84% of Gamers Do Not Meet Recommended Requirements for Battlefield 3

Discussion in 'Frontpage news' started by Mkilbride, Sep 26, 2011.

  1. Mkilbride

    Mkilbride Banned

    Messages:
    8,058
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX470 1.2GB
    There's a different reason for them running it at low. If you've ever watched a match or read about it, it's quite obvious.
     
  2. Mr.Bigtime

    Mr.Bigtime Ancient Guru

    Messages:
    20,794
    Likes Received:
    8
    GPU:
    ASUS 1080TI
    Me, at list not a preorder. Maybe later at a lower price :wanker:
     
  3. UZ7

    UZ7 Ancient Guru

    Messages:
    5,499
    Likes Received:
    53
    GPU:
    ASUS STRIX RTX2080S
    Yeah I know, I play SC2 and sometimes all the "shiny" effects on Ultra don't appease to me but rather distract me, though I'm just saying even if we all have capable hardware not all of us would be using the maximum settings in a multiplayer scenario in the slight notion that it may give you some lag. In the back of my head I am thinking maybe this slight "lag" is the cause from 64 players running around my hardware not able to keep up etc.. lol, Not saying people will run them at super low, just more or less the mid/high settings. Guess just have to find out this week but I'm pretty sure I'll try to keep the settings at high+, if it comes to it then maybe I'll get a second card.

    nooo you must get it on day 1! lol jk, there are a few places where you can get them real cheap, whats good with getting the game earlier is so you can get in on with the multiplayer while its still fresh rather than later on and having to play with people who mastered the map already and such, not a biggy but it seems fun that way
     
    Last edited: Sep 26, 2011
  4. Mkilbride

    Mkilbride Banned

    Messages:
    8,058
    Likes Received:
    2
    GPU:
    EVGA GTX470 1.2GB
    I once saw a guy set his LOD to +10 so that everything was grey and blocky and he could easily make out shapes, it was this one FPS...of course that's cheating in a tournament, but hard for cheat tools to detect. People play with low graphics for all kinds of ****ty reasons.

    I wanna get this game, cmon POst Office, hire me!
     

  5. mutate44

    mutate44 Member Guru

    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    GPU:
    GTX 680 2GB WF 1293 Boost
    Count me in I will be playing max settings once my other 3GB GTX 580 Lightning XE comes in then i will order another to replace my 1.5GB 580 that will go in my other machine withh 4.2GHZ 1055T. Overclock them both to 980 core i will be flying through it lol.
     
  6. ATR

    ATR Member Guru

    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    GPU:
    amd 7850 CF
    6870 crossfire ready for high -> ultra

    As it is a amd, based game - the drivers will likely be fairly optimised from launch. with crossfire just needing optimisation, to get best scaling.
     
  7. HonoredShadow

    HonoredShadow Ancient Guru

    Messages:
    4,267
    Likes Received:
    10
    GPU:
    MSI 980Ti+KS800 TV
    How do you think 2 x 5850's will do then guys?
     
  8. UZ7

    UZ7 Ancient Guru

    Messages:
    5,499
    Likes Received:
    53
    GPU:
    ASUS STRIX RTX2080S
    The 5850 are still beefy cards, if the drivers/profiles and game optimizations are good with crossfire im pretty sure you'll be able to run the game at max settings.
     
  9. Kohlendioxidus

    Kohlendioxidus Maha Guru

    Messages:
    1,398
    Likes Received:
    12
    GPU:
    Sapphire Vega 56 Pu
    will do just fine as my 5870 CFX will. I'm still waitin' these Zalman's VF3000A to put them on:3eyes:. I suppose that at 99% load with 2 cards I will have a lot of heat to dump out of my case.
     
