AMD Catalyst 13.10 BETA (13.200.11.0 September 4)

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by freibooter, Sep 5, 2013.

  1. CoMa666

    CoMa666 Master Guru

    Messages:
    403
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD7970 Dual-x Boost
    Yeah it's a game bug not a driver bug it does on nvidia too... a shame.
     
  2. Aizer22

    Aizer22 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD RADEON HD 6300M
    Screen brightness on windows 8 does not work

    Screen brightness on windows 8 does not work with AMD Catalyst 13.10 - AMD Radeon HD 6300M. How to fix this problem
     
  3. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    12,498
    Likes Received:
    1,948
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    You can't fix it, it's a bug. Roll back to drivers that worked.

    AMD is informed so let's hope they will fix it in next beta drivers.
     
  4. Aizer22

    Aizer22 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD RADEON HD 6300M
    I can't, because preview driver does not work properly with Photoshop CS6 keeps flashing and black screen flickering. But with latest beta drivers works fine just I lost brightness adjustment.
     

  5. Yahyoh

    Yahyoh Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 5470M
    LOL normal crappy AMD drivers :bang::bang:

    u can try 13.1 it was working for me on W8 but i'm now on W8.1 i'm not sure if its ok to use W8 driver on 8.1 :rolleyes:
     
  6. Yahyoh

    Yahyoh Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 5470M
    hmm i remember i had the same problem before

    go to CCC to gaming setting -> frame rate control -> set it to on unless application specifies :)
     
  7. V-FrIeNd

    V-FrIeNd Member Guru

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 750Ti
    Hmmmmm I try 13.10 in HD 7770.
    DotA2 has little stuttering if stay in a near the enemy unit . However, 13.4 has smoothing.
     
  8. BIGGRIMTIM

    BIGGRIMTIM Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 980Ti Classified
    Thanks for the suggestion. Not sure why I didn't think of this. Everything is working now.
    :)
     
  9. 7stars

    7stars Member Guru

    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 Tri-x OC
    so, I must admit that the situation is really improved now.
    Kind suggestion: if you have an old windows installation (but also already installed old drivers), you never cleaned properly your system and drivers, use the latest version of atiman uninstaller.
    Installed win 7 64 last year (or more) and changed many drivers...the AMD uninstallation (even if with complete option) simply doesn't work and the free edition of "Driver Fusion" doesn't do anything. You have no idea how much stuff AMD keeps around the folders and the windows registry. Something goes wrong, something does conflicts and performance degrades in an incredible way. Practically until yesterday I have never been able to evaluate the frame pacing in the proper way...something was old, something didn't work as expected. Now frames per second in Crossfire are monstrous, even at Ultra details for almost every game! and stuttering almost gone...
    Well...or do a clean install of Windows (better 7 64bit) OR:
    1) completely uninstall AMD software and reboot
    2) launch the latest version of Atiman uninstaller (7.0.2)
    3) choose automatic uninstall
    4) it does a bit long procedure, but it's amazing and does not even make a mistake
    5) at the end reboot and recheck the atiman logs
    6) reboot so it resets a 640x480 resolution
    7) ccleaner for the final cleaning
    8) reboot and finally install the new drivers package
    9) reboot, disable ULPS and reboot again
    10) done...
    difference is like night and day, guaranteed
    :mhp:

    p.s.: also suggest to keep the vsync off, because there's no input lag with high fps and tearing almost never annoying...I don't notice it as before
    played Crysis 3, Bioshock Infinite, Metro Last Light, Tomb Raider and Hitman Absolution, all at Ultra settings...no complaints
     
    Last edited: Sep 13, 2013
  10. Crazed Weevil

    Crazed Weevil New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2 x XFX 5870 1Gb CF'd
    Has anyone noticed an improvement with Rome II with these drivers when using a Crossfire setup? It says they added a profile for it, but I still get massive negative scaling when running a pair of 5870s.

    Single card isn't too bad using the high settings though, much better than before...
     

  11. John Larsen

    John Larsen Banned

    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    GPU:
    hd5970
    Atiman uninstaller (7.0.2) has already in program menu a ULPS_control application for disable or enable ULPS automatically.
     
  12. Plug2k

    Plug2k Maha Guru

    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    8
    GPU:
    2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
    we need a new driver to fix the bull**** that is one of my gpus is running at 99%
    also something is wrong with the bandwith i keep getting stuck in link 1x stutter city with crossfire and sometimes my cards when running cpuz bandwith test are stuttering and running at 1x sometimes 1x and 2x on another card and sometimes 3.0 speeds on both but then no gpu usage on 1 card 99% on 1 and 60% or 40% on the other.

    something is messed up and also random 116bsod`s on win 7 login... :/
     
  13. heroxoot

    heroxoot Master Guru

    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080ti SC2
    You're like the 10th person I've seen crying about this. DO a search, disable ULPS maybe.
     
  14. citrixscu

    citrixscu Active Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    7
    GPU:
    Strix 1080 Ti OC
    Thanks. Fixed by changing the refresh rate to my Denon AVR from 60 hz to 59 hz in Windows Display settings. CCC refresh settings defaults to 60 hz no matter what I select.
     
  15. Plug2k

    Plug2k Maha Guru

    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    8
    GPU:
    2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
    And your the first person that thinks im some kind of computer illiterate.
    I have it still has the bug with ULPS disabled.
     

  16. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Have you tried doing a Clean Uninstall with DDU (Display Driver Uninstaller), then proceeding to reinstall the driver?

    Also did you try refitting your GPU back in the PCIE Slot?
     
  17. Plug2k

    Plug2k Maha Guru

    Messages:
    1,491
    Likes Received:
    8
    GPU:
    2x Gigabyte Fe 1080TI +WB
    yes and yes tried both.
    i personally think its one of 2 things, ati driver or motherboard. as the bios is still being tweaked being that new ect there still optimizing the bios.
     
  18. dellon132

    dellon132 Ancient Guru

    Messages:
    1,898
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD 5570 1 GB DDR3
    Well the driver theory can easily be tested by installing another driver. However if it's an issue caused by the motherboard then you would either have to wait for a new bios update, or preferably try the graphic card with another motherboard if possible.

    Driver You may want to try in no particular order are 13.2 BETA 7, 13.2 BETA 6, 13.2 BETA 5, 13.5 BETA 2, 13.4 Whql, 13.6 BETA 2, 12.10 WHQL.
     
  19. COOPOD

    COOPOD Active Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HIS HD7970 IceQ X 3GB
  20. caleb59

    caleb59 Member Guru

    Messages:
    135
    Likes Received:
    3
    GPU:
    MSI GTX 1070 X 8GB
    Is it normal that RAGE stutters a bit in open areas (wasteland)? I'm asking because I played long time ago and maybe something was changed by id Software in game or by AMD in drivers?
     
    Last edited: Sep 14, 2013

Share This Page