AMD Catalyst 12.8 (8.982.0 July 27) AMD Official WHQL

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Aug 15, 2012.

Tags:
  1. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    thanks for reply. gpu-z is showing everything looking normal. core and memory maxed out.
     
  2. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    if you google it, it seems to be an on going issue with this title.

    is it noticeable on every map? or just certain ones?

    the only suggestion i have is to turn down AA to free up more GPU memory for textures..
     
    Last edited: Sep 6, 2012
  3. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    All maps with trees LOL going to do a driver uninstall go back to 12.4 and test will post back.
     
  4. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    before you do that, turn down AA to free up more GPU memory for textures and see if that helps..
     

  5. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    I dont use AA there both off I use injector AA I have also tried removing that. Just done a fresh install after removing 12.8 and installed 12.4 and its still the same. Am now completely lost you think its just BF3 problem?
     
  6. Final8ty

    Final8ty Master Guru

    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    GPU:
    2x5970 Toxic 4GB 900/1200
    Hmm.. I have never disabled Ulps and i have never had the issue your having which is a strange one.
     
  7. xtremegamer

    xtremegamer Maha Guru

    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS 5750 1GB DDR5
    Hi...

    AMD Accelrated Video Transcoding(AMD Media Codec Package) is Not Correctly Installing with these drivers, so GPU Acceleration is disabled in Xilisoft Video Converter is there a way to fix it.....
     
  8. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,408
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    According to google, its a problem even on the PS3 and Xbox...

    was this a problem that didnt exsist prior to you installing 12.8?

    btw: did you use a cleaner to uninstall? or just the amd uninstaller?
     
  9. weah

    weah Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD5850 Toxic @1Ghz
  10. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Hi thanks for you time. I uninstall from Control panel, then restart and use driver sweeper and restart, then install drivers. I been using 12.8 since its release and never noticed this, all other games run perfect just Bf3 has this issue am now 100% sure its Bf3 problem after the patch.
     

  11. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,216
    Likes Received:
    7
    GPU:
    7950 Vapor-X 1100/1500
    And it costs $20, no thanks.
     
  12. Caenyss

    Caenyss Active Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    4
    GPU:
    RogStrix Vega 56 OC
    Huh, no? That's the premium. There's the free version which works just fine.
     
  13. weah

    weah Member Guru

    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI HD5850 Toxic @1Ghz
    Confimed. Free Driver Fusion is fine, even though you can't remove locked files & registry entries natively (just as in Driver Sweeper), while the premium version has a new Enhanced Removal Mode.

    Personally I don't need it, because I continue to unlock them manually as before. The only real messy thing with this program is the new GUI.

    I think it's better using free Driver Fusion instead of Driver Sweeper because of the active development.
     
    Last edited: Sep 9, 2012
  14. blacblu

    blacblu Member Guru

    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX HD 7950 CF
    Can't stand 12.8 anymore, very messed up on Windows 8.
     
  15. GhostXL

    GhostXL Ancient Guru

    Messages:
    6,009
    Likes Received:
    14
    GPU:
    ASUS STRIX 2080 Ti
    I know you may not want to hear it, but I'd go back to Win 7. Drivers work much better in a matured OS. Win 8 isn't even officially out yet, do not expect much support, as things haven't even officially begun.
     

  16. LeppeRMessiaH

    LeppeRMessiaH Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon R5
    Was the "Switchable Graphics" option replaced with "Dual Graphics" or is it just missing for me?
     
  17. shankly1985

    shankly1985 Master Guru

    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX VEGA 64
    Remove driver in CP then ran driver sweeper. I didn't have this before 4th patch on BF3 good thing its only one map oman all others are fine.
     
  18. JonasBeckman

    JonasBeckman Ancient Guru

    Messages:
    15,765
    Likes Received:
    1,748
    GPU:
    Sapphire 5700XT P.
    http://www.station-drivers.com/page/atidriv.htm

    Station-Drivers added some 8.982 driver today, unsure if they're the same though I would guess they are.

    My graphics card is still in the RMA process so I can't check anything but I thought it was worth mentioning.
     
  19. Colt M4

    Colt M4 Master Guru

    Messages:
    855
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Evga GTX 970 SC Sli
    I decided to try these the first boot the audio was working on my hdmi cable and the 2d voltages were .85 and then i need to reboot cause of windows and now its back to the old 12.7 crap. anyone know why they are doing this to us no ghz.
     
  20. shevermin

    shevermin New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ati/nvidia
    Just tried to go from 12.4 to these 12.8's and was greeted with blue screen of death and a hard rest in win 7 WTF...

    They wonder why they get hate mail.....

    An hour out of my day to be right back to where I started... I appears that once you have a stable config with an AMD card and a driver you should never upgrade your drivers..
     

Share This Page