AMD Catalyst (15.200.1012.2 March 11) Win 8.1 Mod - VSR for HD7/R7/R9 & FPS limiter

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Mar 23, 2015.

Tags:
  1. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Do u have VSR working?
    Would u be able to up the reg somewhere so I can have a look?

    Control\Video\{13CD7A81-7A8B-4858-90F3-7C609AAD01EF}
     
  2. Plug2k

    Plug2k Ancient Guru

    Messages:
    1,510
    Likes Received:
    11
    GPU:
    2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
    guys i have a R9295x2 so if i used the unlocked driver. as i need all the resolutions ect

    currently VSR normal does not give me 3440x1440 for my 21.9 screen.
    but i can unlock that with CRU wich gives the perfect 1/1 scailing.

    i wonder what the next perfect scaling resolution is for 21.9 screens and if its possible to unlock that resolution im sure the next step up though is higher than 4k

    EDIT:

    i think this is the 21.9 aspect ratio next step

    5120x2160 for the perfect 1/1 ratio.....
    dont even think this 5k resolution is even possible on a graphics card never mind a scaler.

    EDIT2 : yeah i was right seems the maximum resolution you can get with this card is : Max resolution: 4096x2160
    Completely no way to get 5k resolution for perfect 21.9 aspect ratio monitors so we are screwed lol
    unless the scaler can gain higher resolutions as its doing it in software that is.
     
    Last edited: Mar 25, 2015
  3. fragba1t

    fragba1t Master Guru

    Messages:
    485
    Likes Received:
    5
    GPU:
    GTX Strix 1060 6GB
    Tried these with my Sapphire R9 270x Vapor and VSR works! Using DVI I get a max res of 2560x1400.

    Just tried running MSG:GZ and it looks great, thanks for these!

    I don't get the framelimit option but that is something I can do with MSI Afterburner anyway.

    Pleased! :D :D :D
     
  4. Deathchild

    Deathchild Ancient Guru

    Messages:
    3,970
    Likes Received:
    2
    GPU:
    -
    Crap I won't be able to get more than 2560x1440 I guess cause I already got that.. :D
     

  5. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    made it work, VSR now works in all games, 4k too, thank you, good work
     
  6. Deathchild

    Deathchild Ancient Guru

    Messages:
    3,970
    Likes Received:
    2
    GPU:
    -
    Nice dejan, look good? :D Damnit you have a 290X so it's good for you, you can run 4k. :D
     
  7. jeckop

    jeckop Active Member

    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2xR9-290-H2O@1100/1400
    Can you please explain Me what have you done? I have same problem as you, VSR working on desktop but not in games....
     
  8. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    No i don't have yet the "extended" VSR on my 290Xs.

    Still using "regular" 3800x1200 VSR for 290X.

    i'm still trying to figure the best method to export the Option/BestViewOption(_Hdmi) reg settings from the registry when 15.2 modded driver is installed to import them after 15.3.1 is installed.

    The VSR.cmd didn't work for me or i don't know how to use it.

    I need an absolute newbie step by step how-to.

    :D
     
  9. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    go to registry editor

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ --- find where says Class: Display

    form me it is {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

    once you're there find your edid
    \0000\DAL2_DATA__2_0\Common\EDID_C41_C084]
    \0001\DAL2_DATA__2_0\Common\EDID_C41_C084]

    export your both to desktop EDID_C41_C084 --- your's are different

    open with notepad and paste the code
    don't delete any text just paste it after
    UserForceModeSupport_DVI_Conn12556

    DVI_Conn12556 --- change this if needed, your's could be different
    you can find yours in the exported file
    UserForceModeSupport_DVI_Conn12556 <--this number

    the numbers must match.

    Code:
    "ModeTimingOverrides_DVI_Conn12556"=hex:00,00,00,00,00,0f,00,00,70,08,00,00,3c,\
      00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,\
      00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,\
      00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,\
      00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00,a0,\
      0a,00,00,fa,05,00,00,3c,00,00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
      00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,\
      00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,\
      7e,43,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,\
      00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00,48,0d,00,00,79,07,00,00,3c,00,00,00,0f,00,00,00,02,00,\
      00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,00,80,07,00,00,00,00,00,\
      00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,38,04,00,00,00,00,00,00,\
      04,00,00,00,05,00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
      00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00,80,0c,00,00,08,07,00,00,3c,00,\
      00,00,0f,00,00,00,02,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,98,08,00,00,00,00,00,\
      00,80,07,00,00,00,00,00,00,58,00,00,00,2c,00,00,00,65,04,00,00,00,00,00,00,\
      38,04,00,00,00,00,00,00,04,00,00,00,05,00,00,00,7e,43,02,00,00,00,00,00,00,\
      00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,80,00,00,00
    Apply keys, reboot
    Your max display support is up to 3840x2160. Works in any game.
    Make sure that GPU-UP scaling is OFF.
    You must use OP's modded driver for this to work.


    If it didn't work after reboot you must do the same in: ControlSet001
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\
     
    Last edited: Mar 25, 2015
  10. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    +1 Asking for the How-To.

    :D

    Are you using the reg modifs in 15.3.1?
     

  11. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    no, i'm using regs with this modded driver, with omega 4k didn't work (black screen)
    with 15.3.1 probably the same, but not sure.
     
  12. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    Well i must make some space on my HDDs to be able to try it myself (15.3.1 + imported VSR regs from modded 15.2).

    I can't believe i have +20TB of space and been unable to found some space to add a Windows test partition!

    :frown:
     
  13. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    wow! this works too :)

    [​IMG]


    let's see how far can we downsample...
     
  14. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    what works too?

    A new res or 15.3.1 +reg changes or both?
     
  15. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    a new res, maybe we can VSR 5K or more with this driver, will see..
     

  16. dejan_ibanez

    dejan_ibanez Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 290X
    Max with this driver is 4080 x 2295
    anything above results in corrupted image
    [​IMG]
     
    Last edited: Mar 25, 2015
  17. mtrai

    mtrai Maha Guru

    Messages:
    1,175
    Likes Received:
    369
    GPU:
    PowerColor RD Vega
    Mine is working in Win 10 TP build 10041 on a Xfire HD 7770...it is some setting in the registry.
     
  18. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    No don't copy the EDID data. The binary table holds timings specific to your monitor, he's prob got a different display. The other stuff is VSR that's what u need. Not the table.


    Analogue displays don't use edid, they use windows default.

    Why are u in classes anyway? Your attached display is in Control/Video/xxxx

    It's in same folder tree as the GPU
     
    Last edited: Mar 25, 2015
  19. freeman94

    freeman94 Master Guru

    Messages:
    309
    Likes Received:
    5
    GPU:
    MSI GTX 1070 ARMOR
    I have the HD7870 and monitor resolution of 1680x1050 so it's 16:10
    Could someone make for me the .reg file with the code that (could/will) enable VSR option? As I see it's working for others HD7000 users with resolution up to 2560x1440 but its in 16:9 and I need the 2560x1600 with is 16:10, or maybe it will self create this supported resolution, so I only need to put this .reg code that is provide in the thread?
    Don't really understand all those numbers tbh.

    Would be greatfull if someone help me..
     
    Last edited: Mar 25, 2015
  20. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,214
    Likes Received:
    9
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    I don't think it's 4080x2295 What did u do to the timings? Can u go fullscreen with that res?
     

Share This Page