AMD Catalyst 14.12 Omega WHQL (14.501.1003.0 November 20)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by shadow_craft, Dec 9, 2014.

  1. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,634
    Likes Received:
    265
    GPU:
    RX 580 8GB
    I don't see anything rude in what he said.
     
  2. jesped

    jesped Member Guru

    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 1070
    Just tried cleaning with DDU and installing again from scratch and it works OK now:

    [​IMG]

    In fact, it is working much better than the previous downsampling solutions I had to use before, because the projector detected a different signal than standard 1080p60 and deactivated Frame Interpolation... which now with VSR is working, so... better AA and smoother gameplay. :nerd:
     
  3. Varriiczz

    Varriiczz New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 290 SAPPHIRE 4GB
    Still getting black screen

    I'm still getting black screen from installing this driver

    I dont want to use the old 2013 driver, and whenever i e-mail AMD, they just give ****ty tips that dont work

    When i try to install the driver i get black screen and after when i try to reboot

    When i try to install drivers with the working drivers allready installed, it works untill i restart computer

    -_-
    pls help
     
  4. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,562
    Likes Received:
    1,629
    GPU:
    ROG Strix 1080 OC

    Remove old drivers with DDU in safemode
    http://www.wagnardmobile.com/DDU/

    Try installing these again in normal mode
     

  5. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,809
    Likes Received:
    3,366
    GPU:
    6900XT+AW@240Hz
    Confirm your D3D driver version. By default it decided not to install driver for me, just CCC and other stuff. Had to remove all AMD software (read: standard full uninstall). Clean all driver files, install afterwards.

    Edit: And btw, now I believe AMD fixed 7970 bug where screen jumped for a frame up and back again while browsing and such on default clocks. Took only 3 years.
    (Since after cleanup my higher base clock profile is not applied and I experience no issue.)
    I may be wrong, give it some time for test.
     
    Last edited: Dec 9, 2014
  6. Varriiczz

    Varriiczz New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 290 SAPPHIRE 4GB
    That did not work
     
  7. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    858
    Likes Received:
    169
    GPU:
    Radeon RX580 8GB
    For some crazy reason i can via amd catalyst control center set 1920x1080@29Hz and 1440x900@60Hz, even if my crt (LG F700B) plugged via vga/d-sub supports up to 1280x1024@60Hz.
     
    Last edited: Dec 9, 2014
  8. Varriiczz

    Varriiczz New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 290 SAPPHIRE 4GB
    That does not work, gives me black screen when installing drivers
     
  9. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    858
    Likes Received:
    169
    GPU:
    Radeon RX580 8GB
    When i had the same thing it appeared to be hardware problem, by hardware i mean hdmi cable, replaced it and everything works fine.
     
  10. theoneofgod

    theoneofgod Ancient Guru

    Messages:
    4,634
    Likes Received:
    265
    GPU:
    RX 580 8GB
    Found out that the RC version works great, the one AMD released causes issues here with Afterburner and other things.
     

  11. tigermoth

    tigermoth Banned

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x r9 290 amd cards
    3rd time no joy.
    2x 290 cards.


    Faulting application name: InstallManagerApp.exe, version: 8.0.916.0, time stamp: 0x54637bed
    Faulting module name: PackageManager.dll, version: 8.0.916.0, time stamp: 0x54637a4d
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000000f3fe
    Faulting process id: 0x998
    Faulting application start time: 0x01d013cf702a0fe3
    Faulting application path: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-RC-Win8.1-Win7-Nov14\Bin64\InstallManagerApp.exe
    Faulting module path: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-RC-Win8.1-Win7-Nov14\Bin64\PackageManager.dll
    Report Id: c3bfa8dd-7fc2-11e4-b1a4-60a44c62342c


    Faulting application name: InstallManagerApp.exe, version: 8.0.916.0, time stamp: 0x54637bed
    Faulting module name: PackageManager.dll, version: 8.0.916.0, time stamp: 0x54637a4d
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000000f3fe
    Faulting process id: 0x840
    Faulting application start time: 0x01d013cfeb2c7770
    Faulting application path: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-RC-Win8.1-Win7-Nov14\Bin64\InstallManagerApp.exe
    Faulting module path: C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-RC-Win8.1-Win7-Nov14\Bin64\PackageManager.dll
    Report Id: 3632ccff-7fc3-11e4-b1a4-60a44c62342c
     
    Last edited: Dec 9, 2014
  12. Varriiczz

    Varriiczz New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 290 SAPPHIRE 4GB
    Tried to change hdmi cable also, that didnt work.
     
  13. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    858
    Likes Received:
    169
    GPU:
    Radeon RX580 8GB
    At least you actually tried to do something ;-)
     
  14. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,809
    Likes Received:
    3,366
    GPU:
    6900XT+AW@240Hz
    If you have binary crashing I would look at your CPU/memory.
     
  15. h4rm0ny

    h4rm0ny Master Guru

    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    GPU:
    R9 285 / 2GB
    Significant improvement for me in Dragon Age Inquisition. All settings on High on 1920x1200 and it went from:

    35 Avg. --> 49 Avg.
    28 Min. --> 42 Min.

    Am using the in-built benchmarking tool so not THE most accurate of tests, but I did several runs with each and in-game seems noticeably improved as well.

    I'm not currently using Mantle for the above.
     

  16. calusari

    calusari Member

    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    GPU:
    nvidia GTX 2080

    Sapphire Tri-X? Read this entire thread, it might help you

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=394578
     
  17. BoMbY

    BoMbY Member Guru

    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Fury X
    That are two Access Violations, both at the same address. This is most likely caused by some incompatible DLL. Visual Studio Runtime, or something.
     
  18. marktheshark

    marktheshark New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI Radeon R9 280x 3GB
    I'm disappointed. Still extreme frame drops on my 280x in BF4 using mantle. And lower fps using DX11.
    Used DDE to uninstall old drivers, and didn't install Raptr (is that worth installing?!)
     
  19. Fox2232

    Fox2232 Ancient Guru

    Messages:
    11,809
    Likes Received:
    3,366
    GPU:
    6900XT+AW@240Hz
    Yes, I noticed, And while I was running max "stable"clocks I had few weird cases where application would crash at same instruction too.

    He may need vc redist or something as you wrote. But in either case I would not take it as driver's fault.
     
  20. Noisiv

    Noisiv Ancient Guru

    Messages:
    8,103
    Likes Received:
    1,389
    GPU:
    2070 Super
    happens 5 in 10 times here

    installing it as I type, w/o full deinstal
     

Share This Page