AMD Catalyst 13.8 BETA2 (13.200.11.0 August 14)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by sunn, Aug 19, 2013.

  1. RiPLeY78

    RiPLeY78 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7660g+7670m / cf 6950 2gb
    Weird thing. For 7660g + 7670m configuration, switchable graphics menu has disappeared in 13.8b2.

    It's strange, as it was ok with 13.8b1 for this config.
     
  2. Portman87

    Portman87 Member Guru

    Messages:
    125
    Likes Received:
    2
    GPU:
    NITRO RX 480 8GB
    Huge fps drops (20-15) on Rage at some arenas.Not a single fps drop after reverting to 13.4 WHQL.
    [​IMG]
     
  3. Espionage724

    Espionage724 Guest

    Try:

     
  4. PlsHelpMe

    PlsHelpMe Master Guru

    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 8750m 2 GB
    Already tried. Still missing switchable graphics. It's just a mess with AMD.
     

  5. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    13,088
    Likes Received:
    2,345
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    You can stop trying and go back to last known driver that worked.

    AMD really need fix this.
     
  6. murderklok

    murderklok Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac 780 Ti
    The only thing that works for my laptop with the 5470m switchable is blowing out all AMD drivers, then install the manufacture ones, then install the latest ones.
     
  7. Espionage724

    Espionage724 Guest

    I know you tried; was just suggesting it to RiPLeY78 since we have similar hardware lol
     
  8. Benik3

    Benik3 Master Guru

    Messages:
    499
    Likes Received:
    15
    GPU:
    ASUS DUAL-RX580-O4G
    **** you too it's still beta...
     
  9. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,489
    Likes Received:
    1,528
    GPU:
    GTX980 SLI
    You are AMD ?
     
  10. PlsHelpMe

    PlsHelpMe Master Guru

    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 8750m 2 GB
    Dude, I don't think they will change anything in the WHQL driver.

    Or is it possible that the beta driver just doesn't support my configuration? Because the support list for the 13.8 Beta driver doesn't include my 6520g APU while the 13.4 WHQL does.
     
    Last edited: Aug 26, 2013

  11. Benik3

    Benik3 Master Guru

    Messages:
    499
    Likes Received:
    15
    GPU:
    ASUS DUAL-RX580-O4G
    1.) Beta doesn't mean that everything works, but in most case it's for testing some peace of the code...

    2.) You should also blame you notebook manufacturer as they should always release new drivers specially for you notebook...
     
  12. atoneapone

    atoneapone Active Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon 6650M +6520g/ 1GB
    Thanks for trying PlsHelpMe...(The support list on page1 does include 6520g and our 6400m, 6600m+6700m series cards, but i have same problems as you).

    I'll continue following your posts since my hardware is almost the same as yours. I'm in the same boat also having a 6520g apu. I'm still on 13.4whql and still waiting for a fix. But like you said, I'm not too optimistic since dropped switchable graphics continues happening with every beta driver since 13.6beta on our particular system config. The only things keeping me patient are: A few mentions of game performance on 13.6beta2 was better than these new 13.8betas; Big New game titles aren't released yet for another few weeks; And the LeakM's enduro fix may have brought back the switchable graphics menu...so just staying hopeful for any future support on our AMD Llano Win 7 dual graphic configurations.
     
    Last edited: Aug 26, 2013
  13. ReamsX

    ReamsX New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    amd mobility 6730m
    since I installed Windows 8 x64, I couldn't install any driver VGA apart from amd mobility 12.10 or default driver (amd 12.7) on windows 8. I always black screen on install new driver.I have also dealt with but I unsuccessful. Plz help me

    My VGA : amd mobility 6730m
    My PC : ASUS K43SA core i7 2670qm, ram 4g
     
  14. Espionage724

    Espionage724 Guest

    While this is true, this will not change anytime soon. To be completely fair though, the latest respectable drivers notebook manufacturers should be providing is 13.4 either as-is from AMD, or actually modified for that particular laptop (I have never seen a laptop requiring an OEM's specific driver though, in any case; most just re-bundle the driver as-is with a different zip name).

    Another point of fairness, AMD does say:
    ... which implies they probably realize their generic drivers may not work on all setups.

    Do you have a Toshiba, Panasonic, or Sony laptop?
     
  15. Alexandra

    Alexandra Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon 5850
    I run a single 5850. Installed 13.8 beta 2 and my mouse still herks and jerks during SSD/HD access. Perhaps not as badly as with beta 1, but it's noticeably janky and can be quite annoying.

    Anyone else?
     

  16. Benik3

    Benik3 Master Guru

    Messages:
    499
    Likes Received:
    15
    GPU:
    ASUS DUAL-RX580-O4G
    Isn't strange that it's only during HDD access?
    It doesn't look like graphic drivers problem for me, but like of HDD or controller...
     
  17. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    235
    GPU:
    RX VEGA 56
    Not, it's not.
    I had the same problem with the first Beta and now I have it with this one too.
    I comfirmed otherwise, but, no, it's still present.
    With 13.6 beta 2 and 13.4 whql, the problem is not present at all.
     
  18. Alexandra

    Alexandra Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon 5850
    Are you saying that the 13.8 Beta 1 or 2 drivers caused mouse stutter for you too?

    Fact: my computer did not experience this issue until I installed 13.8 Beta 1.
     
  19. Espionage724

    Espionage724 Guest

    Same mouse stutter occurs for me too, but I just figured it to be a Windows 7 thing (didn't have it happen on Windows 8.1 with the OpenGL 4.3 drivers).
     
  20. MerolaC

    MerolaC Ancient Guru

    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    235
    GPU:
    RX VEGA 56
    Oh, those didn't have this problem either.
    I forgo to mention, only 13.8 Beta 1 and 2.
    It's not a Windows 7 "thing"
     

Share This Page