AMD Catalyst 14.2 BETA 1.3 (13.350.1005.0 February 23)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Feb 25, 2014.

Tags:
  1. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,578
    Likes Received:
    600
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Indeed, but im guessing Mantles getting priority.
     
  2. juntulis

    juntulis Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 980 G1
    Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress™ technologies are currently not supported by the Mantle codepath "and never will."
     
  3. Espionage724

    Espionage724 Guest

    To warn others possibly? Maybe even enlighten others who run into a similar issue so that they at least know it isn't their fault? Or maybe someone has a solution you haven't tried. Or at the very least, prove you aren't some troll just trying to spread FUD and gain PR for NVIDIA or something (the mere fact you even mentioned NVIDIA's drivers at all is leading me to believe this)... And also, please don't base an entire community of AMD users just off of what one person says :bang:

    I haven't installed these drivers yet, but I'm curious to know other's experience. I know one person's experience shouldn't be expected to match my own, but I like seeing if I run into their issues or not.

    I would hope that you at least reported the "issue" to AMD via their feedback form?

    I'm glad you haven't had any problems with their drivers, but there's plenty of people who have (mainly with WHQL drivers (which alone is pretty scary), but I've heard some less-than-ideal scenarios with their beta drivers too).
     
    Last edited by a moderator: Feb 25, 2014
  4. PirateNeilsouth

    PirateNeilsouth Ancient Guru

    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980 OC
    1) You accuse me of trolling just because I mentioned Nvidia?
    2) You haven't even installed these drivers and I have
    3) You assume that I haven't reported these issues

    I think we are done here, moving on!
     

  5. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,491
    Likes Received:
    1,537
    GPU:
    GTX980 SLI
    Stop messing up the thread arguing, take it to PM
     
  6. robertmor52

    robertmor52 Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 Gaming G1
    No Mantle performance improvement (FIX) for BF4 in 7XXX series for me AS PROMISED!!!:puke2: ...only good thing is vsync issue (no triple buffer in some cases) seems to be solved, at least for me (unigine valley doesnt drop to 30 fps if below 60 when vsync is enabled)...once again disappointed with amd :thumbdown

    PD: Also exactly 1fps increased performance in Thief :eek3:
     
  7. peitro

    peitro Member Guru

    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870 m
    yes u can instal it on mobility
     
  8. owcraftsman

    owcraftsman New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    FIX for CTD BF4 14.2 beta

    This is what worked for me after an exhausting host of other things I tried first.

    However I'll be a bit more specific to be helpful to those who may not completely understand what to do here.

    navigate to your C drive

    Go to Program Files (x86) > Origin Games > Battlefield 4 and delete User.cfg

    Until I deleted that file It would crash to desktop (CTD) every time I tried to play the game.

    Restart your PC and you should be good to go.
     
  9. kcuestag

    kcuestag Master Guru

    Messages:
    904
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX980Ti G1
    So far no issues on i7 3930k and 2x R9 290's.

    Like 14.1 Beta 1, quite a nice performance gain in Battlefield 4 Multiplayer (2560x1440 Ultra), and much more stable in terms of crashes and stutter (None so far).

    Game feels much more responsive now, and when alt-tabbing it's way faster.
     
  10. shadow_craft

    shadow_craft Member Guru

    Messages:
    189
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS StiX OC 1070
    geez these threads are always borked with nvidiots/nvidia corporate

    Bf4 hasn't had a problem with GCN 1.0 (79XX & 280X) since the patch two weeks ago, it was Dice's mistake with the render.

    These drivers are great so far, no problems... then again I didn't have problems with the other ones either.
     

  11. Cybermax

    Cybermax Guest

    Couple of hours multiplay on a small TDM match in BF4, and it seems as if it is some kind of memory leak (as someone else mentioned before in the thread).

    Reason i say this, is that i can play a couple of rounds and then the nasty random stutter/freeze is back.. some hefty disk usage and the likes. A close of bf4 and log in again, and it seems smoother.

    Sad, cos it IS a lot smoother with mantle vs dx for me atleast. But cant live with 2 second freezes in a hefty gunfight you know :p
     
  12. After few mins I got this... used DDU no OC etc... NICE AMD getting better :nerd:

    [​IMG]
     
  13. flow

    flow Maha Guru

    Messages:
    1,002
    Likes Received:
    9
    GPU:
    MSI GTX1080 2000Mhz
    Works fine here on windows 8.1
    But not great, more or less the same as the previous drivers. So I'm not gonna use them in win7.
     
  14. crz

    crz Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 1070 ARMOR 8G
    Like I said, it crashes only if both Mantle is enabled in game and CrossFireX in CCC, other combinations (DX11.1 + Crossfire, DX11.1, Mantle) are OK. Renamed user.cfg (even though it did not have that line in it), renamed C:\Users\user\Documents\Battlefield 4 so that the game creates a new one and the game still crashes even with a fresh config. Also it is not a plain bf4.exe crash, it'a bf4.exe crash in amdmantle64.dll.

    I'll do some more experiments tomorrow, meanwhile I have reported the issue to AMD.

    LE:
    It's just the Test Range, Campaign works and I also did a quick check on an unranked server running Siege of Shanghai Conquest Large.
     
    Last edited: Feb 26, 2014
  15. Zemial

    Zemial Member Guru

    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 7970 @ CF
    Just tested Thief and Battlefield 4 in DX11 mode and all maxed out. Everything works flawlessly, smooth and high fps.

    I did safe mode minimal DDU uninstalling and Treexy Driver Sweeper premium driver wipe out before installing.

    OS: Windows 8.1 x64
     
    Last edited: Feb 26, 2014

  16. miiksu

    miiksu Member Guru

    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX R9 Nano
    What did u do extacly? Youtube flash videos and firefox? Or something else?
     
  17. niczerus

    niczerus Master Guru

    Messages:
    290
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GamingX 580 4GB
    Thief increase performance in single gpu config ?
     
  18. ClockClocker

    ClockClocker Master Guru

    Messages:
    414
    Likes Received:
    1
    GPU:
    970 gtx
    Is it freezing when that happens? Just read about a guy with the very same screen in some other forum. It happens when he's on youtube
     
  19. BaNsHiE

    BaNsHiE Active Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Saphire 7970 TriFire
    What OS are you running? Had the same thing with Win8.1. Your right about being in firefight and suffer the dreaded freeze frame, you dont even see how you got killed when playing Mantle. I was under the impression they were going to fix that. My game does that in Mantle when GPU vram gets to 3.875 gigs used vi GPU-Z.

    BaNsHiE
     
  20. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    829
    Likes Received:
    134
    GPU:
    Radeon RX580 8GB
    Tested a bit more and driver appears to be awesome for crysis 3 and gives no problems with other games unlike previous beta. Good driver overall, at least for me and my taste :)

    I'm awaiting for February 28th to get my copy of thief, yes, i'm from Europe and pre-ordered retail box version of the game so i'm awaiting for courier.
     

Share This Page