AMD Catalyst 11.1 (Official WHQL) Download & Discussion

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon Drivers Section' started by asder00, Jan 26, 2011.

Tags:
  1. phill1978

    phill1978 Master Guru

    Messages:
    715
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Saphire 1GB 5850@840/1140
    never thought id post in a driver thread because a.) there just another set of drivers and b.) its a bit sad to argue over these things.

    BUT..

    BFBC2 is much improved for me with these drivers. I have a 6core 1055t @ 3.8ghz and a saphire 5850 @ 845 / 1145 clock and before the drivers I was able to run everything on high but shadow medium and never dip below 60 with x2 aa and no HBAO, now i can run x4 aa and HBAO (usually a 20fps drop!) at the same speed, my shadow is still medium but everything else is cranked and its 60 fps no problems.

    i run @ 2048 x 1152p so a bit higher than 1200p :)


    good drivers so far.
     
    Last edited: Feb 1, 2011
  2. tamalero

    tamalero Active Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Sapphire 5870 1GB
    Actually...thanks for commenting!, I decided to proceed to eliminate one by one and the DRAG & DROP is not the culprit if my tests are correct. even with it removed I still got the 100% gpu problem.
    the culprit is the goodamn WM9 VC1 package, as soon I removed it, rebooted, problem gone..
    only thing is, gpu now spikes up to 40% when using gpu aceleration in Media Player Home Cinema ( I suppose it uses the shaders now instead of the UVD to process the video? no idea..)
    and I get more "driver stopped responding" in certain DXVA acelerated videos.
     
  3. psychok9

    psychok9 Master Guru

    Messages:
    319
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980TI Gaming 6G
    Very strange behaviour (1st time in 1 year): I can't install this WHQL 11.1 after an correct uninstallation of 11.1a.
    Tried all, recovery mode + Driver sweeper 2.8.5 + Driver Cleaner.net + TWL cleaner... and many reboot...
    Tried redownload, never worked like 1st time I've tried this version.
    An hour of uninstallation, reboot, clean, reinstallation... again uninstallation, reboot, clean, reinstallation etc.
    Back to 11.1a.
     
  4. Black_ice_Spain

    Black_ice_Spain Ancient Guru

    Messages:
    4,580
    Likes Received:
    14
    GPU:
    5700XT
    install via device manager? -_-
     

  5. slick3

    slick3 Ancient Guru

    Messages:
    1,823
    Likes Received:
    204
    GPU:
    RTX 2070 +85/1200
    One thing you didn't try .... clean windows ... YAAAY
     
  6. psychok9

    psychok9 Master Guru

    Messages:
    319
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980TI Gaming 6G
    Yeah, but it's faster install Catalyst 11.1a hotfix :)
    Tried, I got a fake "successful", rebooot and got the same problem (damaged drivers or something like it on properties window).
    Has anyone encountered differences with 58xx cards, compared with 11.1a (theoretically optimized for 68XX series)?
     
    Last edited: Feb 3, 2011
  7. TDurden

    TDurden Ancient Guru

    Messages:
    1,981
    Likes Received:
    3
    GPU:
    Sapphire R9 390 Nitro
    nevermind
     
    Last edited: Feb 3, 2011

Share This Page