ATI Catalyst 12.11 Beta 11 Modded driver For Legacy GPU

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by dellon132, Dec 27, 2012.

?

ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 11.01 Thoughts

  1. AMD HD 5000 and 6000 Users (GOOD)

    9.7%
  2. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    41.7%
  3. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (GOOD)

    8.3%
  4. AMD Switchable Graphic Users (GOOD)

    6.3%
  5. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (GOOD)

    8.3%
  6. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (GOOD)

    16.0%
  7. AMD HD 5000 and 6000 Users (BAD)

    0.7%
  8. AMD Legacy GPU Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.9%
  9. AMD Previous Legacy Mobility Users (Old GPU's) (BAD)

    4.2%
  10. AMD Switchable Graphic Users (BAD)

    6.3%
  11. AMD HD 5000-6000 Mobility Users (BAD)

    1.4%
  12. AMD Legacy Mobility Users (HD 2000-4000) (BAD)

    6.3%
Multiple votes are allowed.
  1. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Thanks, does your computer by chance use Hyper V?
     
  2. FrayedString

    FrayedString Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor AMD 6870 1GB
    Now that you mention it, I did recently install Visual Studio 2013 and did include the option for Windows Phone 8 emulation which undoubtedly utilizes Hyper-V..
     
  3. FrayedString

    FrayedString Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor AMD 6870 1GB
    I disabled Hyper-V feature and DXVA is working again. Good call! I guess if I decided to mess with phone development it's easy enough to reinstall Hyper-V later on down the road.
     
  4. PrivateRyan

    PrivateRyan Member Guru

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte G1 GTX 970
    np bro...but strange thing now im getting “Display driver stopped responding and has recovered” & that screen bug back again in games like this old picture i posted before :wanker:
    http://imageshack.us/photo/my-images/545/fb3g.jpg/
    didn't got it in V11.10.6.6 All Supported OS NON UPD
    im feeling it's from this WDDM signature :/ or maybe im wrong..no idea
    and OMG while playing Batman Arkham Origins & while using GPU CAPS Viewer look at GPU load 99% :
    http://imageshack.us/photo/my-images/51/4qup.png/
    however i tried to lower graphic options still no changes in GPU Load,,i'm about to get back to V11.10.6.6 or should i wait another update ...i need your opinion first ?
     
    Last edited: Nov 11, 2013

  5. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Great, do you have to restart your PC to disable Hyper V?

    Well, after you install the Latest driver we should have general an Idea as to whether or not Wddm Signature is required or is it just an added bonus.

    Other Thoughts
    Isn't 99% Gpu Load a good thing as it means your Gpu is being Fully Utilized?
    or were you able to achieve better or the same results when your Gpu Load was hovering below 99% Usage?

    UPDATE FOR ALL SUPPORTED OS 11/10/2013
    This Update intends to make the following changes.

    Installation Guide
    See Here for UPD Build Install Guide
    -Download and Extract
    -Run both aSimple Cleanup Utility
    and aSimple Driver Cleanup.
    -Install the Driver Through AMD Setup
    -Installation Complete.

