Anybody know how to remove this new update feature?

Discussion in 'Operating Systems' started by jbscotchman, Jun 10, 2021.

  1. jbscotchman

    jbscotchman Ancient Guru

    Messages:
    5,873
    Likes Received:
    4,717
    GPU:
    MSI 1660 Ti Ventus
    Yea so I restarted earlier and now Microsoft added this ridiculous thing to the taskbar. It's annoying the hell outta me. It only shows up when you move the cursor over it, but still. I don't like it.

    winupdate.jpg
     
    Airbud likes this.
  2. disq

    disq Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    111
    GPU:
  3. jbscotchman

    jbscotchman Ancient Guru

    Messages:
    5,873
    Likes Received:
    4,717
    GPU:
    MSI 1660 Ti Ventus
    Airbud and disq like this.
  4. pimp_gimp

    pimp_gimp Ancient Guru

    Messages:
    6,673
    Likes Received:
    53
    GPU:
    RTX 2080 Super SLI
    In my opinion this "feature" wasn't ready for public release. Currently, the "final" version still occasionally breaks the system tray/notification area of the taskbar just as some (including myself) suffered when it was in the beta channel for Windows Insiders.
     
    eGGroLLiO likes this.

  5. schilperoordbas

    schilperoordbas Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    52
    GPU:
    Gigabyte RTX 3080
    Not only that. It also refuses to update automatically, so the information is there and it's just static until you hover with your mouse. Also it doesn't give you the option to switch news site, like if you don't prefer Bing like many people do. This just seems like a new way to fetch data from users using their news platform. It seems kind of similar to the Edge start page, but just a little bit more polished.
     
    Last edited: Jun 11, 2021
  6. pimp_gimp

    pimp_gimp Ancient Guru

    Messages:
    6,673
    Likes Received:
    53
    GPU:
    RTX 2080 Super SLI
    It's just an extension of the start page feed. It's probably just a new attempt to get people to use Edge as their primary browser.
     
    jbscotchman and Airbud like this.
  7. jbscotchman

    jbscotchman Ancient Guru

    Messages:
    5,873
    Likes Received:
    4,717
    GPU:
    MSI 1660 Ti Ventus
    This. And its not working. I don't want my browser and OS blended together.
     
    eGGroLLiO and patteSatan like this.
  8. Airbud

    Airbud Master Guru

    Messages:
    864
    Likes Received:
    1,421
    GPU:
    PNY GTX 1060 XLR8
    I was going to make the same thread earlier after the update! post #2 from disq works.
     
    jbscotchman likes this.
  9. patteSatan

    patteSatan Member Guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    55
    GPU:
    Sapphire R9 390
    I try do disable it, by removing edge from startup, but that gives strange errors, I also try to disable cortana, new errors. (strange, as cortana self tells me that it isnt available in my country)
     
  10. artina90

    artina90 Member Guru

    Messages:
    126
    Likes Received:
    53
    GPU:
    RTX 2080Ti
    Smough likes this.

  11. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    12,192
    Likes Received:
    946
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    I dont see why it was need we have them in the start menu by defualt and if we have it there we dont need it or want in the startbar.

    it just another case of MS way of thinking and how dumb it can be.

    And jokes on them Edge might be install on my system again cause dont feel like removing it again but all it other stuff is realatied to is disabled, unitll remove it again
     
  12. anticupidon

    anticupidon Ancient Guru

    Messages:
    6,224
    Likes Received:
    2,589
    GPU:
    Polaris/Vega/Navi
    M$, for real?
    What's with this app that nobody asked for?
    More bloat shoved down the user's throat labeled as a new feature.
     
    Airbud and jbscotchman like this.
  13. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    12,192
    Likes Received:
    946
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    yah I only DO use weather app but i have the tile in my start menu and that is only place i want, luckly that was not put in my start bar when I update to 21h1, probably cause i that stuff disable in gpedit to being with along with fact i have news feed and what not removed from my install
     
  14. EdKiefer

    EdKiefer Ancient Guru

    Messages:
    2,704
    Likes Received:
    284
    GPU:
    MSI 970 Gaming 4G
    As someone mentioned GPE is the cleanest way, once set you don't have to remember any setting or reg changes that may get reversed.
     
  15. KissSh0t

    KissSh0t Ancient Guru

    Messages:
    9,877
    Likes Received:
    3,734
    GPU:
    ASUS RX 470 Strix
    The first thing my father asked after the update was how to turn off the news thing in the taskbar... hahahaha!... If that annoys my dad you just know your average person is going to be annoyed by it.

    gg microsoft
     
    jbscotchman likes this.

  16. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    12,192
    Likes Received:
    946
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    In true MS fashion, there though are "we like and think good, and you will like and ask for more"
    MS has lost touch with PC side things and what people want there OS to do and what they dont care about.

    Windows 10 is truely boated more so then when it first launched. I still get why i need Xbox crap built in the OS with no way removing, I dont own Xbox consoles and I never will. as I will never by MS hardware in anyway
     
  17. pimp_gimp

    pimp_gimp Ancient Guru

    Messages:
    6,673
    Likes Received:
    53
    GPU:
    RTX 2080 Super SLI
    When you mean Xbox crap are you talking about the apps (Xbox, Game Bar, etc.)? You do know how to uninstall apps using the Get-AppPackage function in PowerShell? If you don't look it up, you can clean up the OS quite nicely with it.
     
  18. tsunami231

    tsunami231 Ancient Guru

    Messages:
    12,192
    Likes Received:
    946
    GPU:
    EVGA 1070Ti Black
    I am and i use to do that to i realized it fracking crap up so i stopped removing it.
     
  19. pimp_gimp

    pimp_gimp Ancient Guru

    Messages:
    6,673
    Likes Received:
    53
    GPU:
    RTX 2080 Super SLI
    Some apps are connected to each other. For example, the video editor and photos app are connected, so if you remove one, it removes both. I've honestly never had any real issues. If something really doesn't work then I'll reinstall the app from the store.
     

Share This Page