Afterburner 4.6.3 beta4 cannot startup after changing the monitoring settings

Discussion in 'MSI AfterBurner Application Development Forum' started by nfsking2, Jan 3, 2021.

  1. nfsking2

    nfsking2 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX295 & 5870
    Just upgraded to Afterburner 4.6.3 beta4 but failed to launch the program.

    Deleting 'MSIAfterburner.cfg' file in the installation folder solved the problem, but the issue happened immediately after changing the monitoring settings.

    To be specific, the program will crash after checking the Show in On-Screen Display setting of any parameter and press 'Apply' button.

    Downgrade to 4.6.3 beta2 and everything works fine.
     
  2. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,230
    Likes Received:
    2,524
    You've not installed it properly. Process specific RAM/VRAM usage counters introduced in MSI AB 4.6.3 beta 4 absolutely require the latest RTSS 7.3.0 beta 9 to be installed. It is shipped with beta 4. You didn't install it due to some reason and run older RTSS version.
     
    Astyanax likes this.
  3. nfsking2

    nfsking2 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX295 & 5870
    I do have the RTSS 7.3.0 beta 9 installed which was shipped with Afterburner 4.6.3 beta 4. But as long as RTSS is running, Afterburner will quit automatically after startup.
     
  4. Unwinder

    Unwinder Moderator Staff Member

    Messages:
    15,230
    Likes Received:
    2,524
    Zero chances. Install it properly.
     

Share This Page