    Notes:
    -Resolved a bug in which the Package Cleaner would delete AMD/ATI folders
    when used on x32Bit OS.
    -Updated the Driver Cleaner as an attempt to remove Atirecord (Eventlog)
    -Updated The driver as attempt resolve a signature bug in which the driver
    fails to Load on uninstall for Some Users.
    -Updated the Driver to resolve a bug in which Scaling Options was missing.
    -Updated the Driver as an attempt to resolve WDDM Signature bug.
    ---------------------------------------------------------------------
    -Resolved a bug causing AMD Setup to not Launch
    -Resolved a bug causing the Driver to fail when installing
    it on a 32Bit Operating System.
    ---------------------------------------------------------------------
    -Updated the Driver to resolve a bug causing HD 5000 and 6000
    Users to experience application Launch Problems for some games.
    (Tombraider 2013)
    -Updated the Installer as an attempt to Workaround Installation
    Problems in which AMD Setup would crash before getting to the
    actual installation.
    -Updated Application Profiles for Crossfire/Single/Switchable Users....
    -Updated Driver related Components.
    -Updated Driver as an attempt to resolve Multiple Display bug
    listed in Windows Desktop Management.
    -Updated the driver as attempt to resolve Multi Gpu Clock bug
    for Crossfire Users.
    -Updated the GPU Restarter to reapply the correct Dxva Settings.
    -Attempts to reconstruct the driver installation process so the
    driver cleaner works correctly in unfavorable conditions.
    -Updated the Driver Cleaner to resolve a bug in which some
    oemxx wddm drivers are not removed.
    -Updated the Driver filter as an attempt to resolve a bug in which
    the driver would remove hidden devices from other PCI components.
    (If this does work users will be able to quickly re-install another driver
    without having to wait until other PCI components are re-install.)
    -Added another backup cleaner to the driver cleaner to cover for the previously implemented Backup cleaner for removing broken installations
    -Optimize service removal as an attempt to ensure the driver get cleaned.

    Note:
    -Users can use the iAMD Version Changer to change there Catalyst version
    from 12.11 to AMD Catalyst 13.11.
    -Switchable Graphics Users should provide a detail feedback stating how the latest driver functions on their setup.

    Pending Changes
    -Adding a Low Powered Switcher for Mobility HD 4000 Users and Below.
    -Adding a Switcher Capable of allowing Users to revert to a Previously
    Working\Stable Build. (For HD 2000 Series - HD 4000 Series)
    -Implementing an Upgradeable Build. What it does is it basically allow Users to Update there current driver to Latest 12.11 Modded driver.

    (NON UPD Build) NEW
    Link: ATI Catalyst 12.11 B11 HotFix 10 P6 V11.10.6.7.4 All Supported OS
     
    Last edited: Nov 12, 2013
  6. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    hi, dellon. I saw that you modified the first page with the changes of new update but I can't find the link to download. are you uploading now or...?
     
  7. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    The Download Link is already up.
     
  8. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    :) Ok, I have downloaded it and I will test it and then posting the results. Thank you!
     
  9. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    So here's my results:

    Driver installed succesfully without that app that required to press 7 before booting (I don't know if the changes were permanently). "My Digital Flat Panel" is present and working :)
    Made 8 sistem restarts and no errors. Played like 20 minutes FIFA 14 and Train Simulator 2014 and everything worked great, slightly even better :) but the problems appeared when I tried to play video on youtube. A normal 1080p video is playing like 1 frame per second and when I tried to play an ULTRAHD 4K my PC frozed and BLUE SCREEN appeared with error "VIDEO_TDR_FAILURE (atikmpag.sys)". Tried 2 times, same error Chrome and Internet Explorer. I even disabled the "Harware Acceleration" in Chrome but still Blue Screen with the same error :(
    Almost perfect, Dellon.
     
  10. PrivateRyan

    PrivateRyan Member Guru

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte G1 GTX 970

    but isn't 99% GPU loading mean overheating issues or something :3eyes:...i got freeze GSOD (ati grey screen of death) & after wait it to end about 1 min don't remember exactly then it got back to desktop with “Display driver stopped responding and has recovered” & sometimes that screen bug .. i wanna know why ? & i just clean my computer from dust today so i think now less overheating :pirate: ...gonna try the last updated one u uploaded it...Thank you Dellon for your amazing work to improve the driver & sorry for disturbance .
     
    Last edited: Nov 12, 2013

  11. SamLab

    SamLab Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nVidia 640M + Intel 4000
  12. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    The VIDEO_TDR_FAILURE bug can be cause by many things. Such as processor, memory, Graphic Card or the driver. Some drivers work better than others so Users may not experience the bug. Therefore I would like to ask for you to perform the following steps.

    Step One Turn Off Hyper V if enable
    Step Two Default all overclocks to the stock
    speed if you have overclocked your Processor, Graphic Card or Memory.
    Step Three Monitor your GPU Temp by using Gpu Caps Viewer or any
    other preferred Gpu Monitor.
    Step Four Monitor Your processor Temp by using HWMonitor or any other
    preferred tool to Monitor your processor Temperature.
    Step Five Perform a Memory Check for errors by using Prime86 Blend Test.

