AMD Catalyst 14.1 BETA 1.6 (13.350.1005.0 January 31)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Feb 2, 2014.

Tags:
  1. slimething

    slimething New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GIGABYTE GV-R928XOC-3GD
    Well, it works fine much of the time for me. It is BETA, people still can't wrap their arms around that. I'm not disappointed at all because now that I've seen the performance increase with a 4770k/280x, it is more than expected.

    If it doesn't get patched right away and the game isn't stable, NO PROBLEM; simply turn Mantle off and wait for solutions/patches. Or, rollback to older drivers. This isn't anything out of the ordinary. Again, it is BETA, always keep that in mind.
     
  2. montafede

    montafede New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ati 7970 dual-x
    should work??? did u try it? this drive is better thab the last?
     
  3. The Postman

    The Postman Ancient Guru

    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI 980 TI Gaming
    It is a known issue for 290/290x CF. It doesnt happen in beta 9.5.
     
  4. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,691
    Likes Received:
    673
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Just tried the Star Swarm Demo, to see if Mantles working ok. :)

    DX :-


    Mantle :-

    Seems fine :p
     

  5. Prowler_1

    Prowler_1 Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    GPU:
    0050
    7970 +3 fps, 1080 ultra preset.

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 2, 2014
  6. pereprimus

    pereprimus Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gigabyte r9-290x oc
    it's still a beta and the first to introduce mantle so there will be bugs, on my system nothing crashes and it's not a top of the top system.... so did you install this driver on another or did you do a clean install
     
  7. pereprimus

    pereprimus Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    GPU:
    gigabyte r9-290x oc
    not really, my system is similar to yours and i've got 30 for directx and 62 for mantle
     
  8. robertmor52

    robertmor52 Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 Gaming G1
    Yes, I made a clean install...used latest atiman.

    I have noticed that if i disable vsync, then i dont have stuters anymore in mantle (not sure at what fps, i will check in a while) but as soon as i enable vsync in mantle everything works like **** and completely unplayable...stars swarm works fine so no drivers problem...
     
  9. testooo

    testooo Active Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD5650 / OC
    Question guys is AMD HD 5000 GCN ?
     
  10. Zemial

    Zemial Member Guru

    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon 7970 @ CF
    I don't have my APU in use. The Mantle part of the driver is bad, crashes and some VRAM memory violations. Also there are definitely less details in Battlefield 4 when using Mantle, maybe the hole thing is just hoax, lesser details ==> higher fps?

    Otherwise driver works great on DX11 mode. I get Battlefield 4 120-200fps @ 1920x1080 ULTRA+SweetFX+120% resolution scale. I decided not need the mantle that's why I have superior rig. I will give mantle next chance when The Thief comes out.
     

  11. Reiz3r

    Reiz3r Active Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX R7850 2gb
  12. Di0g0

    Di0g0 Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD7850 Dual-X
    Tested with Star Swarm, and no difference with mantle...

    Maybe its because I have a HD7850...
     
  13. Watcher

    Watcher Ancient Guru

    Messages:
    2,615
    Likes Received:
    258
    GPU:
    Gigabyte R9 380
  14. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,691
    Likes Received:
    673
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Afraid not.
     
  15. Sasquatch

    Sasquatch Master Guru

    Messages:
    383
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Msi GTX 970 Gaming 4G
    So do I & I got about 15FPS jump in mine.
     

  16. B0GiE-uk-

    B0GiE-uk- Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980Ti Gaming 6Gb
    Guys when uninstalling use DDU latest version (11.3 at time of writing this) found here:
    http://www.wagnardmobile.com/DDU/

    When you run it let it reboot in safe mode and uninstall drivers. Reboot and run ccleaner (cleanup and registry fix) then install new AMD drivers and reboot.

    DDU works much better for me than driver sweeper and atiman uninstaller.

    :)
     
  17. Di0g0

    Di0g0 Active Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD7850 Dual-X
    DX:

    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 9325

    Average FPS: 25.90
    Average Unit Count: 4207
    Maximum Unit Count: 5580
    Average Batches/MS: 448.71
    Maximum Batches/MS: 1124.47
    Average Batch Count: 18935
    Maximum Batch Count: 135074

    Mantle:

    Test Duration: 360 Seconds
    Total Frames: 10393

    Average FPS: 28.87
    Average Unit Count: 3835
    Maximum Unit Count: 5436
    Average Batches/MS: 580.03
    Maximum Batches/MS: 1738.95
    Average Batch Count: 20819
    Maximum Batch Count: 115161
     
  18. ckleuser

    ckleuser Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GeForce GTX 980 Ti
    Here BF4 and Mantle are actually helping alot, running very smooth. (2x 7970 in Crossfire) and i7-3930x CPU. Before Mantle I've noticed that walking around and mouse movements were not smooth enough, now are very smooth and silk.
     
  19. Dexter_prog

    Dexter_prog Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS R9 270X IceQ X² turbo
    Well tried it on BF4. Not very satisfied. While fps did raise about 20 fps on some areas (which is really good!) a lot of stuttering was introduced as well as severe frame drops (from 70 to 30 to 50 to 45, etc), making the game quite unpleasant to play.
    I also noticed, as many people have been saying, differences in graphics. Not sure if it's a bug or intentional, but it seems mantle screws up brightness or gamma or whatever it is called:


    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 2, 2014
  20. Anvi

    Anvi Member Guru

    Messages:
    131
    Likes Received:
    1
    GPU:
    R9 390 8GB

Share This Page