AMD Crimson ReLive 16.12.2 (January 9 2017 edition) Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Rich_Guy, Dec 20, 2016.

  1. Virs

    Virs Member Guru

    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 390
    That's what bothers me the most. I filled multiple bug reports with details, and I've seen many people suffering from similar issues here. I'd rather see the issue as Known than install a driver and find out by myself it's not fixed.

    I'm more confident in their ability to deliver good drivers when they acknowledge they have bugs.
     
  2. Spartan

    Spartan Master Guru

    Messages:
    678
    Likes Received:
    2
    GPU:
    R9 290 PCS+
    So, what is the exact problem with Hawaii/Grenada gpus and this driver?
     
  3. Agonist

    Agonist Ancient Guru

    Messages:
    2,787
    Likes Received:
    192
    GPU:
    RX Vega 56 8GB
    Because the reference is $180, Im gonna put my water cooler cooler on it, not worried about an insane overclock either.
    Plus this is my 5th different 290(x).
    Ive had a Windforce 290 which I sold to get 2 GTX 670 4GBs for stupid cheap, XFX DD 290 xfire that both died, replacements were DD 290 and DD 290x, and now have a MSI Gaming 290x 4GB because I had to sell my FuryX that happens to work perfect with Relive for me friend.

    Im using a single screen on my 290x and it does not make a damn difference. Ever since Relive my memory clocks are stuck in 3d clocks. always stuck at 1250 or 1300 even at idle. Ive used DDU to remove the driver. Deleted my after burner overclocks and it still happens. Worked perfectly fine before relive.

    And lets keep it in perspective here, its holidays. Do you really think anyone is giving a damn about bug reports at the moment.
    I highly doubt this a lets ignore this bug and make people buy new RX gpus that are only 10% better then their R9 290 gpus.
    Lets be real here.
     
    Last edited: Dec 25, 2016
  4. Chastity

    Chastity Ancient Guru

    Messages:
    2,248
    Likes Received:
    630
    GPU:
    Nitro 5700 XT
    Oh, I do not doubt that the holidays are causing a delay. Just frustrated over the issue because I bought this card a year ago, and it's been super solid since, until now.
     

  5. Agonist

    Agonist Ancient Guru

    Messages:
    2,787
    Likes Received:
    192
    GPU:
    RX Vega 56 8GB
    Im with you on that.
    Im pissed the most about not getting to use bordless freesync.
    Its a game changer on windows 10 store games like FH3 and Forza Apex.
    Other then the 290s that died, all of them have been very solid cards are were fantastic in xfire when I had them earlier this year.

    It has to be an issue with Wattman for sure.
    Id be happy with a relive driver that has no wattman support for R9 290 users for now.
     
  6. ninja750

    ninja750 Member Guru

    Messages:
    193
    Likes Received:
    43
    GPU:
    RX580 Pulse
    same wish here with 380

    at least the possibility to choose to enable or not wattman for our cards
     
  7. LIGuitar77

    LIGuitar77 Master Guru

    Messages:
    622
    Likes Received:
    41
    GPU:
    ASUS 7790 2GB OC
    Some 2 cents fwiw. Once in a while, I fire up Bonaire Power Management Tweaker for my card to fool it into a 260X and to allow higher OC and power and whatnot. It has worked well for a long time. On latest 2 drivers, I get the screen flickering madness with any settings at all, once applied. Never happened before. It fixes immediately once set back to default. Just some info I guess. Not really concerned.
     
  8. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Error 173 – AMD Installer Cannot Continue Since AMD Graphics Hardware Was Not Found


    What the hell? I have Rx 480 and am just trying to install the newest driver.
    I used DDU to remove the previous version, restarted the PC, and now the installer tells me there's no AMD card?
    What's going on? What do I do?
     
  9. Wagnard

    Wagnard Ancient Guru

    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    278
    GPU:
    MSI Geforce GTX 1080
    DO you see the card in device manager?

    I also heard that removing windows update KB3125574 (Windows 7) can solve the problem. (I just read that, so I'm really not sure if this is true or not)
     
    Last edited: Dec 26, 2016
  10. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Well, I do see the usual "Standard VGA adapter" thing just like always after using DDU.


    Also when I try to update the driver manually from Device Manager (since the AMD installer wouldn't work), I get a BSOD. That's some seriously weird stuff.

    Fortunately I had a restore point saved, so I could go back. That's where I tried to update the driver manually instead and got a BSOD.

    This is also pretty much fresh Windows 7 installation...
     

  11. Wagnard

    Wagnard Ancient Guru

    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    278
    GPU:
    MSI Geforce GTX 1080
    eh.. a BSOD on this is weird. Can you email the DDU logs (wagnard28@gmail.com) so I can check if there is something interesting.

    Also, did you try your older driver that were working.

    Also, if you zip your .dmp generated by the BOSD and that it is not too big, send it to me,ill check whats it is saying.
    EDIT: Seem like you are on windows 7, Ill check to try to remove KB3125574 if I were you.
     
    Last edited: Dec 26, 2016
  12. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    KB3125574 is the big rollup update though. Why would I want to remove it? Any concrete info about this?

    Dump sent.
     
  13. Wagnard

    Wagnard Ancient Guru

    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    278
    GPU:
    MSI Geforce GTX 1080
    Here is the reference https://community.amd.com/thread/209778
     
  14. flow

    flow Master Guru

    Messages:
    982
    Likes Received:
    8
    GPU:
    MSI GTX1080 2000Mhz
    You might wanna check your registry Octopuss, sometimes an obscure amd reference can faulup a new install.
    I find DDU does a really good job, but in such cases I make sure and check the registry manually, you never know...
     
  15. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    I don't know what to look for so I don't want to dig in there.
     

  16. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Interestingly, this is not a problem on my wife's PC. Same Windows with same updates, different hardware obviously, but same type of card. No problems updating...
     
  17. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    885
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Uninstalling the damn rollup update worked. I would really like to know what the hell the problem was, because it's just a bunch of updates packed together.
     
  18. Wagnard

    Wagnard Ancient Guru

    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    278
    GPU:
    MSI Geforce GTX 1080
    Good to know it work, but sadly I dont know why. I only saw the same post that I a referenced earlier.
     
  19. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    16,212
    Likes Received:
    2,056
    GPU:
    AMD S. 5700XT Pulse
    Yeah if it's a rollup that's going to be a pain as you could install them each individually via manual mode or tools that allows manual downloading and installing of updates but there's like what? a few hundred or so updates for Windows 7 now so finding the exact KB number one that causes this problem would be a pretty tedious task.

    Unless someone else has already done that work and there's some more information available via other sources.

    Could also install the KB again now after the driver is installed and working but you might want to keep a restore point on hand just in case.
     
  20. Martin.v.r

    Martin.v.r Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 7970 1200/1500
    Hmm lag but i edit cl on mem on moterbord an it help ,no more lags :)
     

Share This Page