After hours testing... Watch Dogs (E3 Bloom effect working) # Part 2

Discussion in 'Game Tweaks and Modifications' started by TheWorse, Jun 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stolen_X

    Stolen_X Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 680 TwinFrozr III
    I can find a rock for you, and bash it of your head.That way,win all Guru3D forum.
     
  2. peshellas

    peshellas Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 270X OC 2GB GDDR5
    I found that in xml you can change some options to get the PS4 version of the settings but couldnt notice if it has noticeable differences(too tired), but it was stable at full ultra and maldos high(ultra) textures with 29-30fps with minimal to no stuttering.

    the settings you can change and tried them are:

    <CustomQuality>
    <quality ResolutionX="1920" ResolutionY="1080" EnvironmentQuality="ultra" AntiPortalQuality="nextgen" PostFxQuality="ultra" TextureQuality="pc" TextureResolutionQuality="high" WaterQuality="ultra" ParaboloidReflectionQuality="ultra" DepthPassQuality="pc" VegetationQuality="ultra" TerrainQuality="ultra" GeometryQuality="ultra" LodDitheringQuality="pc" ShadowQuality="orbis" ShadingQuality="high" RoadQuality="pc" EditorQuality="pc" ParticlesQuality="ultra" DeferredFxQuality="pc" HDR="1" SuperSampling="0" HighPrecisionNormal="1" RenderSplashes="1" RenderRain="1" MotionBlurQuality="off" SSAOQuality="hbao+_high" DepthOfFieldQuality="pc" AntiAliasingQuality="temporalsmaa" id="_runtime" />
    </CustomQuality>

    And the full actual settings ps4( notice the codename "orbis", thats the ps4 codename) uses by default(havent tested them all) are:

    <!-- Orbis -->
    <quality id="orbis"
    ResolutionX="1920"
    ResolutionY="1080"
    HighPrecisionNormal="1"
    HDR="1"
    Bloom="1"
    EnvironmentQuality="pc"
    AntiPortalQuality="nextgen"
    PostFxQuality="pc"
    TextureQuality="pc"
    TextureResolutionQuality="pc"
    WaterQuality="pc"
    ParaboloidReflectionQuality="pc"
    VegetationQuality="pc"
    TerrainQuality="pc"
    GeometryQuality="pc"
    LodDitheringQuality="pc"
    DepthPassQuality="pc"
    ShadowQuality="orbis"
    ShadingQuality="high"
    RoadQuality="pc"
    ParticlesQuality="pc"
    RenderRain="0"
    AntiAliasingQuality="pc"
    SSAOQuality="pc"
    DepthOfFieldQuality="pc"
    MotionBlurquality="pc"
     
  3. Plissken

    Plissken Member Guru

    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus GTX 980 Strix
    I wonder if Maldo ever released his stutter fix in the 850mb archive as a separate download. The last seperate shutter fix from him was numbered v2, is this one supposed to be 3.0, as aliasing problem seems to be solved dramatically compared to the last version?

    As I lost track for a while, was it served integrated with TW 0.8 from the very beginning, or do someone actually downloaded them seperately and combined the files into one archive (that is, the 850 mb one)? If so, could you fine gents direct me to the download link for Maldo's latest texture hack (if there's any)?

    I've been searching this topic but it's such a massive one I might have missed the link.
     
    Last edited: Jun 26, 2014
  4. mamboboy

    mamboboy Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Gigabyte Radeon HD 7950
    Happening here as well. Anyone know how to fix? :(
     

  5. FriskyNoodle

    FriskyNoodle Member Guru

    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1070 Seahawk X

    Can you point me to the post with the .bat?

    Its a little tedious unpacking 2 patches, then merging over and repacking. This would help a lot if someone wanted a specific patch
     
  6. peshellas

    peshellas Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 270X OC 2GB GDDR5
    read my guide on the previous page, follow all the steps and that annoying window will not popup. In one post i say to click "unblock on the properties of a file, thats the solution you guys need.Read through the forum and try the guides guys, we took some time to write them cause they were tested. I had the exact problem and fixed it thats why i posted the guide to help people with the same problems.
     
