AMD Ryzen 9 16-cores CB15 4346 Benchmark?

Discussion in 'Frontpage news' started by Hilbert Hagedoorn, May 28, 2019.

  1. Hilbert Hagedoorn

    Hilbert Hagedoorn Don Vito Corleone Staff Member

    Messages:
    38,279
    Likes Received:
    6,905
    GPU:
    AMD | NVIDIA
    I'm pretty sure you've followed the Livestream or read our articles on yesterday's Ryzen 3000 announcements. You will have noticed that the Ryzen 9 3900X is the proc with the most cores, 12 of the...

    AMD Ryzen 9 16-cores CB15 4346 Benchmark?
     
  2. Pixrazor

    Pixrazor New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphirre R9 Fury N
    1.5 v
     
    typhon6657 likes this.
  3. mohiuddin

    mohiuddin Master Guru

    Messages:
    818
    Likes Received:
    63
    GPU:
    GTX670 4gb ll RX480 8gb
    That's an extremely high core voltage even for 12nm node
     
  4. Devid

    Devid Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    20
    GPU:
    RTX 2080
    Guys, first check stepping please!
    This is an A0 CPU.
    Supposedly very first stepping of engineering sample.
     
    Silva and mohiuddin like this.

  5. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    12,971
    Likes Received:
    2,265
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    It wont differ that much or at all from a retail one.
     
  6. Devid

    Devid Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    20
    GPU:
    RTX 2080
    I do believe the vcore will drop a bit on the final stepping otherwise this is going to be called a kettle or immersion water heater :D
     
    Silva and Undying like this.
  7. HWgeek

    HWgeek Master Guru

    Messages:
    441
    Likes Received:
    315
    GPU:
    Gigabyte 6200 Turbo Fotce @500/600 8x1p
    Where all the power is going? Pay attention to max 5.5W per SMU=~88W for 16C, while the Package max is 245W.
    On 2700X each SMU was ~14W=112W total core/130W Package.
     
  8. sarsar

    sarsar Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    5
    GPU:
    XFX RX 480 RS 8 GB
    Isn't the L3 too low for a 16/32 CPU? The 3900x 12/24 has 70 mb L3.
     
  9. waltc3

    waltc3 Maha Guru

    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    329
    GPU:
    AMD 50th Ann 5700XT
    My thought as well...working in the 2x larger cache with all of those cores may well be the hold up. I'm sure they will lick it soon.
     
  10. AndyMutz

    AndyMutz Master Guru

    Messages:
    310
    Likes Received:
    16
    GPU:
    EVGA GTX1080TI FTW3
    "so please do take these screenshots with some disclaimers as that CB screenshot also says Windows 8"

    cinebench R15 ALWAYS says windows 8, on any windows 8/10 version..

    -andy-
     

  11. karma777police

    karma777police Member Guru

    Messages:
    176
    Likes Received:
    64
    GPU:
    1080
    10 and 14 Cores are not possible with Ryzen.
     
  12. Alex13

    Alex13 Ancient Guru

    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    152
    GPU:
    2070 Super
    everyone jumping to conclusions based on a shot from an early engineering sample. :eek:
     
    schmidtbag likes this.
  13. Luc

    Luc Active Member

    Messages:
    77
    Likes Received:
    48
    GPU:
    RX 480 | Gt 710
    It's right, Zen2 L3 cache for 6/8 cores is 32 MB and 64 MB in 12/"16".

    L2 cache is ok too, 8 MB in total.

    The OC feels hardcore at VCore...

    I'd like to know more about new chips' specs...
     
  14. Neo Cyrus

    Neo Cyrus Ancient Guru

    Messages:
    9,396
    Likes Received:
    368
    GPU:
    GTX 1080 Ti @ 2GHz
    1.57V for a previous gen 2700 would be death. 1.5V would be rapid degradation, like in weeks. I get nervous when the LLC/automated controls of my motherboard sometimes allow for the voltage to spike to 1.47 under constantly 100% loads.
     
  15. Alex13

    Alex13 Ancient Guru

    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    152
    GPU:
    2070 Super
    It's Almost like those with samples need to push the limits to design their products around big fat 16 core under extreme conditions and voltages
     

  16. Astyanax

    Astyanax Ancient Guru

    Messages:
    6,600
    Likes Received:
    2,059
    GPU:
    GTX 1080ti
    Yes they are.

    you can disable 1 or 3 cores per ccx instead of 2.
     
    Fox2232 and Aura89 like this.
  17. JamesSneed

    JamesSneed Master Guru

    Messages:
    830
    Likes Received:
    310
    GPU:
    GTX 1070
    This is an A0 CPU which likely didn't clock up very well and is likely missing a few tweaks. Im sure not only did AMD make tweaks but so did TSMC to the process since this was there first high frequency CPU on 7nm. This CPU could be back from november of 2018 so who knows how jacked up things were initially on scaling up frequency. I just tend to ignore things like this because its worst case scenario on early engineering samples.
     
  18. flashmozzg

    flashmozzg Member Guru

    Messages:
    131
    Likes Received:
    9
    GPU:
    R9 290 4GB @ 947/1250
    It doesn't? 70 MB is total cache, i.e. 64MB L3 + 12 * 0.5 L2 = 70 MB. It checks out. This one would have 72 MB.
     
  19. Aura89

    Aura89 Ancient Guru

    Messages:
    7,865
    Likes Received:
    1,041
    GPU:
    -
    Thank you for showing you don't know what you're talking about. Seems you are doing a lot of that recently.
     
  20. user1

    user1 Ancient Guru

    Messages:
    1,551
    Likes Received:
    523
    GPU:
    hd 6870
    probably not accurate, probably just input voltage, zen 1 and 2 have on-die ldo regulators, same thing is probably true for zen 2
     

Share This Page