    The 99% Gpu Load determines whether or not an application is fully utilizing your Gpu. Therefore, you should only begin worrying when your Graphic Card Temperature is at 99c. You may want to follow the above steps posted for
    leontin, as it may help determine whether or not your computer is working correctly.

    Other Thoughts
    Did the new uploaded build help resolve the Display driver stopped responding and has recovered bug?

    The link is still available for download. Are you still unable to download?
     
  13. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    I ran Windows Experience Index wich benchmarks GPU,CPU,Memory and HDD with Aida64 and GPU Caps Viewer in parralel and all the things are in normal values. The thing is that everything is working great except when I try to play videos on youtube. the normal 1080p is running at 1 frame per second and the UltraHD 4K brings up the Blue Screen with that error. I switched back to the "V11.10.6.5" that was working and now I have the same problem. I tried even the "V11.10.6.6", same thing. I don't know what the hell just happend! And the Hyper V I don't know what is it so I don't know if is on or off :(
    I will make a fresh install of Windows to see what happens...
     
  14. slobo2712

    slobo2712 Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2600 xt
    i installed this driver on 2600 xt and 1080p videos on youtube are frezzing...i using win 8.1 64bit ?tnx in advance
     
  15. FrayedString

    FrayedString Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor AMD 6870 1GB

    Yes, a reboot is required in between enabling or disabling Hyper-V
     

  16. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    So I made a fresh install of Windows. I have done nothing else except enabling .NET Framework 3.5 and then the installation of video driver. Double click on setup.exe error "msvcp100.dll" missing from system. WTF? Knowing that it worked for me before...I have extracted again and the same problem. I have oppened the folder of "V11.10.6.6" and I saw the msvcp100.dll right beside of setup.exe so I have copied in the "V11.10.6.7.4 " but same error. Then I have google it and found that I have to install Microsoft Visual C++ 2010. Installed and worked. The driver insstaled successfuly and surprise, everything was working perfectly, even the video on youtube, 1080p and UltraHD 4K in Chrome. But in Internet Explorer again Blue Screen. I have updated the flash player to the latest version and enable it in Chrome and again 1 frame pes second 1080p and blue screen at UltraHD in Chrome!! so i have disabled the latest version of flash player and enabled the built-in plugin of Chrome and the videos worked again :) So is clearly that with the built-in plugin of flash player in Chrome is working but not with the manually installed one. So I think is a problem between the driver and the flash player plugin.Internet Explorer still not working. In the meantime I have google it Hyper-V and found out what is it and is disabled on my system. And with the Signature Bug I think you nailed it :) My driver is working without errors after 14 system restarts and without that app that required to press 7 before booting.
     
  17. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    I'm currently in the process of recovering my OS. Was experiencing a bug in which the System failed to boot. As for the TDR bug with the latest Flash player. I will try to implement a Workaround for it if possible. One method Iv'e already considered implementing is a registry TDR tweak.
     
  18. leontin

    leontin Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD4870
    I'm sorry to hear that. Take your time and make your system up and running.We can handle up until then :)

    Today I looked again and I have noticed that the built-in plugin is the same latest version like the manually installed one. Very strange that are the same version but only the built-in works. But I have noticed that are 2 different dll's. I made a print screen, maybe it helps you.

    [​IMG]
     
  19. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Yea, the driver is fault for that bug, I will send you a build later for testing.
    I may need Crossfire and Switchable Graphics Users to Test the driver also.

    Test would Include.
    Check for Bsods on Normal Use
    Check for Bsods When gaming.
    Check for 4K Video Bsods Firefox, Chrome, IE
    Check for Videos Slowndown
    Check for Artifacts on Normal Use
    Check for Artifacts While gaming.
     
    Last edited: Nov 14, 2013
  20. slobo2712

    slobo2712 Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2600 xt

Share This Page