Arma 2

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by masterchiefx2, Apr 22, 2009.

  1. Cybermancer

    Cybermancer Don Quixote

    Messages:
    13,795
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX260OC (192 SP)
    http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3155103&postcount=31
     
  2. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    Did not test myself so far due to the lack of time. I posted them in the armed-assauld.de forums and got one reply so far. The guy who tested it went back to 182.50 because he had the same issues like with 185.85 (FPS drops, LOD/Texture issues). edit: he is running a single GTX260

    The -winxp launch parameter is usually meant to force CF in ArmA2 from what i've read in several forums, i've never noticed that anyone mentioned before it also helps on Texture/LOD issues. So i'm not sure if it does apply to this issues in general or if it does only in SLI/CF systems.
     
    Last edited: Jun 3, 2009
  3. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    17,524
    Likes Received:
    2,927
    GPU:
    MSI 6800 "Vanilla"
  4. masterchiefx2

    masterchiefx2 Banned

    Messages:
    6,258
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 280 Sli

  5. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    17,524
    Likes Received:
    2,927
    GPU:
    MSI 6800 "Vanilla"
    Nice, I was going to say something about how view distance pushes certain settings down if increased to very high values but I saw in the description that the view distance used was (4km with 10km being max without editing the settings files manually.) and it wouldn't really affect the settings at that value. (Seems to depend a bit on hardware used as well, would probably take a lot of power and of course GPU and system memory to run even ArmA 1 at it's highest settings with AA to low/medium and the full 10KM view distance.)

    Game performs pretty well though and is scalable although once you push the settings up it'll demand quite a bit out of your machine. :)
    (Especially large view distances and that fillrate scaler.)

    EDIT: Ah so that's how it works, interesting to know. :)
     
    Last edited: Jun 5, 2009
  6. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    The terrain detail was scaled by the viewdistance in ArmA and is also in ArmA2.
    Up to 3889m the very high setting for the terrain detail is available, then it goes down to just high, then another step down happens around 7900m making only normal the highest possible terrain detail.
     
    Last edited: Jun 5, 2009
  7. Bravo

    Bravo Master Guru

    Messages:
    866
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA Geforce 9600GT 512MB
    The final 1.01 patch was released, but when I try to install it it just says "1.01 patch has already been installed" Does anyone have that problem??

    Download patch here
     
  8. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    Same here, but Maruk (BIS CEO) posted that even with this message the patch was applied. Ingame the version should have changed from 1.01.57631 to 1.01.57751.
    Seems to be correct, even that the installation did just take a split second here.

    Source: http://forums.bistudio.com/showpost.php?p=1299758&postcount=2
     
  9. Bravo

    Bravo Master Guru

    Messages:
    866
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA Geforce 9600GT 512MB
    Oh ok, yeah I have 1.01.57751! Awesome thanks. :D
     
  10. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Is this free?
     

  11. Cybermancer

    Cybermancer Don Quixote

    Messages:
    13,795
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX260OC (192 SP)
    The patch or the game? :p

    The game isn't free, of course. :D
     
  12. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
  13. Cybermancer

    Cybermancer Don Quixote

    Messages:
    13,795
    Likes Received:
    0
    GPU:
    BFG GTX260OC (192 SP)
  14. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    17,524
    Likes Received:
    2,927
    GPU:
    MSI 6800 "Vanilla"
    I got a bit over 1000 score before my team went down, impossible to win that thing though as that Overclocker.ru (Team?) score is 800.000+ (highscore list) and the 2nd place is a guy with 50.000+ score. :p

    EDIT: http://forums.bistudio.com/showpost.php?p=1300985&postcount=29
    (Motion blur together with a optional bloom disabler, Armaholic also has some updated utilities for the game.)
     
    Last edited: Jun 6, 2009
  15. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    I just got this game.

    I'm a DieHard Project Reality player so it will be interesting to see how it compares to Arma.
     

  16. roguesn1per

    roguesn1per Ancient Guru

    Messages:
    9,508
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX580
    pillmonster...

    U cant compare it to Project Reality, its a completly Different Game , i to am a PR fan
     
  17. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Yeah you're not kidding - I just got it installed and am having a play around right now....Anyone know what fill rate optimization is?

    btw what server do you play PR on?
     
  18. Black_ice_Spain

    Black_ice_Spain Ancient Guru

    Messages:
    4,583
    Likes Received:
    17
    GPU:
    5700XT

    i played it at 1280x1024 AND IT WAS RLLY GOOD, i mean, very high textures, normal post processing (only has low-normal-high), and other things just like that, normal-high-very high depending of which, and i was around 30fps in frist mission(didnt play more, i had never played a game like this (only Battlefield series) and i wanted to try, im happy so far :banana: ), in XP, but w7 gives 10more fps here o_O (altho couldnt play on it xD)
     
    Last edited: Jun 8, 2009
  19. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    I have everything on Very High and 2048x1536 Res. The mouse lag is shocking though...like the screen moves about 2 secs after I move the mouse.



    Btw at the ArmA site there's a crapload of bug related threads....not to good... My speakers sound a bit tinny as well.

    The graphics are awesome though, and there' a good selection of adjustments in the menu too. I like that you can change the view distance.


    Looks like there's a lot to learn in game anyway.


    EDIT: Anyone know why there are no AA options in the game menu?


    EDIT#2 NM just found this on the TG site...dunno how accurate it is but I believe it after the poor AA quality at 100%, looked like MSTAA & SSTAA was disabled.



    200%=AA16x

    150%=AA8x

    133%=AA4x

    125%=AA2x

    100%=Off
     
    Last edited: Jun 8, 2009
  20. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Wow not much difference between any of the cards at high settings, only about 10FPS between the best and worst.




    [​IMG]
    ...and of course, I have to pay tribute once again - it's good to see the 8800GTX/Ultra still hanging in there with there newer counterparts :D


    *Shakes head* man those cards are like the gift that just keeps on giving....
     

Share This Page