AMD Catalyst 14.2 BETA 1.3 (13.350.1005.0 February 23)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Feb 25, 2014.

Tags:
  1. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    Interesting, I turned off vsync, and at around 100 frames per second, I don't see tearing that much.
    Will leave vsync off I think.
     
  2. nilo

    nilo Member Guru

    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    GPU:
    HIS HD7970 IceQ2 CFX
    Always getting BĀ“SODS when I am installing this driver.
    Dunno understand why?
    Revert back to AMD 141_betav16 which are working fine with my rig.
    However any help, it would be fantastic!!
    Thanks!!
     
  3. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    Well, I went back to whql, there are too many lags with those beta version.
    Will capture it Tomorrow with a good cam to show the case to AMD.
    Capturing with my mobile phone is not showing the issue (reduces to 24 fps I think).
     
  4. yasamoka

    yasamoka Ancient Guru

    Messages:
    4,856
    Likes Received:
    246
    GPU:
    EVGA GTX 1080Ti SC
    This is an old driver now. Tried 14.3?
     

  5. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    The problem is the frequency switching of the RAM/CORE of the R9 290.
    RAM switches between 150 and 1300 MHz !
    When I force the Frequency to a fixed value (even low), then the v sync issue is gone.
    Looking at the watt meter on the AC plug, the consumption is quite close to the dynamic AMD switching implementation.
    I would suggest to AMD to add an option in the overclock tab of the Catalyst
    to enable the fixed memory/core frequencies.
    Is there any chance they gona add that ?
    By also switching the Ultra low power stuff, the pci express bus toggles between
    2.0 16x lanes to 1.1 1x lane, which is non sense while playing a game(because of the low load).

    [​IMG]
     
  6. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    Well, the problem is not related with the clocks.
    I found out that the problem is somewhere in the post processing, after the 3D rendering.
    If you play world of warcraft in windows mode, you will get a lot of stutter.
    If now you put on top of the world of warcraft windows another windows, like gpuz or msi afterburner (select the tool to be always in front), then the game is perfect smooth.
    The same happens when playing videos using vlc media player,
    if you show the statistics windows, there will be stutter when playing a video, that is actually loosing frames (randomly) !
    The counter raises in the statistic when it is not smooth.
    Would be great if AMD checks what is going on over there !
     
  7. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    Well, If I fix the frequency, vlc media player shows 0 frame lost.
    So it is related to frequency after all.
     
  8. Luluzinha

    Luluzinha New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD 6950
    i have terrible memory leak playing bf4, i just tested gts 250 for hours and i didnt have this problem, now with radeon 6950 and this driver for some reason it start to eat my entire ram(8gb) when it get near 7.5gb the game start to move slow and than it crash to get my ram back i have to restart.

    Is there a driver that dont have this problem?
     
  9. Luluzinha

    Luluzinha New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD 6950
    i was able to fixed the problem, i guess one of those 3 things could work:

    1 - turn off NDU service
    Open up "regedit" and go this key.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\N du
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Ndu
    Change the "Start" value to 4 (to disable it).

    2 - backup your x64 exe to folder, then copy x86 exe to main game directory and name it as x64 (bf4.exe)

    3 - go to your game directory and adjust the 32 bit and "64 bit" BF4.exe to startup in windows 7 compatability mode and select run as administrator.
     
  10. onemoar

    onemoar Master Guru

    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1060SC @2250/4550
    don't listen to this guy he has no idea what hes talking about
     

  11. Levitate

    Levitate New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX HD 7770 1Gb
    I'm running an XFX HD 7770 and I just updated this driver and MSI Afterburner and it seems to be more stable than the 14.2 beta,I can overclock without it crashing the card and it still runs fairly cool,well no hotter than usual,hottest it ever gets is around 67.(I adjusted the fan setting a lil too)And that's on the highest setting I saved in afterburner with the last driver.I ran heaven benchmark with everything turned up the highest at 1920x1200,it hit 60fps as it's highest,average about 30-40.I'm pretty sure I could go a lil further on the clock speeds now,they are set at 1110 on the core clock and 1365 on the memory.It's defaults are 1100 and 1300.I was trying to get the same clock speeds as the xfx 7770 super oc version that shares the same bios pretty much it's speeds are 1120 and 1300 but it was crashing with the last driver when I bumped the core speed up close to that.Gonna try now though,it's only 10 and it's much more stable now.Any advice or tricks with the HD 7770? It does pretty well on most games on highest settings,but could always be better...
     
  12. dezmand07

    dezmand07 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Intel IrisProGraphics 580
    Hello. I'm work on initialization API Mantle and this my test program gfile.ru/a7i4z (i don't know how here make attach). For launch program you needed OS Windows x64 (of course :) ) and VC++Redist 2013 (program was linked in VS2013).
     
    Last edited: Apr 2, 2014
  13. xixou

    xixou Member Guru

    Messages:
    127
    Likes Received:
    2
    GPU:
    inno3d 1070 3x (4)
    It shows that in the terminal but does nothing:

    Initialization grInitAndEnumerateGpus function
    Number of GPU: 1

    Initialization grGetExtensionSupport function
    GR_WSI_WINDOWS
    GR_BORDER_COLOR_PALETTE
    GR_DMA_QUEUE
    GR_ADVANCED_MSAA
    GR_TIMER_QUEUE

    Initialization grWsiWinGetDisplays function
    Number of displays: 1

    Initialization grGetGpuInfo function
    GPU name: AMD Radeon R9 200 Series

    Initialization grGetObjectInfo function
    Screen resolution: 1920x1080

    Initialization grGetMemoryHeapCount function
    Memory Heap Count: 4
     
  14. dezmand07

    dezmand07 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Intel IrisProGraphics 580
    Because it is not so easy (no lib and header files). And this is first init mantle program, that is program which uses mantle library.
    mantle64.dll have 125 function, i init 14, including fullscreen function, but second parameter is not correct (i used BOOL type, but there must be struct Image with grCreateImage function with complex second parameter). This "bad" GUI init gfile.ru/a4LrX screen turns black for few second (don't move mouse). I work this problem and soon may decide it. By the way, for init gui not required a window (CreateWindow function), just need call WinMain.
     
    Last edited: Apr 2, 2014
  15. apoklyps3

    apoklyps3 Master Guru

    Messages:
    230
    Likes Received:
    18
    GPU:
    STRIX-GTX1070-8G-GA
    is this compatible with Ati mobile hd 5650 ??
     

  16. dezmand07

    dezmand07 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Intel IrisProGraphics 580
    no. API Mantle support is GCN arch. (it HD7xxx Series, HD8xxx Series OEM and Rx 2xx Series).
     
  17. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    what is your eventual goal here?
     
  18. dezmand07

    dezmand07 Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Intel IrisProGraphics 580
    i want just full init this api and possibly render simple 3D object.
    AMD promised SDK release in august 2014, and now i just funny :)
     

Share This Page