  10. davetheshrew

    davetheshrew Ancient Guru

    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    0
    GPU:
    some green some red
    Imma OC my gpu to say 900mhz and BOOM gtx580 speeds and beyond, I am ready :devil:
     

  11. Seansmit17

    Seansmit17 Banned

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6870
    I think ill manage on max settings really.. for the most part

    I tend to play with 2xaa if at all, Motion blur+AO+HDR/Bloom=off for me in all games..

    I have AO on in SC2 but its hardly a taxing game anyway
     
  12. ScaryClown

    ScaryClown Master Guru

    Messages:
    682
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD R9 290 CFX
    I think im set for high or ultra.
    Still,many games claim higher requirements than what is real.

    I remember Crysis 1,everyone kept saying that it runs like crap on gtx8800 SLI,
    still i maxed it out on single 8800 gtx with acceptable 25 FPS.
    Well,25 FPS is acceptable to me,some people like 60+FPS for Uber experience and these people will,no doubt,upgrade their PCs to meet Ultra reqirements.
     
  13. RavenMaster

    RavenMaster Maha Guru

    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    104
    GPU:
    1x RTX 2080Ti FE
    Well, my rig will play it no probs at max settings with all bells and whistles. But there's no frakking way im paying for BF3 if i'm forced to use Origin! :biggun:

    Origin is a steaming pile of ****. I own BF 2142 on Origin and now i cannot play the game @ 16:9 only 4:3.

    Back when Origin was EADM, my BF2142 installer gave me the option to add shortcuts to the desktop. Through these shortcuts or even the main .exe file, a player could add in a '+widescreen 1' command and hey presto, you could play at 1920x1080. But for some retarded reason, EA has changed the installer file with Origin and you can no longer add in the widescreen command. So now the game looks utter **** on a widescreen monitor.

    You can expect a similar kind of bull**** in other games too i'm willing to bet.

    If i buy the game on DVD even that requires Origin to be running in the background so... BF3 on Steam or no sale EA!
     
  14. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,713
    Likes Received:
    806
    GPU:
    GTX1080Ti
    Actually I'm using the Logitech G35. If I'm listening to music, my JBL L100T's still do just fine.
     
  15. INSTG8R

    INSTG8R Ancient Guru

    Messages:
    1,553
    Likes Received:
    58
    GPU:
    Nitro+ Vega 64
    LOL you need to dig a little deeper their fella. You CAN still do it you just have to find the .exe and add it to your desktop. (ProgramFiles/Origin Games/ etc)
    Trust me on this because I just did a few backs for my ex-wife on her new PC I built. It still works.
    I have 2142 on Origin as well but not installed but I could test it if you really wanted.

    As for me and BF3 I will run it with my 5870 until the 7xxx series comes out and then upgrade(Was always my intention when I built this rig)
     

  16. CDMC

    CDMC Master Guru

    Messages:
    220
    Likes Received:
    0
    GPU:
    SLI GTX560 2GB
    yea right.. i bet i can run this on GTX280 on high settings....
     
  17. styka

    styka Master Guru

    Messages:
    314
    Likes Received:
    1
    GPU:
    RX 480 8GB RD
    damn that spec makes my 460 looks like a tiny dick..

    it's dilemmatic upgrading gpu's going up, wont be used as much in most games.
    damn it..
     
  18. Neo Cyrus

    Neo Cyrus Ancient Guru

    Messages:
    9,287
    Likes Received:
    346
    GPU:
    GTX 1080 Ti @ 2GHz
    ... Your headphones/speakers don't change what your onboard soundcard is feeding them.
     
    Last edited: Sep 26, 2011
  19. Seansmit17

    Seansmit17 Banned

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    GPU:
    AMD 6870
    On board sound don't feed the G35's.....
     
  20. Undying

    Undying Ancient Guru

    Messages:
    12,627
    Likes Received:
    2,040
    GPU:
    Aorus RX580 XTR 8GB
    I guess my GTX470 will do medium/high, it's enough for me.

    Shame for people who will skip this title. :p
     

Share This Page