AMD Catalyst (15.200.1012.2 March 11) Win 8.1 Mod - VSR for HD7/R7/R9 & FPS limiter

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Mar 23, 2015.

Tags:
  1. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    Nah i was expecting a fancy expanation from somebody else about the location of the "phantom" hardware scaler.

    :D

    Everybody can say bs explanations about AMD "hardware" limited features.

    Here is mine about the fps limiter and mobile GPU:

    - The FPS limiter needs a special Hi-TECH hidden hardware chip who is located only on mobile GPUs cause it needs to be in constant movement to limit max FPS....


    I can call this an "AMD limited feature explanation day" and take some rest!

    :nerd:
     
    Last edited: Mar 24, 2015
  2. sammarbella

    sammarbella Ancient Guru

    Messages:
    3,929
    Likes Received:
    178
    GPU:
    290X Lightning CFX (H2O)
    Well done!But.....

    ......Did you take picture of your GPU before and after?

    Maybe the hardware scaler appears due to your magic and you didn't notice!


    :D
     
    Last edited by a moderator: Mar 24, 2015
  3. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Haha nice one :) my values if you want to try:
    "BestViewOption"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,01,00,00,00,08,00,00,\
    00,02,00,00,00,c8,00,00,00
    all_nodes is identical.

    [​IMG]
     
  4. Dch48

    Dch48 Ancient Guru

    Messages:
    1,822
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Sapphire Nitro+ RX 470 4g
    I installed this driver in 8.1 now because in Win 10 I was seeing 10-15% better frame rates in World of Warcraft over 14.12 in 8.1 . The increased performance is not there in 8.1 so I guess it was much more due to Win 10 itself and DX 12 than in the driver.

    The other stuff I never do and have no intention of testing. I run 1920 X 1080 and don't need any better.
     

  5. CalculuS

    CalculuS Ancient Guru

    Messages:
    3,039
    Likes Received:
    255
    GPU:
    GTX 1660Ti
    Wow, ****ing windows update sneaked one in. It just apparently overwrote th 15.2 driver inbetween reboots.
     
  6. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,461
    Likes Received:
    485
    GPU:
    Sapphire 7970 Quadrobake
    I did change it (there is only one little difference after all, but nothing. It stayed at 2560*1440. How do you connect your monitor?
     
  7. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    bummer, dvi.
     
  8. PrMinisterGR

    PrMinisterGR Ancient Guru

    Messages:
    7,461
    Likes Received:
    485
    GPU:
    Sapphire 7970 Quadrobake
    Same here. I just noticed that there are two little differences. There is a space in the first line, and the c8 instead of the 96 in the second one.
    I believed that the space there was because of the forum, so I corrected it. I guess I was right to do so, right?

    EDIT: Tried with an exact copy paste too, still the same. Funny thing is that I don't lose the ability to go up to 1440p when I apply your settings.
     
    Last edited: Mar 24, 2015
  9. Yecnot

    Yecnot Master Guru

    Messages:
    855
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 270 2GB
    Do I need these drivers for VSR, because the default 15.2 from WU doesn't give me vsr.
     
  10. asder00

    asder00 Don Di Driver Staff Member

    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    2
    GPU:
    RX VEGA 64 Liquid
    Yes that was an error from the forum there is no space.
    So my value works but you don't get the upper resolutions, looks like the limit is hardcoded in the driver then. :/
     

  11. Passus

    Passus Ancient Guru

    Messages:
    1,516
    Likes Received:
    388
    GPU:
    RX 5700 Mech OC
    didnt for me either mate in windows 10, this driver gives me vsr in win 8.1 so i presume it would work in windows 10 too

    the driver is actually very stable and my machine seems to like it, she can be a bit panicky when new drivers get installed lol
     
  12. Garwinski

    Garwinski Member Guru

    Messages:
    183
    Likes Received:
    4
    GPU:
    XFX Fury X
    What exactly did you have to change to the registry key? Do I have to replace everything that is before the /0000, /0001 etc. , or only the {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} part? With the last method, I did not get any results, the path to my registry key in ccc is

    /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}/0000

    Do i need to replace what is in your text everything before the /0000?
     
  13. wheeljack12

    wheeljack12 Guest

    can't get firefox or thunderbird to open with these drivers. Also can't play COD:AW or Alien Isolation with two r7 260x's in xfire. Works fine with the 15.3 win 8.1 betas though. Also, I can do VSR with two r7 260x's but I can't see the frame limiter in CCC. Using windows 8.1 64 bit.
     
  14. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,436
    Likes Received:
    189
    GPU:
    RX 580 8GB
    1920x1200 here downsampled from 2560x1600, the maximum resolution I can get is 2720x1700 by using CRU.
     
  15. BAZOKA1942

    BAZOKA1942 Member Guru

    Messages:
    171
    Likes Received:
    3
    GPU:
    sapphire r9 390
    it work for me tnx
    just screen a little bit out of panel vga any tweaks registry hack to fix this
    cause i cant resize screen just move it from catalyst even apply scal option from catalyst full size panel didnt work
     

  16. xodius80

    xodius80 Master Guru

    Messages:
    771
    Likes Received:
    10
    GPU:
    GTX780Ti
    when does this news just go in the main page of guru3d, and see what excuse amd has to say.
     
  17. Derko1

    Derko1 Master Guru

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x1080s
    How is it possible to go that high? Do they work with your modded driver?

    I've got your driver installed and got VSR working up to the 2560x1440. But I liked being able to go to 2720x1530 before. Is it possible to add it back in, or beyond?
     
  18. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,436
    Likes Received:
    189
    GPU:
    RX 580 8GB
    You need the newer cards to get that high. 7xxx max is 2720x1700.
     
  19. lowrider_05

    lowrider_05 Active Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac 1080tI AMP Ex
    I just tried this VSR unlocked driver on win 10 an with my R9 290X i can use FULL 4K Resolution in games 3840X2160 this is great thanks asder
     
  20. razorbackdb

    razorbackdb Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R7 260x 2GB
    anyone know if vsr will work on a vga connection, more speciffically with a dvi to vga adapter?.
     

Share This Page