1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AMD Catalyst 13.11 BETA1 (13.200.16.0 September 26)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Oct 8, 2013.

Tags:
  1. Espionage724

    Espionage724 Guest

    (while installing 13.10 beta 2 drivers on a clean Windows install) "there can't possibly be any newer drivers today, but I'll check here anyway"...

    Not sure, but the mobility-beta downloader from AMD still downloads 13.10 beta 2 currently.
     
    Last edited by a moderator: Oct 8, 2013
  2. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    There are also a lot of people with no problems.

    I was just being a smart ass, ignore me.
     
  3. Prasad007

    Prasad007 Active Member

    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 7970M 2GB
    Thanks for the update! :)
     
  4. paleh0rse

    paleh0rse Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 x Powercolor 7870XT
    Here's my results so far:

    -- i5 3570k @ 4.4 Ghz
    -- 2 x PowerColor 7870 XT (Tahiti) in CrossfireX @ 1150/1550
    -- Windows7 x64
    -- Ultra Preset (4x MSAA and Vert Sync = ON) @ 1080p
    -- BF4 Beta 64-player Conquest (After building falls)
    -- FRAPS Benchmark for 300 seconds

    I think it's pretty obvious that something isn't working correctly with Crossfire in BF4, specifically... :bang:

    Just to demonstrate that my rig is, in fact, properly configured for CrossfireX, here are my normal results for BF3 with all the same settings (Ultra Preset):
     
    Last edited: Oct 8, 2013

  5. SeriousStone

    SeriousStone Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD Radeon HD 6770M 2 GB
    It seems only desktop gpus :3eyes:
     
  6. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    713
    Likes Received:
    84
    GPU:
    Radeon R9 380 4GB
    Ok guys, tested bf4 beta on this driver.

    Pure installation and run the game ended up on incredibly long loading and crash on loading. As i'm always playing with some settings forced via driver so i decided to try one more thing, went into ccc, tab 3d settings and clicked buttons "defaults" and "apply". Now game works smooth and is fully playable to me, at least for my personal humble requirements.

    With 13.10 beta 2 i had terrible stuttering, with 13.11 beta 1 smooth gameplay.


    Concluding: install driver and set it to default settings.
    Here is single hd7790 under windows 7 sp1 x64.
     
  7. Stone Gargoyle

    Stone Gargoyle Ancient Guru

    Messages:
    5,744
    Likes Received:
    400
    GPU:
    GTX 1060 G1
    This driver is pure awesome with BF4 Beta and Win 8.1. :banana:
     
  8. freeman94

    freeman94 Master Guru

    Messages:
    298
    Likes Received:
    4
    GPU:
    MSI GTX 1070 ARMOR
    I have better performance in Crysis 3 on this drivers.
    even if they're not listed on AMD changelog.
    After all... I'm happy that they release this drivers.
     
  9. Stone Gargoyle

    Stone Gargoyle Ancient Guru

    Messages:
    5,744
    Likes Received:
    400
    GPU:
    GTX 1060 G1
    Forgot to say thanks Asder. You the man!
     
  10. boombastik

    boombastik Master Guru

    Messages:
    245
    Likes Received:
    10
    GPU:
    rx580 SapphirePulse


    I have 7790 ati. If u open mozilla firefox and play with last flash player a song in youtube, after u closed the mozilla firefox ur memory clock remains 1500 mhz . can u test it for me?
     

  11. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,239
    Likes Received:
    422
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Cheers asder, may as well grab em, as they are the latest, and they may have some extra fixes over the 13.10B2s, as if they just wanted to add support for the new cards, they could have just added the new card IDs to the 13.10b2's .inf, and just re-upped em id have thought :p

    If you go to download the driver from the AMD site, its only 9.6mb :D
     
    Last edited: Oct 8, 2013
  12. erocker

    erocker Master Guru

    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire HD 7970
    Anyone try making their 7970 into a 280X yet?
     
  13. Keitosha

    Keitosha Ancient Guru

    Messages:
    4,860
    Likes Received:
    103
    GPU:
    Vega56 8GB \ GT1030
    No, but you can already rename it on your profile. :banana:
     
  14. CrunchyBiscuit

    CrunchyBiscuit Master Guru

    Messages:
    254
    Likes Received:
    32
    GPU:
    AMD Radeon HD6950 2GB
    Mouse stutter issue solved?
     
  15. spectatorx

    spectatorx Master Guru

    Messages:
    713
    Likes Received:
    84
    GPU:
    Radeon R9 380 4GB
    Editing erocker's question.... Anyone tried making hd7790 working r7 260x? :D if anyone have bios of this new gpu pls upload it so i will test it.

    boombastik, i will try to reproduce it and will let know about results. Do you mean it switches permanently to 1500MHz and it is not going down with memory clock?



    From twitter:

     

  16. boombastik

    boombastik Master Guru

    Messages:
    245
    Likes Received:
    10
    GPU:
    rx580 SapphirePulse
    Yes if i play a flash video in youtube after i close mozilla my memory clock swithes permanetly to 1500 mhz., untill restart .
     
  17. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    11,564
    Likes Received:
    1,349
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    Why would he do that?
     
  18. Rich_Guy

    Rich_Guy Ancient Guru

    Messages:
    12,239
    Likes Received:
    422
    GPU:
    MSI 2070S X-Trio
    Just ran 3D Mark 11, and got a canny increase.

    Under the 13.10 BETA v2s, i got 8,600 (ran just before i uninstalled them, to pop these ones on).

    Under these (13.11 BETA v1s), i got 8,830 :D

    EDIT: Just noticed on my 3D Mark score page, its showing me as having a 280X. :p

    http://www.3dmark.com/3dm11/7283090
     
    Last edited: Oct 8, 2013
  19. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,497
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Palit GR 1080 2000/11000
    Lol, change your profile! :) I ran 3dmark11 earlier today, was showing 7950, will try now and see if it shows r9 280 :)
     
  20. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    yeah, mine switched this morning.

    lol
     

Share This Page