AMD Radeon Software Crimson ReLive 17.1.2 Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Hilbert Hagedoorn, Jan 30, 2017.

  1. srdjan1995

    srdjan1995 Member Guru

    Messages:
    199
    Likes Received:
    44
    GPU:
    RX 580 4GB

    Should I add these dwords to regedit, because I don't have them there?
     
  2. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,013
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    What is your source for this information? Who are these "a lot of people"?
     
  3. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,013
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    If they do not exit, you need to add them manually.
     
  4. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,013
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    1) You can run CCC from a copy of the CCCSlim dir from an older install. It will give you all the missing settings.

    2) It's a known issue that adjusting clock settings from AB with Hawaii/Grenada will give you instant graphical boom. Use Wattman to adjust clocks, and you can use AB for everything else safely. (voltages and fan profiles)
     
    Last edited: Feb 5, 2017

  5. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,432
    Likes Received:
    843
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    I believe i saw on official amd forums some reports about this, after 17.1.2 release...
     
  6. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    13,896
    Likes Received:
    3,646
    GPU:
    3080Ti VISION OC
    YES:

    Make txt file (BugFix.reg Yes change .txt to .reg) with those lines :

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    "KMD_MaxUVDSessions"=dword:00000020
    "DalAllowDirectMemoryAccessTrig"=dword:00000001


    And the add to registry, then to be sure check is it there ;)
    Reboot and check if Bug persist... it should be dealt of now :banana:
     
  7. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,013
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    A reply in regards to this issue from AMD:

    It appears this will be resolved for all models by next release.
     
  8. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    *To All Whom I Have Modded Your GPU BIOS* If your having any troubles with the BIOS, please let me know. I noticed on many of them incorrect default parameters that would cause instability issues. I'm happy to work out the kinks for ya.

    MSI Afterburner doesn't work so well on some cards. Primarily the issue with MSI Afterburner is when you check mark all the Unified Overclock BS, which just Cluster-F*s everything. Stick with a default installation without all that stuff check marked. Maintain ULPS, don't increase limits etc. If you want more speed, send me your BIOS .rom dump via GPUZ. Otherwise you have three other alternatives. Among the last being ATIWinFlash v274.

    https://www.techpowerup.com/225309/sapphire-releases-trixx-utility-6-0-0
    http://www.sapphiretech.com/catapage_tech.asp?cataid=291&lang=eng
    http://www.asus.com/us/site/graphics-cards/gpu-tweak-ii/
    http://edgeup.asus.com/2015/10/16/new-gpu-tweak-ii-your-graphics-card-best-friend/

    Edited by Unwinder:
    One more attempt to promote your BIOS mods here in the same impolite MSI AB attacking way, and you'll leave this place forever. Take it as the final warning.
     
    Last edited by a moderator: Feb 5, 2017
  9. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,650
    Likes Received:
    504
    GPU:
    MSI 5600XT G. MX
    Here, my card with your BIOS (Faster) is working great.
    I still have to try the 1173MHZ one, but, so far, it's awesome.
    Thank you once again!
     
  10. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    552
    Likes Received:
    66
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
    Well, in that case, I might just be unlucky :(
    Cause I have this problem with all relive drivers, already cleaned with DDU :/
    And I still have friend with RX 480 confirming it.

    I did report it to AMD, so hopefully they will take a look into it.
     

  11. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    @UnWinder : I apologize for seeming to be impolite. As I am a very polite person in reality, not to mention actuality. I am only here to help, as many of us here have problems. From problems comes solutions, and I'm not one to just complain about a problem. I am one to be happy to help resolve an issue so it is no longer an issue. Again I am sorry.

    @MerolaC : Great Man. I'm happy to hear it is working quite nicely for you. That makes me very happy to hear that. If you have any concerns or issues, please contact me because I'm always happy to help.
     
  12. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,895
    Likes Received:
    767
    GPU:
    Inno3D RTX 3090
    Do you just get a weird number in the properties of the file, or an actual file with weird FPS?
     
