Amernime Zone AMD Software: Adrenalin / Pro Driver - Release Nemesis 22.10.3 WHQL

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by mylipho15, Feb 5, 2021.

?

Are you satisfying using NimeZ AMD Radeon Drivers?

Poll closed May 17, 2021.
  1. Yes

    47 vote(s)
    77.0%
  2. No

    14 vote(s)
    23.0%
  1. mustdiex

    mustdiex Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    21
    GPU:
    580
    I have a problem. When I enter any game, the screen goes black. When I unplug and plug the dp cable 2 times, the screen comes back. how can i solve this problem.
     
  2. fiftydinar

    fiftydinar Member

    Messages:
    36
    Likes Received:
    12
    GPU:
    Radeon HD 7970 3GB
    What is AMD SpecialTools driver? It did not appear to me before in previous versions of NimeZ.
     
  3. zingzs

    zingzs Master Guru

    Messages:
    737
    Likes Received:
    264
    GPU:
    RX Vega 11 / 4GB
    tried enable GPU Scaling?

    Could be Silent Hotfixes, mine also appear
     
  4. Alessio1989

    Alessio1989 Ancient Guru

    Messages:
    2,492
    Likes Received:
    1,012
    GPU:
    .
    Why the policy to exclude drivers from windows updates is still enabled AFTER the gpu driver installation? This is really bad, I wasn't able to find a damn driver from a usb tuner stick and I found from the windows update control panel that a driver policy got changed. There is no need to force this policy without user consent outside the driver installation. All these "special fixes" aren't needed at all and should be optional only for the very small user base that want them or needs them.
     
    Last edited: Mar 9, 2022

  5. mylipho15

    mylipho15 Maha Guru

    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    1,288
    GPU:
    AMD Radeon HD 8790M
    upload_2022-3-9_9-4-41.png upload_2022-3-9_9-23-24.png
    You mean these? Of course they just stationary. I still get driver updates from WU especially when using CLI installer
     
    Last edited: Mar 9, 2022
  6. DoubleSh0tNine

    DoubleSh0tNine Active Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    18
    GPU:
    R9 Fury Nitro 4gb
    This.
    I've dumped Mantle DLLs into BF4's root directory to keep mantle long after it was removed.
     
  7. DoubleSh0tNine

    DoubleSh0tNine Active Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    18
    GPU:
    R9 Fury Nitro 4gb
    This, if you're on a laptop like my AMD 5745m/ HD 8610g you'll need to extend official overclocking limits in MSI afterburner and experiment to see where it sets voltages at different frequency levels, and use AMD MSRTweaker to undervolt your CPU states to compensate for the increased GPU clockspeeds.
    Also I seriously hope you have a cooling pad for the sake of your laptop.
     
  8. mustdiex

    mustdiex Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    21
    GPU:
    580
    yes enabled. I want to reduce the freesync interval using cru I think I did something wrong, how can I do it.
     
  9. z8373767

    z8373767 Master Guru

    Messages:
    342
    Likes Received:
    157
    GPU:
    6900XT/8650G+7970M
    Freesync interval? You mean freesync range?
     
  10. mylipho15

    mylipho15 Maha Guru

    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    1,288
    GPU:
    AMD Radeon HD 8790M
    Freesync range if incorrectly input can caused black flicker in some scenarios.
     
    z8373767 likes this.

  11. 1nomok

    1nomok Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD7790 2Gb (260X)
    Official AMD drivers have minimal setup. How do that with modded drivers or its imposibble?
     
  12. Alessio1989

    Alessio1989 Ancient Guru

    Messages:
    2,492
    Likes Received:
    1,012
    GPU:
    .
    Yeah that policy was still enable days after the installation. I know most of driver installers apply something like that but it's just temporary for the driver installation or until next reboot.
     
  13. DragonFrizzy

    DragonFrizzy Active Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Amd hd 7310
    Doesn't work idk it won't stay enabled how I said I think it's because of this ADL and mylipho15 wanted to say to me I think that it's not possible to add more ADLS like add core clock set ADL ..still thanks for the help
    If you know how to fix it just that you know my Gpu is Amd hd 7310 laptop:Lenovo g585
     
  14. mylipho15

    mylipho15 Maha Guru

    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    1,288
    GPU:
    AMD Radeon HD 8790M
    Yes, it's Possible. Maybe in 22.3.1 release. Setup will ask which Ui preset to install:
    Minimal: Base Radeon UI
    Basic: +metrics and overlay
    Standard: +with amd dvr
    Normal: all features enabled

    Note: relive and browser toggle can disabled only on PolarisVegaNavi variant. UI dependencies isn't the problem, but ADL and kernel driver which control the Ui function

    Use MSI afterburner or Asus gpu tweaks to enable extend gpu core oc. AFAIK igpu can only controlled by overdrive only.
     
  15. 1nomok

    1nomok Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HD7790 2Gb (260X)
    This is good news! I waiting this release)
     

  16. mustdiex

    mustdiex Active Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    21
    GPU:
    580
    yes freesync range how to settings.My monitor is 165hz. i want to make the range 33-165

    [​IMG]
     
  17. z8373767

    z8373767 Master Guru

    Messages:
    342
    Likes Received:
    157
    GPU:
    6900XT/8650G+7970M
    Edit V rate for 33-165

    You can try even lower, my AOC 2460PF works great on 29-146Hz range.
     
  18. Dekaohtoura

    Dekaohtoura Master Guru

    Messages:
    362
    Likes Received:
    49
    GPU:
    XFX 6700XT SWFT
    V56 user, on XFX V64 BIOS (I think it's this one). SAM is enabled (gpu-z, hwinfo64 etc), and seems to work (tried BFV, ME:LE, various benches, so far) without any problems (only had to repair UI for ReLive to appear/work).
     
    zingzs likes this.
  19. joey mccay

    joey mccay New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    rx 5600 xt
    hi im not sure if im missing something i cant get sam to work on my pc my motherboard supports it my cpu doesnt but according to
    Ancient Gameplays these drivers can get it to work on 2000 series on certain motherboards my specs are:

    ryzen 5 2600x
    rx 5600 xt
    ballistix 16gb 3600mhz
    aorus b450 elite

    i will say my pc idk how have already seen a large improvement in gameplay in 3d mark with an extra 210 points with no overclocks and an undervolt and with overclocks and undervolt i see a +120 points with no real temp changes only thing im kinda confused about is my gpu on every software but hwinfo is now apparently an rx 5700
     
  20. MarshallRawR

    MarshallRawR New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Aorus RX 580 4GB
    Hey there,
    I got an Aorus RX 580 4GB and just installed 21.10.2 drivers.
    I didn't see any option for SAM during the installation but in Radeon it says unavailable while GPUz and HwInfo64 both report it as enabled.
    Which one should I trust? Hopefully not already asked. Thanks.
     

Share This Page