  7. PinkRibbonScars

    PinkRibbonScars Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    GPU:
    HD5850 Crossfire 1GB
    How do I uninstall 0.8 version? Just delete the patch.dat files?
     
  8. ObscureangelPT

    ObscureangelPT Master Guru

    Messages:
    545
    Likes Received:
    64
    GPU:
    Zotac GTX 1650 Supe
    I have a question for the MOD Owner.

    I have a Phenom II x4 which is a bad CPU i run the game between 25-40 because of the bottleneck.

    One of the tricks to get better framerate for me is lowering the level of details of the game.

    I notice that you have a section of Performance in the MOD

    What Optimized LOD stands for?
    It reduces the LOD? It raises?

    And the Civilian Density, if i activate, the game will have more Peds or less Peds?
     
  9. FriskyNoodle

    FriskyNoodle Member Guru

    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    GPU:
    1070 Seahawk X
    patch.fat and patch.dat
     
  10. Darkly spectre

    Darkly spectre New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    GPU:
    780Ti classified 3GB
    I am having serious trouble the the 0.8 launcher.

    open the thing. changed the thing to the gamepath. works.

    but then when I want to change my settings and save it this happens.

    ....oh I cant post links.

    wow.


    basically a security warning pops up asking me if I want to run "gibbed.disrupt.pack.exe"

    I click run but it just keeps on popping back up.

    did I screw up somewhere?
     

  11. Madfighter27

    Madfighter27 Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 780 TI EVGA OC
    Sorry if this is a stupid question, but how do you use the normal 0.8 config with Lunayah tree fix? Since you uploaded both of those I'm confused how you use both. Like you said I prefer the look of 0.8 apposed to Lunayah's configuration of it, but the wind annoys the hell out of me.
     
  12. Cold_Burn

    Cold_Burn Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    GPU:
    CF Sapphire 2x6870 1GB

    True about the DOF.
    Seems to be hard so see three inches in front of the nose. :)
     
  13. jim2point0

    jim2point0 Maha Guru

    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    42
    GPU:
    Asus Strix 2080TI
    Whoever put music in the config tool needs to be slapped in the face. Really hard.

    Also, when you set the camera to "closer" the + button gets disabled. Not sure if that's been reported yet.
     
  14. azsde

    azsde New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GeForce GTX 780Ti 3Gb
    I installed the v0.8 of the mod but i still have stutters in my game ...

    What can i do to fix this ?
     
  15. peshellas

    peshellas Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 270X OC 2GB GDDR5
    Once again read my guide in the previous page, if u follow it to the letter you will have absolutely no problems. guys dont just jump on the last page read some pages before.
     

  16. peshellas

    peshellas Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 270X OC 2GB GDDR5
    The lunayah patch is stand alone and seperate from the 0.8, and is a mix between 0.6, 0.7, 0.8, and lunayah fixes. Im right now(the same moment i post :p), testing to see if i have learned how to repack and combine mods correctly. if my test is succesfull( will know in a few minutes), i might make a version of the 0.8 with Lunayah tree fix included. Just bare with me for about 30 minutes.
     
  17. nafeasonto

    nafeasonto Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Dual GTX 670's/2GB
    SweetFX is not working for me.

    I can turn it on and off in game but there is absolutely no graphical difference. The FPS counter works, but I see no graphical difference. What am I doing wrong?>
     
  18. KuroTenshi

    KuroTenshi Master Guru

    Messages:
    499
    Likes Received:
    1
    GPU:
    GTX 970 4gb @ 1177/1402
    I get the impression there are troubles with folder names with special chars like Program Files/Program Files (x86),...

    Program Files is "Progra~1" in MSDOS console for example.

    I didn't have any issue with my "C:\Watch Dogs".
     
  19. peshellas

    peshellas Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Asus R9 270X OC 2GB GDDR5
    Dont know mate it might be that it hasnt accepted your preset, but for more information on sweetfx go to this thread where they explain how to use sweetx in even more detail than i did.

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=381912

    Hope i helped.
     
  20. Feed_Bucket

    Feed_Bucket Master Guru

    Messages:
    399
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 1080 SC
    It is ridiculously close, unplayable even. I replaced the dof with the one from 0.7.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page