Arma 2

Discussion in 'Games, Gaming & Game-demos' started by masterchiefx2, Apr 22, 2009.

  1. masterchiefx2

    masterchiefx2 Banned

    Messages:
    6,258
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 280 Sli
  2. evilfury

    evilfury Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1070 GTX Gaming X
  3. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    The Germany releasedate, set to May 29th this Monday, was already pulled back by the german publisher. At the moment June is more likely.

    Many preview links incl. pics and videos:
    http://www.armaholic.com/index.php?c=news_arma_2

    [​IMG]

    Edit:

    A dev in the official forums mentioned this:
     
    Last edited: Apr 22, 2009
  4. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    TrackIR5 & ArmA2 Premiere on Youtube

    http://www.youtube.com/watch?v=9wXx3vMy_AQ&fmt=22

    The ingame footage starts at 4:00min.
    Source: http://forums.bistudio.com/showthread.php?p=1278063#post1278063


    There was also an update on the official ArmA2 page:
    http://www.arma2.com/content_en.html

    [​IMG]

    Releasedate and System Specs:
    German publisher Morphicon May 29th 2009, publisher 505 Games June 26th 2009.

    Minimum specs:

    • Dual Core CPU (Intel Pentium 4 3.0 GHz, Intel Core 2.0 GHz, AMD Athlon 3200+ or faster)
    • 1 GB RAM
    • GPU (Nvidia Geforce 7800 / ATI Radeon 1800 or faster) with Shader Model 3 and 256 MB VRAM
    • Windows XP
    • DVD (Dual Layer compatible)
    • 10 GB free HDD space

    Recommended specs:

    • Quad Core CPU or Dual Core CPU (Intel Core 2.8 GHz, AMD Athlon 64 X2 4400+ or faster)
    • 2 GB RAM
    • GPU (Nvidia Geforce 8800GT / ATI Radeon 4850 or faster) with Shader Model 3 and 512 MB VRAM
    • Windows XP or Windows Vista
    • DVD (Dual Layer compatible)
    • 10 GB free HDD space

    Source: http://www.armamdb.de/phpkit/include.php?path=content/news.php&contentid=1424
    http://www.armaholic.com/page.php?id=5471
    http://www.armaholic.com/page.php?id=5470
     

  5. signex

    signex Ancient Guru

    Messages:
    8,823
    Likes Received:
    176
    GPU:
    Asus TUF RTX 3080
    i hope it runs better then ArmA 1, damn the video is awesome, can't wait for it to get released same as OPF2 :D
     
  6. CPC_RedDawn

    CPC_RedDawn Ancient Guru

    Messages:
    9,354
    Likes Received:
    1,618
    GPU:
    6800XT Nitro+ SE
    Those specs go from very low to very high quite dramatically. I do not think that this game is going to be easy to run. Much like ARMA 1 which was ludicrously hard to run smoothly.
     
  7. masterchiefx2

    masterchiefx2 Banned

    Messages:
    6,258
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 280 Sli
    im probably looking forward to ofp2 more but this looks cool too.
     
  8. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    i own ARMA Gold which includes Queens Gambit or something like that..i got bore easly..i couldnt pass the very first forth or fifth mission in the time...isnt there a way to CHEAT? i want to pass those missions..damn
     
  9. gridiron whirlw

    gridiron whirlw Ancient Guru

    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    162
    GPU:
    RTX 3070Ti
    This looks great

    I loved the missions in arma....i did not do the expansion, however.
     
  10. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1

  11. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    Agree, that is the point exactly.

    The TrakIR video dont run smooth with a Quad and GTX285 at 1280x720, with the game at "good" settings.

    what I can expect in my 1920x1200 screen ?

    The worst, ArmA is a demanding game like Crysis and that not change in version 2.
     
  12. kamikaze666

    kamikaze666 Master Guru

    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 8800gts 320 MB @ 575/1700
    man the game has massive amounts of foliage now, and that was something that caused performance isseus in arma 1, but I think they have optimized it better this time.
     
  13. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    Yes, seems that they have optimized the engine, but with my resolution I dont expect play this game fine untill GT300 release :(
     
  14. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    Dslyecxi mentioned the following on the FPS:
    The german press demonstration by Morphicon, for a handfull of community members in Munich, was said to had good FPS and was running on:

    Intel Core2 Duo E 8500 @3,1 Ghz
    4GB DDR2-RAM
    GTX280
    Vista 64
    Settings on High, Viewdistance 4Km, 1920*1080
    Source: reviews by the community members being at the press demo
     
  15. evilfury

    evilfury Master Guru

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1070 GTX Gaming X
    Originally Posted by evilfury:
    Is 1280x720 the highest resolution that your LCD support? What happens with fps if you try 1680x1050, which is common resolution for 22inch LCDs?

    Dslyecxi: 1280x720 is the highest Youtube HD goes, afaik, and is the best res to capture in for such purposes. I run otherwise at 1920x1080 and it performs well.

    http://forums.bistudio.com/showthread.php?p=1278392#post1278392

    IGN Hands-On 20th April 2009
    ...And the good news is that it ran well at very high detail settings with an 8800GTX, which is practically a mid-range graphics card now.
     

  16. apo-ttcc

    apo-ttcc Master Guru

    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
  17. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    i remember the times that they were saying that CRYSIS was running at high setting on a ATi x1900 LOL :wanker:

    Anyway, i hope this game will be good optimized.
     
  18. klambre

    klambre Ancient Guru

    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870@ stock
    Seems promising with that performance reports, you guys are very well informed :), I hope that dont have the problems of ArmA1.

    I´ll buy anyway cos is a bind have, ArmA is unique in realism and tactical warfare :biggun:

    Perhaps I´ll down something in graphics to run well but I dont mind cos new build is near (GT300) :eyebrows:
     
    Last edited: May 2, 2009
  19. Covert

    Covert Maha Guru

    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus HD 5770 1000/1300
    It looks amazing and from the gameplay clips im excited, but this game is going to fail with most because its going to be so complicated and you wont just be able to jump right in and play.......youll need to set a key up just to tie your shoe laces.
     
  20. volkov956

    volkov956 Ancient Guru

    Messages:
    6,125
    Likes Received:
    12
    GPU:
    GTX 1080 TI
    A daily player of Arma and OFP covert I dont unstestand your post

    Yes it does have more options and more functions but that makes it more involving

    I am just glad this time around arma 2 actually uses more then 1 core since arma never did
     

Share This Page