AMD Crimsom ReLive 17.1.1 Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by Warkratos, Jan 17, 2017.

  1. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\DISPLAY\SAM0503\1&8713bca&0&UID0\Device Parameters]
    "EDID"

    I'm trying to keep my responses as short as possible as sometimes its confusing and causes headaches. :D

    I wanted to Thank You for taking the time to help me, By the way. :)

    Cool, your on windows 10 as well & I'm just guessing 16.1.1 straight from AMD installed?

    I'm in Test Mode so Driver Signing is off.

    You say I must copy atikmdag.sys and do what with it?

    Which patcher tool needs to be used if any at all?

    May you offer working link to the patcher you may speak of?

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 2, 2017
  2. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    no patcher, just raname old and copy modded then restart, modetimingoverrides is in common folder where bestview options are and other stuff
     
  3. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    Last edited: Feb 3, 2017
  4. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    it doesn't work in games because you need working modetimingoverrides in your registry, in edid of your monitor
     

  5. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    Thank You. I can use 4k on the desktop however every game I have tried so far will either not show any VSR resolutions or will crash the game before starting... I'm just running 15.12 WHQL as-is at the moment, using 3200x1800 no problem. I was having issues with 17.1.2, some sort of throttling in driver in heavily intense scenes that I did not have on earlier drivers. Down to 10 frames per second, when it's usually about 30 in those same scenes on 16.9.2 or possibly 17.1.1 for instance.

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 3, 2017
  6. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    yes the difference in drivers are around 5-10fps, newer are better. if you can find your edid folder in common, take a screenshot of that folder and i will upload reg file that will allow you to run 4k at any game
     
  7. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    Thank You. I keep forgetting to Thank You, I very much appreciate your assistance.

    The ideal approach is to edit my .reg and resend it to me, so I can just add it to the registry really easy. The screenshot is default untouched 15.12 which does work with 4k, just not in games. The screenshot reflects 3200x1800 gaming perfectly fine.

    http://www.mediafire.com/file/l6exhxbhhu7ab8q/DAL2_DATA__2_0.reg

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 4, 2017
  8. passenger

    passenger Master Guru

    Messages:
    357
    Likes Received:
    53
    GPU:
    Sapphire RX580 8GB
    BSOD in Battlefield 1

    This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x15E8C)
    Bugcheck code: 0x3B (0xC0000005, 0xFFFFF880060A9E8C, 0xFFFFF8800D55B750, 0x0)
    Error: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
    file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys
    product: AMD driver
    company: Advanced Micro Devices, Inc.
     
  9. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    ;) Nice one haha atikmpag.sys error. Would you like some assistance resolving the error?
     
  10. mortenv

    mortenv Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    GPU:
    XFX R9 295x2 / 8 GB plz
    got the same BSOD (atikmpag.sys) infinitely reoccuring during every boot, preventing windows from starting. Had to enter safe-mode with networking, download DDU then reinstall amd drivers. I didn't do anything wrong at all..

    MAYBE it had something to do with me setting state 2-> clockspeed at 1040 in wattman for the lack of Clockblocker.. oh well, didn't cost me more than a few minutes
     

  11. passenger

    passenger Master Guru

    Messages:
    357
    Likes Received:
    53
    GPU:
    Sapphire RX580 8GB
    I got it 30min. into gameplay. I'm still on 17.1.1 because 17.1.2 is more affected by idle/uvd bug.
     
  12. Bojamijams

    Bojamijams Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Fury Nitro
    I have this exact same issue and it is driving me crazy! Error 1603 always at the end of installation. Doesn't matter if I do an upgrade, regular uninstall, DDU, nothing makes a difference. Always an error 1603.

    The only way to fix it was to reset my whole PC back to FRESH. Then I was able to install 17.1. But now I want to install 17.1.2 and again, same thing, error 1603.

    It is driving me crazy. I can't do a whole computer wipe for just one driver install. Please, anyone, tell me you have solved this somehow!

    I've checked to make sure my %TEMP% folder has WRITE permission, I've done the DISM and SFC commands to check integrity, everything seems fine except for the fact this will still not install. Everything else installs just fine just not AMD drivers.
     
  13. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    Having troubles installing 17.1.1? I don't know I'm on win7x64 no issues here on rx 460 well I guess yeah I do have issues on modded bios... that's why I'm using 16.9.2...

    Try 16.9.2 for the moment? they are whql certified.

    As far as fixing it you say fresh os install fixes it? make sure you have the latest visual c++ 2005-2015 all of them x86 and x64... latest directx updates installed... dot net 3.5/4/4.5/4.6 etc all that needs to be there... lastly check the inf and compare to your exact Dev ID and Subsys ID...make sure the Inf is lined up with yours... search to see if the ID is in the .inf in Display folder..
     
