AMD Catalyst 13.11 BETA6 (13.250.18.0 October 24)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Oct 25, 2013.

Tags:
  1. amarios

    amarios Active Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon HD 7970
    Everything works fine here, 7970 oc'd to ghz edition specs.
     
  2. 1bit

    1bit Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970 / Samsung SA27950D
    I can't get mine to stay stable.

    I came from a 7970 on 7 64, had BSODs on my asus 290x with beta 3 and beta 6 drivers.
    Installed 8.1 64, tried b1, b3, b6. All of them BSOD with code 0xa0000001. But yeah, I'm now running driverless and have yet to BSOD.
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  3. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    Full screen video with 13.11 b6 sends my LCD into what looks like too high rez on a CRT, loads of high frequency horizontal lines flickering like a strobe light

    Not in VLC, but has done it on Vimeo and ASUS Realbench, had to reboot to fix it
     
  4. flow

    flow Master Guru

    Messages:
    980
    Likes Received:
    8
    GPU:
    MSI GTX1080 2000Mhz
    For the people experiencing blackscreens and the likes,
    Installing driver after driver, beta after beta, you can get into problems. especially with a dual gpu card, it will be seen as 2 videocards.

    Proper uninstall of any amd driver, cleaning up thoroughly, is really necesary.
    This is also why some people report they have no more problems after a clean windows install.
    There are already threads about cleanup utils, so I wont go into that.
    Except for the fact that even a cleanup util can miss something eventually, since drivers keep changing.
     

  5. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    These drivers are absolutely knackered, even opening ebuyer's website scrambled my display forcing me to reboot

    Going to try b3
     
  6. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,216
    Likes Received:
    7
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    As Extraordinary just pointed out, these drivers are fubared.
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  7. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    Yep, back on B3 and all is well again

    Good old AMD, we can always rely on them to fix 1 thing and break 3 others in the process :D lol
     
  8. fabiovtec

    fabiovtec Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS R9 270X @1270
    what drivers should i use for amd r9 270x?
     
  9. freeman94

    freeman94 Master Guru

    Messages:
    303
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSI GTX 1070 ARMOR

    You don't have much choice. There is only 2 Drivers that supports R7,R9 Series
    AMD 13.11 Beta 1 or Beta 6
    I Recommand beta 6 because there isn't mouse shuttering like it was in beta 1 + it's newer drivers, soo...
     
  10. Valagard

    Valagard Maha Guru

    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 1080 FE
    Zero problems with these drivers, that includes playing Planetside 2, with windows 7 x64 and all updates installed
     
    Last edited: Oct 27, 2013

  11. PieEyedPiper

    PieEyedPiper Master Guru

    Messages:
    600
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
    Everything is going swimmingly still except for one thing: BF3.

    I don't play it so I don't know if its me or the drivers but the game locked up with an eggshell solid screen with vertical lines running down it. Hardlock.
    Anyone else have any BF3 comments?

    Also, I always just use AMD's cleanup utility, reboot, install new drivers, reboot. Done.
    If it's so easy, why do we need things like DDU, etc?
     
  12. yasamoka

    yasamoka Ancient Guru

    Messages:
    4,730
    Likes Received:
    178
    GPU:
    EVGA GTX 1080Ti SC
    Try DDU and if you have any memory overclocks (or even core) active, set those clocks back to default.
     
  13. robertmor52

    robertmor52 Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 1070 Gaming G1
    Hi guys!! nice to start posting in this awesome forum!!...

    In relation to 13.11b6 drivers I have to say that since 13.10b2 (latest drivers that really worked fine for me) I have been experiencing some severe problems:

    -When I active vsync, for some reason my gpus usage gets lowered, and obiously Im not getting 60fps, I mean that in unigine valley for example, when Im running without vsync I get 55fps but if I activate vsync, then I get something like 30/35fps because my gpus usage is stupidly low!!!:bang:...I have managed to find the problem and it seems like its the "frame pacing" feature that messed everything when vsync is active. If I disable frame pacing I get again good performance and gpu usage even when vsync is active. I know that this feature consumes some gpu power, but I remember it was something like 3/5% max, not that 30/40% performance cap im getting...The thing is that Im having this problem only with 13.11bX as 13.10b2 (wich also have frame pacing feature) dont gave me any problem.:3eyes:

    -About GPUs usage I have to say also that im a bit worried about it because some of the last titles are giving me this kind of troubles...metro LL, batman AO, etc...I have to see how Im getting less than 60fps when my gpu usage is ridiculously low, its a shame!!:cry:...I have ULPS disabled and not all titles are tha same (crysis 3 is a perfect 99% on both cards) but there are many now. Thats a pretty widespread problem in my case with all latest drivers, but specially with the 13.11bX...

    So I would like to know if some one is having the same issue with 13.11bX and frame pacing/vsync or am I the only one???

    bye!!
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  14. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,216
    Likes Received:
    7
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    And....shlt keeps getting weirder....do u notice anything unusual in this screenshot?

    All I'm doing is watching a movie. :nerd:

    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  15. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    3D Clocks watching a film ?

    Which drivers are you on ? Still Beta6 ?
     
    Last edited: Oct 27, 2013

  16. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,216
    Likes Received:
    7
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Yeah so now I can watch World War Z at 100fps...lol Btw that movie is using xvid so UVD doesn't come into it...

    Rolled back to 13.10b2...

    Hmmm actually I just realized 3D clocks in Windows could be a result of modding my BIOS.
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  17. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    lol, 100fps movies, my TV does that fake 100Hz active vision thing, everything looks like it was filmed on a camcorder

    It might be your BIOS mod, I am on 13.11b3 and keep 2D clocks with a video playing

    Just noticed your GPU load compared to mine too, you don't have anything else running in the background? Minimised ?


    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 27, 2013
  18. CPC_RedDawn

    CPC_RedDawn Ancient Guru

    Messages:
    7,733
    Likes Received:
    214
    GPU:
    Zotac GTX1080Ti AMP
    Just played some Batman Arkham Origins with these drivers for only the second time, the first time was fine. But I got a "driver stopped responding" crash with these and this error message

    Never happened in ANY other game, temps were fine as well. GPU load during the game was no higher than 54C with 98-99% usage and VRM temps were both stable around 67-66C each so temps were fine.

    I here something about this game resetting graphics options when loading it up it has done this for me a few times and now with this driver this game crashed on me after about 1hr of play.
     
  19. Extraordinary

    Extraordinary Ancient Guru

    Messages:
    19,433
    Likes Received:
    1,488
    GPU:
    GTX980 SLI
    I read that running the game as Admin prevents the graphics options resetting
     
  20. tyRant.594

    tyRant.594 Master Guru

    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI R9 280x
    if your using a new 200 series card I report no problems! Everything I have tried runs great. Metro, bf3, tf2, New Batman game.
     

Share This Page