After hours testing... Watch Dogs (E3 Bloom effect working)

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by TheWorse, Jun 12, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jcmouy

    jcmouy Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon 7950 3 gb
    But i dont think 2 gb of ram, are making my pc freeze? Could it be?
     
  2. jcmouy

    jcmouy Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Radeon 7950 3 gb
    In what settings are you running the game? I have the same gpu
     
  3. Plissken

    Plissken Member Guru

    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 980 Strix
    TheWorse,

    Seems like Aiden's hacking your city's network and creating a blackout so that you can stop working on the mod, as you're making Ubisoft look bad.

    No problem at all mate, don't push yourself too hard.
     
  4. LuneVoyage

    LuneVoyage New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 3GB
    Okay confirmed, i just deleted OP's XML and the display is now fixed. If anyone else has this problem then follow fragba1t's advice.
     

  5. fragba1t

    fragba1t Master Guru

    Messages:
    485
    Likes Received:
    5
    GPU:
    GTX Strix 1060 6GB
    You'll get the DOF and shadows etc, not sure what the XML file adds to be honest - I haven't spent that much time on Watch Dogs since my save file corrupted a few days back.

    Edit: Glad it worked, LuneVoyage.
     
    Last edited: Jun 16, 2014
  6. Downtown

    Downtown Member Guru

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX770 4GB 1300/7800
    So many times :D :D a try to stop these people bashing performance.
     
  7. avimanyu786

    avimanyu786 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus Nvidia GTX 780 3 GB
    Kudos to "TheWorse"!!!

    @TheWorse:

    I really appreciate your hard work to achieve this brilliance!!! Thanks a million for this mod :) !! You Rock :rock: !!!

    The headlight shadow effect is fantastic! I think more improvements are needed for those high intensity blurs.

    I looked into the patch.dat file and searched for keywords containing the word "blur". Found keywords like "MotionBlur","VelocityMotionBlur","MotionBlurquality","ParaboloidReflectionBlurFactor","ShadowBilateralBlur","ShadowBilateralBlurDepthThreshold","ShadowBilateralBlurNumSamples","ShadowBilateralBlurNumPasses" assigned various numerical and string values :idea: . There is also one particular keyword called "ParticleUniformFogRangeThreshold". Its value for ultra is 0.05 .

    Thanks again :thumbup: !!!
     
    Last edited: Jun 16, 2014
  8. TheWorse

    TheWorse Master Guru

    Messages:
    551
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Nvidia GTX680@1300/6900
    The mod is almost done, I don't know if the changes to the lighting are really noticiable but if someone of you does a comparisson like dementei It'll be great.

    And I thank you guys so much for your support. I'm making the last changes right now.
     
  9. djcasey

    djcasey Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 460 1gb SLI
    TheWorse
    few questions from me
    is it possible to add
    - boken DOF (when aiming the gun)
    - increase distance for car popups
    - anything about POM ??
    - is Lens flare will be on 0.7
    - any chance for tweak wind

    in e3 part 3 trailer is cool efect for incoming train (aprox 12sec)
    http://www.youtube.com/watch?v=pc8r-BsVWkY

    what about slowmo, any chance for this from E3 ? retail version is so blur'ed ;p

    And again thx for time,and work
     
  10. CheekBoys

    CheekBoys Member Guru

    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 780 SC ACX
    This mod is fantastic! You are more diligent than Ubisoft is with their updates!
     

  11. Cortana

    Cortana Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX770 4GB
    Will there be more improvements over time or did you do almost everything you could?
     
  12. CyberPunked

    CyberPunked Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI EVGA 780
    [​IMG]
    Does this mean we can enable the rain from the 2012 e3 demo?
    For people who may have forgotten, this is e3 2012 rain:
    [​IMG]
     
  13. VAAS

    VAAS Member Guru

    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9270OC 2Gb


    At first i thought the DoF was too strong, then i tested with a lower FoV and becomes perfect, IMO you should keep this DoF in the "closer camera" patch
     
    Last edited: Jun 16, 2014
  14. thokkiano

    thokkiano Master Guru

    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA Hybrid Titan XP 2016
    Not sure. But the recommended requirements tells that you need 8 gb,and you get less.
    So I think you should play in high settings or similar.
     
  15. scaramonga

    scaramonga Member Guru

    Messages:
    156
    Likes Received:
    13
    GPU:
    1080 Ti FTW3 W/C
    Just wanted to chime in and say a big thank you to TheWorse for all his hard work in creating this mod. Much appreciated, and enjoy your new found fame :) :cheers:
     

  16. iangon

    iangon Active Member

    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ASUS GeForce GTX 660 Ti
    Can wait to try it dude.
    Amazing Work! :banana:
     
  17. SoloCreep

    SoloCreep Master Guru

    Messages:
    685
    Likes Received:
    12
    GPU:
    RTX 2080 TI
    He has said it many times through out this thread that he is making a version with less DoF.. For now just keep the mod installed, go to options and disable DoF. It baffles me how many people do not realize this. If you read through some of the pages here you will see what's going on with his next version.
     
  18. ivanosky

    ivanosky Active Member

    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    GPU:
    NVIDIA GTX 960M
    TheWorse when you upload the latest version could you also upload it to mega or google drive?, I can't download from mediafire due to proxy restrictions, thanks in advance
     
  19. styckx

    styckx Maha Guru

    Messages:
    1,492
    Likes Received:
    124
    GPU:
    2080 Ti XC Ultra
    Found that comment line in deferredambient.inc.fx from the Shaders dat/fat

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 16, 2014
  20. rootabyss

    rootabyss New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 / 3GB
    Sorry for the noobish reply.
    I want to thank the OP for this, and it's really amazing that he has find it.

    Can anyone help me with actually making it work?
    I've placed the 2 files in my data_win64.
    The next step should be to change my gamerprofile, but I cannot seem to find Quality="_runtime" when I ctrl F on it. So I can't change it to ultra.

    What do I actually have to do to make it work properly?
    It's working right now, as I have tons of blurr when I'm moving. But I don't see a real graphical improvement.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page