AMD Radeon Crimson 16.1 Hotfix

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by d2kx, Jan 7, 2016.

  1. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    15,280
    Likes Received:
    4,332
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    What problems. Its a good tool of simple use. Many of users here are using it and never had any problems with it.
     
  2. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    240
    GPU:
    RX 580 8GB
    Not sure how DDU would cause any issues unless it's removing things it shouldn't be removing. AMD drivers should install without a trace of a previous install, like after installating Windows.
     
    Last edited: Jan 9, 2016
  3. RexOmnipotentus

    RexOmnipotentus Master Guru

    Messages:
    796
    Likes Received:
    4
    GPU:
    Vega 64
    These drivers messed up CFX. Yeah i am suprised to see that Anno 2205 and ESO don't use my second card anymore.
     
  4. foxX

    foxX Member Guru

    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI Vega 56 AB OC
    LAV Filters don't know how to push 8k through DXVA. I really doubt the herp-derpers at Google or Mozilla even know or give a damn about such things.

    [​IMG]

    So please, stop trying to play 8k Youtube videos with Firefox or Chrome; the playback is most probably software; ****ty software.
     
    Last edited: Jan 9, 2016

  5. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,581
    Likes Received:
    240
    GPU:
    RX 580 8GB
    No AMD GPU supports 8K hardware acceleration as far as i know.
     
  6. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,325
    Likes Received:
    808
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    Uhm where do u find this system information is this a program or something?
    (sorry for offtopic)

    Edit-- About the 16.1 drivers, all good for me.
     
  7. foxX

    foxX Member Guru

    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    GPU:
    MSI Vega 56 AB OC
    Process Explorer by Mark Russinovich (he's one of the best Windows internals engineers at Microsoft).
     
  8. Finners

    Finners New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    4x4gb 1866Mhz
    Still getting a blackscreen when logging into windows when overclocking with a program like afterburner on these.

    For what ever reason with these new crimson drivers, AMD settings/Overdrive is holding onto my increase core/memory clocks even if I don't have my overclock to apply at start up.

    So as soon as I load into windows overdrive is increasing my clock speeds but not applying voltage and I get the black screen.

    Not a problem in the older catalyst control centre as Overdrive kept its nose out.
     
  9. MaCk0y

    MaCk0y Master Guru

    Messages:
    942
    Likes Received:
    352
    GPU:
    GB 5700XT Gaming OC
    They also fixed the flickering waypoint of GTA V map when FXAA is enabled at 1080p.
     
  10. niczerus

    niczerus Master Guru

    Messages:
    290
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GamingX 580 4GB
    fix vram memory bug ?
     

  11. LocoDiceGR

    LocoDiceGR Ancient Guru

    Messages:
    2,325
    Likes Received:
    808
    GPU:
    Gigabyte 3060 Ti
    what vram memory bug? any info?

    this is AMD not nvidia :3eyes: :nerd:
     
    Last edited: Jan 9, 2016
  12. Wagnard

    Wagnard Ancient Guru

    Messages:
    2,658
    Likes Received:
    315
    GPU:
    MSI Geforce GTX 1080
    And I'm sure you tried it before saying this...
    If you have problem or see something wrong just report to me.
     
  13. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,744
    Likes Received:
    3,330
    GPU:
    6900XT+AW@240Hz
    Last edited: Jan 9, 2016
  14. niczerus

    niczerus Master Guru

    Messages:
    290
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GamingX 580 4GB
    when you change the memory clocks the memory locks to 500mhz gpu and 1300mhz the vram(7970 in my case) , and its impossible fix this , the only solution is reinstall the drivers , this problem persist :banana::banana: .
     
  15. Dreamcream

    Dreamcream Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 280 Dual-X
    There's a problem in GTA 5. There was no problem in 15.9.1.

    I did clean install and used DDU.
    [​IMG]
    [​IMG]
     

  16. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    15,280
    Likes Received:
    4,332
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    Dreamcream is it really a driver problem. Are you sure your overclock is stable?
     
  17. Dreamcream

    Dreamcream Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 280 Dual-X
    I haven't overclocked my gpu. I always use it with stock clocks. Btw i don't see this "artifacts" always.

    Edit : There is no different in my 3Dmark score with new driver.
    http://www.3dmark.com/compare/fs/7135798/fs/7127419

    15.9.1 score is 6293
    16.1 score is 6296 :)
     
    Last edited: Jan 9, 2016
  18. Another One

    Another One New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS R9 290 4Gb
    Good Day, Guys, would you mind to pay some attention to the Anisotropic Filtering setting? In this version I've noticed that I unable to force this thing to enhance quality of filtering in at least some games - in DiRt Rally, for example, blurriness on the road is very noticeable. I've rolled back to 15.12 and now I do can force that thing again.
     
  19. ksio89

    ksio89 Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon HD 8850M@8870M
    Apparently these drivers fixed the BSODs I was having with Radeon Software 15.12. Been using it for two days and no longer have BSODs. Too bad I can't toggle ULPS on/off with RadeonMod anymore :(
     
  20. AlleyViper

    AlleyViper Master Guru

    Messages:
    477
    Likes Received:
    68
    GPU:
    Strix 2070S A|480 X
    That happens to me with a 7870 and 7970. After applying amd overdrive, clocks can't go back to 300/150 and stay at 500/current mem 3d OC on idle. Also, memory clocks can't be reduced after applying an overclock with OD.
    After relaunching Cnext after applying an OC with the 7970, it becomes impossible to reduce to less than stock vram clock. With the 7870 it's even impossible to remove the last vram OC, because that value becomes the minimum in the slider (even after resetting settings).
    Only way to avoid this crap, is to never enable OD settings and use MSI AB instead.
     
    Last edited: Jan 9, 2016

Share This Page