    Last edited: Feb 13, 2017
  14. Turanis

    Turanis Ancient Guru

    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    297
    GPU:
    Gigabyte RX500
  15. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,041
    Likes Received:
    153
    GPU:
    Sapphire 7970 Quadrobake
    https://support.microsoft.com/en-us...ou-try-to-install-a-windows-installer-package
     

  16. Bojamijams

    Bojamijams Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Fury Nitro
    I appreciate the help but I've already tried all of that :) ... or is it :(
     
  17. munirshah77

    munirshah77 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    r9 290 vapor X 4GB
    Do you have 4k VSR working? I don't even have it for the desktop. Can you tell me a step by step guide on how to do it? I have r9 290 with 1080p tv connected via HDMI and windows 10. I can get 3200 x 1800 but can't get 3840 x 2160. Can you guide me? tried using 15.11 drivers with no luck.

    Update: 3840 x 2160 is now showing in desktop but VSR resolutions are not showing up in games. I only get the native resolutions in games no VSR resolutions. Will really appreciate your help
     
    Last edited: Feb 19, 2017
  18. Portman87

    Portman87 Member Guru

    Messages:
    125
    Likes Received:
    2
    GPU:
    HD 7950 1000/1425
    In Resident Evil 7 my clocks lock at 850Mhz (Core) and 1250Mhz (Memory).Instant UVD bug had to use the cru-1.3\restart64.exe to fix the clocks back to normal.
     
  19. chris89

    chris89 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1 bit of video ram pcie
    @dejan_ibanez VSR 3400x1913 On 17.2.1, wouldn't be possible if it weren't for this guy haha. Just sending a thanks to answer the vsr q.

    @munirshah77 Install 17.2.1 and this will probably work on most any card... probably? 3400x1913 max as 3840x2160 won't work on this driver 17.2.1, but the older drivers are 10x more of a pain to deal with.

    First go to AMD Settings center and go to DISPLAY then click create Custom Resolution and hit apply... Custom res added for your current Native Res. Then the ModeTimingOverrides will show up in the Reg. Then you navigate and add this data after this exactly like this...

    "ModeTimingOverrides_DVI_Conn12556"=hex: <- Add Data After the hex:

    Navigate to this directory... it will be different on your system as far as position in the reg. Make sure it's the first top most entry.

    Meaning when in Control\Video\{CF04E647-ACF7-4984-A416-A91653C2EE53}\0000\DAL2_DATA__2_0 .... That {CF04Exx etc is the first entry I saw in the reg stating ModeTimingOverrides... Just Right Click DAL2_DATA_2_0 and Export to desktop call it ModeTimingOverrides-untouched.reg ... Right click "EDIT" add as follows.... Save... Double Click .reg add to reg. CRU Restart64.exe restart driver... Custom Res available only up to 3400x1913 so far and it's better than 3200x1800 for sure.

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{CF04E647-ACF7-4984-A416-A91653C2EE53}\0000\DAL2_DATA__2_0\Common\EDID_2D4C_503]
    "default"=hex:64
    "All_nodes"=hex:4d,6f,64,65,54,69,6d,69,6e,67,4f,76,65,72,72,69,64,65,73,5f,44,\
    56,49,5f,43,6f,6e,6e,31,32,35,35,36,00
    "ModeTimingOverrides_DVI_Conn12556"=hex:00,00,00,00,80,16,00,00,a8,0c,00,00,3c,\
    00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,\
    00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,\
    00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,14,44,02,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,c0,\
    00,00,00,a0,0a,00,00,fa,05,00,00,3c,00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,\
    00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,\
    05,00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,\
    00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00,80,0c,00,00,08,07,00,00,3c,00,\
    00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,\
    00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,\
    38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,\
    00,00,48,0d,00,00,79,07,00,00,3c,00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,\
    2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,\
    00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,\
    00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00,00,0f,00,00,70,08,00,00,3c,00,00,\
    00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,\
    80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,\
    04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,14,44,02,00,00,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,c0,00,00,\
    00,00,10,00,00,70,08,00,00,3c,00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,\
    00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,\
    00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,\
    00,01,00,00,00,00,00,00,00,c0,00,00,00,00,10,00,00,00,09,00,00,3c,00,00,00,\
    0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,\
    07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,\
    00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,14,44,02,00,00,00,00,00,00,00,00,\
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,c0,00,00,00

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 19, 2017
  20. munirshah77

    munirshah77 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    r9 290 vapor X 4GB
    It worked. thanks a lot. if you solve the problem of VSR resolutions not showing up in games with the old driver, let me know. I would like to play FIFA in 4k :)
     

Share This Page