ATI Catalyst 12.11 Beta 11 Modded driver For Legacy GPU

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by dellon132, Dec 27, 2012.

?

ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 11.01 Thoughts

  1. AMD HD 5000 and 6000 Users (GOOD)

    9.6%
  2. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    41.1%
  3. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (GOOD)

    8.9%
  4. AMD Switchable Graphic Users (GOOD)

    6.2%
  5. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (GOOD)

    8.2%
  6. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    16.4%
  7. AMD HD 5000 and 6000 Users (BAD)

    0.7%
  8. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.8%
  9. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (BAD)

    4.1%
  10. AMD Switchable Graphic Users (BAD)

    6.2%
  11. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (BAD)

    1.4%
  12. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.2%
Multiple votes are allowed.
  1. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    I recommend trying a driver cleaner as an attempt to resolve the problem. Currently the best driver cleaner I have used thus far is the one made by Wagnard as he is constantly updating it to resolve problems caused by installing drivers that does not install correctly. The cleaner included in my package also attempts to do this but it's currently not capable of uninstalling all packages from every driver listed.... It's really meant for installing the packages included in the modded driver.
    Follow the link below.
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=379505

    Also the Application Install: install source package not found
    may be related to the Catalyst Install Manager. So you may want to uninstall CIM or remove the CIM package located in Packages\Apps folder of the driver you are trying to install before proceeding to install the driver.
     
    Last edited: Aug 7, 2013
  2. IFPMaximus34

    IFPMaximus34 Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati mobility radeom 4300
    hi dellon again tried your lastest version amd 13.8 v3.1 and v3.2 still in v3.2 ccc dosent work also games dosent for neither dx9 or dx10 example:
    dishonored error:Alpha blending with d3dfmt_a16b16g16r16f is not supported which is required to run this game,other game battlefield bc2 ,rome total war,call of duty mw3 said miss dx9.Seems or is it inf bug or you added dx9 files of hd5000 series and up to hd4000 and below which conflict those.Hope a solution is found these problem started with your 13.8 beta driver.Wish the best to you.My rig:ati mobility 4300 win7x64.Also forgot to tell earlier for dx9 not found on v3.1.
     
  3. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Thanks for the input.
    Can you please provide your graphic card device ID's so I can check to see if there is a conflict.
     
    Last edited: Aug 7, 2013
  4. IFPMaximus34

    IFPMaximus34 Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati mobility radeom 4300
    PCI\VEN_1002&DEV_9552 this is dellon
     

  5. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
  6. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Thanks.


    UPDATE For x64Bit Users
    This Update aims to resolve a critical bug
    that may result in one of the following bugs after installing
    the latest 13.8 Modded Legacy Driver.

    Notes
    -Black Screen on Installation which would require users to
    enter safe mode to perform a driver removal
    -Catalyst Control Center issues along with gaming related bugs
    -This update also attempts to resolve Crossfire related Bugs mainly experience by Windows 7/Windows Vista Users along with some
    Windows 8 Users and Windows 8.1 (rare)

    Here is the Download Link:
    AMD Catalyst 13.8 Beta Modded x64Bit Legacy Driver V4
     
    Last edited: Aug 7, 2013
  7. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
  8. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3

    Yea this update aims to resolve that bug also.

    Edited
    Now Included in Notes
     
    Last edited: Aug 7, 2013
  9. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
    Thank you so much. We are waiting the download link.
     
  10. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC

    Sorry to say but it's not fixed; http://gyazo.com/5e56199dbd93d2f14fa0062ab04e4dff
     

  11. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Just to be sure can you run both uninstallers in the Dx9 Switcher folder to clean up all driver related files then re-install the driver package if you have not already done so.
     
  12. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
    I was uninstalled older package with standart amd catalyst install manager via windows add/remove programs.
     
  13. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    If that's the case then you would only need to run the aSimple Driver Cleaner as it removes the actual files so there are less driver conflicts when re installing the driver.
     
  14. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
  15. masterchan777

    masterchan777 Master Guru

    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 OC
    I don't have the problem with AMD profiles on my Win 8 X64 with V4

    [​IMG]
     

  16. geowizard

    geowizard Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GigaByte HD4890 1GB
    Dellon you did a great job on the 13.8 v4 drivers! They are working very well! Thanks!
     
  17. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Ok, after installing the driver I want you to go to both System32 and SysWow64 folder and tell me what date does both atiapfxx.blb has.
     
  18. Menpower

    Menpower Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
  19. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
  20. fLuXuS

    fLuXuS Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 4870X2 WC
    Hi Dellon,

    V4 continues not using the 2nd GPU on X2 Cards,
    and the clock bug has returned. (back to idle clock after a while)
    And no profiles available.

    Best regards,
     
    Last edited: Aug 7, 2013

Share This Page