ATI Catalyst 12.11 Beta 11 Modded driver For Legacy GPU

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by dellon132, Dec 27, 2012.

?

ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 11.01 Thoughts

  1. AMD HD 5000 and 6000 Users (GOOD)

    9.7%
  2. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    41.7%
  3. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (GOOD)

    8.3%
  4. AMD Switchable Graphic Users (GOOD)

    6.3%
  5. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (GOOD)

    8.3%
  6. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    16.0%
  7. AMD HD 5000 and 6000 Users (BAD)

    0.7%
  8. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.9%
  9. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (BAD)

    4.2%
  10. AMD Switchable Graphic Users (BAD)

    6.3%
  11. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (BAD)

    1.4%
  12. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.3%
Multiple votes are allowed.
  1. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Ok, Re-Uploaded HotFix 5 to Fix Catalyst Bug. Tryout the driver in DirectX 9 games there should be a minor performance gain.
     
  2. 8bitforlife

    8bitforlife New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga 780 gtx Acx Sc
    ccc doesnt even load up on latest 64bit version and if i force it to load by loading it myself i get almost no options.
     
  3. karnasw

    karnasw Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD7850 2GB
    Same problem on hotfix 4 and hotfix 5. CCC doesn't load on system start and there isn't CCC in context menu. On hotfix 3 CCC works fine.
     
  4. tweety972

    tweety972 Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4870x²
    report and recapitulatif
    configuration:
    - 4870X ² sapphire
    - Win7 64bit sp1
    - Catalyst 12.11 Hotfix 5 Beta 1

    no problem:
    - CCC
    - Youtube (video in internet in general)

    problem:
    - Big drop in FPS in Battlefield3, compared to 2,3,4 Hotfix
    - VLC closes at launch
    - MPC-HC Gives me the error code and read the video
    - Origin (EA) Stop work
    - Stop run Dxdiag
     

  5. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Hey, you said you are having a problem with Multiple Screen showing up when you access Windows 7 Screen Resolution. To fix this try Uninstalling and deleting your current set of ATI drivers then re-installing HotFix 3.

    As for the core bug, I will upload 2 drivers HotFix 5 Beta 2 With ULPS Enabled and the Other will have ULPS Disabled. ULPS is called Ultra-Low Power State and is meant to save power by disabling your second core when not in use.
     
    Last edited: Jan 13, 2013
  6. kevsamiga1974

    kevsamiga1974 Master Guru

    Messages:
    882
    Likes Received:
    1
    GPU:
    EVGA GTX 580 SC
    ULPS doesn't work correctly on the 4870x2 and shouldn't really be enabled. :)

    It's why it's disabled by default for 4870x2 cards and enabled for 5K series.
     
    Last edited: Jan 13, 2013
  7. karnasw

    karnasw Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD HD7850 2GB
    Hardware acceleration in firefox still don't work in hotfix 5 beta 2. Thanks dellon132 for great job. One person is better then AMD team.
     
    Last edited: Jan 14, 2013
  8. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Yes I know, I uploaded the driver with it Disabled because it was enabled by default in all of my previous release and I think it may have been one of the culprits for problems experience by Crossfire Users.
     
  9. trocio2

    trocio2 Master Guru

    Messages:
    484
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GT 630 1GB DDR3 GK208 Kep
    lol :D

    dellon, im using your latest x64 beta and it works nicely.
     
  10. harrinus

    harrinus Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    GPU:
    5850 Extreme
    No more 2 screen stuff and benchmarks works right too. But now the games like far cry 3 and skyrim starts to crash again. :( just like before. Im using hotfix 5 beta 2 ULPS OFF
     

  11. tweety972

    tweety972 Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4870x²
    as Harrinus, Farcry 3 crach with hotfix 5 beta 2 ULPS OFF
    and battlefield 3 crach randomly
     
  12. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Tweety, what about your other software, are they also crashing?
     
  13. tweety972

    tweety972 Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4870x²
    Yes it still crash


    edit:
    it's weird that I'm the only one with this problem is!
    But my windows 7 installation is clean and there is nothing special
     
    Last edited: Jan 16, 2013
  14. ciastek164

    ciastek164 Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon 8870 M / 2gb
    Hi dellon132,

    1) I have a problem with your driver 12.11 (all versions to the last one beta 2 )
    When windows is starting (every time) it shows that kdbsync.exe is not working. (open cl bug)
    This bug wasn't in your 12.10 driver it is only in all 12.11.
    I have Ati Radeon 4670 M and Win 7 64 bit. (dell xps 16)
    Can you repair it and put a solution in another hotfix ?
    2) Driver (12.11 hotfix 5 beta 2) have tested in games :
    Medal of Honor Warfighter v1.03
    Far Cry 3 v1.04
    Starcraft 2 v1.4
    Everything is working ok for me in this games. I haven't seen any bugs.

    Thanks for your job dellon, glad to have you :)
     
  15. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    When you installed the new drivers did you install AMD APP SDK?
     

  16. FrayedString

    FrayedString Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor AMD 6870 1GB
    Enhanced Video Renderer

    Hello. I recently (this morning) pulled my old Radeon 4890 out of the garage, blew the dust out of it, and put it into my office PC.

    Windows 8 Pro x64
    I7-950
    12 GB Ram
    Formerly Nvidia GeForce 220

    Initially I downloaded the Catalyst 12.6 legacy driver from AMD, and happily found Guild Wars 2 to run at ~60 FPS instead of 25 FPS as it had with the GeForce 220. However, when I tried to playback h.264 video with MPC-HC (x64) the playback window was solid green, but I could hear the audio in the background. If I changed the DirectShow video option in the Output settings to any selection that does not support DXVA, then video playback works; however I was hoping to have DXVA working!

    I just updated to Hotfix 5 Beta 2 (ULPS OFF) and found Guild Wars 2 had jumped to 85 fps :banana:, but I still receive the "green screen" in MPC-HC when attempting to playback video with DXVA enabled. Is DXVA a lost cause or am I just missing something?


    Thanks!
     
  17. ciastek164

    ciastek164 Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Ati Radeon 8870 M / 2gb
    Yes.
    When I uninstall AMD APP SDK this bug dissapear (but i don't have open cl)

    Please help :)
     
  18. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    HotFix 5 Beta 2 is now updated to HotFix 5 Beta 3, OpenCL is updated in this release.
     
  19. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    I will look into this, but I can not guarantee a fix unless I am able to replicate the bug.
     
  20. FrayedString

    FrayedString Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor AMD 6870 1GB
    Don't worry about it on my account, Dellon. Sadly, the system I put this video card in suffered an unrelated catastrophic failure and I will no longer be needing DXVA support for the 4890 in Win 8 x64...

    I got the bright idea to update the BIOS from A13 to A16 (it's a Studio XPS 9000). It hung... at 17%... for an hour... Now it doesn't boot anymore.. So.. yeah.. New office PC is a low-profile system, so my 4890 is homeless once again.

    Thanks for your effort though.
     

Share This Page