AMD Catalyst 14.12 Omega WHQL (14.501.1003.0 November 20)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by shadow_craft, Dec 9, 2014.

  1. NoWayOuT

    NoWayOuT New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 8850M / 2 GB DDR5
    is this working on Dell with AMD M8850 switchable graphics?
     
  2. johnslash

    johnslash Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS R9 290
  3. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,581
    Likes Received:
    601
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Im sorted, Windows reinstall, with the Updates in small batches :)

    Will pop these back on tomorrow, as still got some programs/games to go on.
     
  4. SlackerITGuy

    SlackerITGuy Master Guru

    Messages:
    393
    Likes Received:
    1
    GPU:
    SAPPHIRE Radeon R9 Fury

  5. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    yep.

    The only real difference is default overscan on HDMI is set to zero, rather than -10 so you dont have to muck around with overscan when changing reso in-game

    VSR resolutions for example.

    Theoretically, you can do it yourself by changing the desktop res, fix overscan, then set it back.

    But thats a PITA once your already in a game and alt-tabbing out goes back to 1080p

    If you arent using a TV, its just better to have it set to zero across the board.
     
    Last edited: Dec 16, 2014
  6. Miken420

    Miken420 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX 1080 Ti FE
    I'm getting crashes in CoD:AW and BF4 as well with these drivers on my R9 270. It sucks but I'll have to roll back until something is done.
     
  7. Bucephallus

    Bucephallus New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9290 DirectCU II OC
    I'm experiencing exactly the same symptoms - last time it happened I had left the computer briefly while it installed flash and came back to a black screen. Before that it was opening a web page and before that resuming from standby.
    The installation of the drivers and first day were problem free and then it just started.
    I've had the problem on every driver since 14.4, but with the 14.4's I have zero problems.
     
  8. Espionage724

    Espionage724 Guest

    Hmm, so I've been running my monitors at 75Hz unofficially for a while now (EDID override via CRU). For some reason, it never occurred to me that that may be the issue.

    I'll wait a few more days to see the actual verdict, but so far everything has been fine for 2 days now when not overriding the EDID. Will end up feeling pretty silly if I ended up causing this issue myself for so long :p
     
    Last edited by a moderator: Dec 16, 2014
  9. k1net1cs

    k1net1cs Ancient Guru

    Messages:
    3,783
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon HD 5650m (550/800)
    Wow...this Omega driver is actually the first driver in the last...two years, I think, that managed to crash WinSAT multimedia decoding test...AGAIN.
    Never thought I'd run into this problem again after so many versions had been released since it was fixed.
     
  10. _RA_

    _RA_ Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte GTX 970 Mini ITX
    reinstalled 14.9 and max payne 3 works again
     

  11. xermit

    xermit Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX 980ti @ 1470
    Hi guys, did anyone see the image quality difference in FC4 with these compared to betas?

    Also, got weird GPU Usage and microstutter in World of Tanks with omegas.
     
  12. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    887
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    I see you have exactly the same card as me. I hope it doesn't mean what I think it might.
     
  13. AnthonX

    AnthonX New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 6970 2GB
    I installed these Omega drivers mainly to fix Far Cry 4 stuttering etc. didn't notice any performance increase.
    My question is, if I installed my game on my storage drive (due to lack of space on the ssd) would these game fixes etc work? Or do the drivers need to 'see' the game in it's default install path in order to make the changes?

    If I make some (temporary) space on my ssd and move the game folder to the default location and do a clean reinstall of the drivers would that work, or it does not matter where the game is installed?

    Thanks for any insight.
     
  14. MojoW

    MojoW Member Guru

    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte 1080 G1 Gaming
    Should work just fine.
    Moving it to your ssd will only improve loading times.
     
  15. Ryu5uzaku

    Ryu5uzaku Ancient Guru

    Messages:
    6,976
    Likes Received:
    206
    GPU:
    980
    On my end nothing wrong with WoT if anything it is now smoother. I tested with 2560x1600 VSR it looked bit funky and worked bit wonky then. But at normal 1920x1200 all maxed nothing wrong.
     

  16. xermit

    xermit Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GTX 980ti @ 1470
    My performance is not that bad too. Here's what i'm talking about:

    http://gyazo.com/b5640f365cc86a2972109cfd0d2d2650

    GPU Usage in WoT just going crazy with these drivers.
     
  17. Cappy1967

    Cappy1967 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor r290 4gb
    hey man, just made an account to say that I have a brand new powercolor r9 290 gpu and with any driver after 14.4 I get the blackscreen freeze and then the game comes back after a while.

    do you also get a driver crash error message in the system logs ?
     
  18. Octopuss

    Octopuss Master Guru

    Messages:
    887
    Likes Received:
    56
    GPU:
    -
    Nope, I never get a single thing in the event viewer when I get the freezes, which is pretty puzzling. Maybe it's actually worse than a crash, because it completely kicks the system on its ass, lol.
     
  19. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,581
    Likes Received:
    601
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Just been reading this update, on HardOCP.

     
  20. cod6da

    cod6da Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    GPU:
    powercolor rx 480 8gb
    I returned 14.9.Omega not for bf4 mp mantle :frown:
     

Share This Page