AMD Catalyst 12.4 (8.961 April 5) AMD Official WHQL

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by kyz, Apr 25, 2012.

  1. zarker99

    zarker99 Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire hd 7870 Ghz
    I thought the idea of PCIe3 was to double the bandwidth to 32 pipes. Surely that'll improve any setup that supports it.

    LOL - It wouldn't surprise me. That's just what happened with my 4870, but I thought it was Nvidia who scuppered 10.1?

    And 11.1 will depend on MS' NLE v2.0 (Nice Little Earner). Once upon a time you could simply download new DX versions from their website - now you have buy a whole new OS! :puke2:
     
    Last edited: May 3, 2012
  2. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GTX 1080 Amp!
    I agree that game looks like crap, even on ULTRA settings, lol... textures, even with texture pack seem to be taken off xbox 360 :p
    On the other hand, I had stuttering only with highest settings as fps went up and down constantly creating stutter. it wasn't a driver issue. it was a performance issue from the game. I tested this with a GTS450 and a 6850 with the same outcome.
    by low power I meant low processing power (low - mid end card)
    a 5770 is lower in performance than a 6850, and a 6850 struggled with all on max at 1080p. with 2 of them it runs flawlessly. DX11 options off for one 6850 if you want game to be fluid.
     
  3. Sharoth

    Sharoth Master Guru

    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Aorus RTX 2080 OC
     
  4. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GTX 1080 Amp!
     

  5. zarker99

    zarker99 Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire hd 7870 Ghz
     
    Last edited: May 3, 2012
  6. reze-daniel

    reze-daniel Active Member

    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon HD7850 OC
    Is there any word on Diablo 3 compatibility?
    As of now D3 beta (yes i know it's ended) won't go into the login screen, and Blizzard has stated that for now the 12.4 isn't supported.

    Should I roll back to 12.3?
     
  7. UZ7

    UZ7 Ancient Guru

    Messages:
    5,523
    Likes Received:
    67
    GPU:
    GB Vision 3080 10GB
    I'm on 8.97 and I can go onto the login screen.

    Pretty sure they'll get it all sorted out before release.
     
  8. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GTX 1080 Amp!
    the driver that worked flawlessly for me is feb 24th 8.950.5, it worked great on diablo iii beta
     
  9. reze-daniel

    reze-daniel Active Member

    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire Radeon HD7850 OC
    I'm sure any driver would work flawlessly with D3 seeing as how it's not a taxing game at all.
    I'm just curious if I should roll back is all. :p
     
  10. RAJOD

    RAJOD New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ATI 5870 DX11
    12.4 CAT Blue screen in Dragon Age 2

    Installed CAT 12.4 the other day and for the first time in my computers 2 year life I was getting hard crashes, blue screen and auto reboots of win 7 64.

    I was playing a new game to me called Dragon Age II (ver. 1.4)

    And I always use driver sweeper before installing any ATI/AMD drivers to insure all the old drivers are gone prior to install.

    I rolled back to 12.3 and no more crashes. I went back to 12.4 and tried again and the blue screens of death started again.

    There is something very wrong in AMD 12.4 to crash like that in a popular game like Dragon Age II.

    I'll stick with 12.3 for now.
     

  11. zarker99

    zarker99 Member Guru

    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire hd 7870 Ghz
    Are you using ATI tray tools? I was getting crashes too after upgrading to a new driver version some time back. if you are, then uninstall ATI TRay and try and get an older version of it. It does seem to like some drivers, and HATES having no driver at all (like when uninstalling one). My system kept rebooting right after booting up, and had to uninstall ATI TRay in safe mode.
     
    Last edited: May 4, 2012
  12. BenchAndGames

    BenchAndGames Member Guru

    Messages:
    190
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 3070 SUPRIM X
    The Sniper Elite V2 it is unplayable with the AMD drivers.
    I have 2x HD 6970 and I can not play well, I have many stresses and lows of FPS

    running with 12.4 + 12.4 cap1
     
  13. Sagus

    Sagus Member

    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9 290 TRI-X OC
    Well, as I said, the game runs smoothly for me. The stutters appear randomly, in areas that ran just as smoothly before, and often disappear after a save or game reload or even just waiting them out and running through the area again.
    Plus, there are plenty reports from "high power" card owners in that Bioware thread, as well.
    The reason this could be happening is a problem not with "power" but with single GPU setups.


    PS: Hmm, my previous driver was 12.1. Maybe, 12.4 screwed something up. I'll try rolling back to 12.3 and see if that does anything.
    PPS: That said, I've had no other problems, except DA2 stutters, with 12.4, so far.
     
  14. locust76

    locust76 Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    GPU:
    AMD Radeon 6990M CF 2GB
    I think it's a combination of ATI and....
     
  15. BenchAndGames

    BenchAndGames Member Guru

    Messages:
    190
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 3070 SUPRIM X
    I have a little problem.
    Tonight was trying to solve the bad performance and big stuttering in game Sniper Elite V2, had installed 12.4 WHQL,uninstall them, install 12.1, I returned to uninstall these to return again to 12.4 WHQL because the performance is the same.

    The problem I have now is that I'm installing 12.4 but CCC, MSI AB, and GPU-Z and tell me have 12.1 installed, but I think I have installed version 12.4 because the driver gives me this:

    8.961-120405a-137813C-ATI
    12.1

    What can i do for fix it ?

    PS: I tried uninstall whit Driver Sweeper and Driver Cleaner.net
     

  16. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    This is a beta. It doesnt include a CAT number until it goes WHQL

    Its picking up 12.1, because it was the last WQHL you installed.
     
  17. BenchAndGames

    BenchAndGames Member Guru

    Messages:
    190
    Likes Received:
    9
    GPU:
    RTX 3070 SUPRIM X
    No man, i installed 12.4 WHQL !!! and this is a official driver :)
     
  18. pokerapar88

    pokerapar88 Ancient Guru

    Messages:
    1,717
    Likes Received:
    6
    GPU:
    GTX 1080 Amp!
    True, it IS an official driver, and on my computer its picking 12.3 and I had previously installed 8.950.5 betas feb 24th xD
     
  19. The Mac

    The Mac Ancient Guru

    Messages:
    4,404
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire R9-290 Vapor-X
    woops, my bad i thought i was in the 12.5 beta thread...
     
  20. krishnarama108

    krishnarama108 Master Guru

    Messages:
    288
    Likes Received:
    0
    GPU:
    asus ati 5850 1gb 850mhz
    this driver is good, overclocking with msi AB is working again, bf3 got good performance and dont see anyproblem yet... nice job AMD, finally great job!
     

Share This Page