  13. THEAST

    THEAST Master Guru

    Messages:
    217
    Likes Received:
    22
    GPU:
    GTX 1080
    I can confirm this does NOT work. I added the entries to both of my GPUs and rebooted, but I can still reliably trigger the UVD bug by making a Skype call.

    I might have a work-around for this clock bug, though, but I am not sure if anybody would be willing to try this. There was a similar clock bug triggered by some of the older versions of 3DMark in which some animation in the startup of 3DMark caused the GPU to go to UVD state and get stuck there regardless of what AMD driver you used, and resulted in lower 3DMark score for some people. Since I use Windows 10 N which does not come with the Media Feature Pack pre-installed and does not support any type of GPU-accelerated decoding using Microsoft codecs out of the box, I actually did not experience that bug with 3DMark until I was forced to manually install the Media Feature Pack to get proper video playback in my browsers. Right after installing the pack, I started experiencing the issue with 3DMark. My theory is that if this pack is not installed at all, the UVD bug will never happen since the GPU will never enter the UVD state in the first place; the only issue is that video streaming using browsers will be limited to only the low quality options (e.g. on Youtube) and hence, is not suitable for most people.
     
  14. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    552
    Likes Received:
    66
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
    Both
    The file in my last example shows a video at 26fps in the properties.
    Playing the video with VLC with fraps open, fraps do show the framerate of the video like it is a game, and it show as well 26fps.
    I don't think that a HD 7850 would had trouble to record a game at 30FPS 1080P ^^
     
  15. srdjan1995

    srdjan1995 Member Guru

    Messages:
    199
    Likes Received:
    44
    GPU:
    RX 580 4GB
    They do not exist. I did added them, but it haven't fixed 300/150MHz bug on my R9 270X.
     

  16. OnnA

    OnnA Ancient Guru

    Messages:
    13,896
    Likes Received:
    3,646
    GPU:
    3080Ti VISION OC
    Maby this is the way to start figure out how to fix this finally :)
     
  17. AlleyViper

    AlleyViper Master Guru

    Messages:
    483
    Likes Received:
    70
    GPU:
    Strix 2070S A|480 X
    It also didn't work for my HD7870, thanks anyway.

    OT: Btw, I'm problably replacing the older HD7970 for a RX480 4GB. Under current drivers on RX480 it's still OK to disable power efficiency on global settings, don't touch anything OD/Wattman related and just launch MSI AB to control gpu/mem clocks? Tnx.
     
  18. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,851
    Likes Received:
    1,013
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    People who are using this as a fix may also wish to use:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
    "KMD_MaxUVDSessions"=dword:00000020
    "DalAllowDirectMemoryAccessTrig"=dword:00000001

    You can have more than one ControlSet, and your active one may not be ControlSet001. This may be why the fix is not working for you.
     
    Last edited: Feb 6, 2017
  19. AlleyViper

    AlleyViper Master Guru

    Messages:
    483
    Likes Received:
    70
    GPU:
    Strix 2070S A|480 X
    I've tested on both, it still happens. But there seems to be a difference that explains why it works with some people. Let my try to explain, I test it by making Chrome stick into 450/1200 on idle and then open a clip in MPC-HC while this happens (it won't trigger the bug if the card rests at 300/150). After this two concurrent UVD accesses the card won't revert to 300/150 again after both programs are closed.
    But with this fix, Chrome is more eager to revert to 300/150 on idle while running, instead of making the card stay at 450/1200 after some web content is loaded. So by the previous process, the bug will only happen if MPC-HC is open during the shorter (and less permanent) interval where Chrome is still at 450/1200. So, if the card rests more time at 300/150 instead of 450/1200 when other UVD content is initiated along a running browser, it's less likely to trigger the bug.
     
  20. z8373767

    z8373767 Master Guru

    Messages:
    229
    Likes Received:
    107
    GPU:
    Fury / 8650G+7970M
    BIOS Signature Check is still enable in this driver?
    My friend send broken XFX R9 270X DD 2GB for warranty and they give him new XFX RX 460 DD 2GB. Weird deal. So i thinking about unlocking this GPU for performance.
     

Share This Page