7970 back up pc

Discussion in 'Videocards - AMD Radeon' started by ---TK---, Mar 24, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    I just got this in the mail in a trade. Ran driver cleaner junk for nvidia drivers. Installed latest driver and both heaven and valley both go to black screen exactly the same time 4 seconds or so necessitating a reboot. It is a powercolor vortex with core clock 1100. My 480 runs flawlessly in the rig so I don't think its a psu problem. Its a PC p and c 7520 Watt with 60 amps on the 12v rail
     
  2. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,511
    Likes Received:
    1
    Graphics Card::
    Palit GR 1080 2000/11000
    what is the memory clock? is it overclocked?
     
  3. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    1100/1425 default settings
     
  4. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,511
    Likes Received:
    1
    Graphics Card::
    Palit GR 1080 2000/11000
    hmmm. try different drivers, try fresh Windows install if you can. try forcing constant voltages in msia.
     

  5. IcE

    IcE Don Snow Staff Member

    Messages:
    10,646
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    Gigabyte 970 G1
    What a wonderful first experience for an AMD product, eh Tommy? Lmao.
     
  6. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    no its not hopefully I can troubleshoot it with some help here, because this card has a lot of horsepower
     
  7. Lowki

    Lowki Master Guru

    Messages:
    608
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    evga 980 classified
    Clean windows install should do it. Sucks but its the surest way to attain stability with a new system configuration.
     
  8. Darkest

    Darkest Ancient Guru

    Messages:
    10,044
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    HD7950
    According to newegg reviews that card has an almost one in three failure rate from verified buyers. While statistics on sites like that aren't fantastic to go by, that's still a pretty high margin. Hopefully it is something that is easily fixed. Before trying a fresh Windows install I'd try it in another PC.
     
  9. killer_939

    killer_939 Ancient Guru

    Messages:
    2,598
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    Radeon 7950 @ 1100/1500
    Powercolor ftl.

    edit: I would replace it under warranty, sell the replacement and get a sapphire 79x0 if it's just for backup.
     
    Last edited: Mar 24, 2013
  10. IcE

    IcE Don Snow Staff Member

    Messages:
    10,646
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    Gigabyte 970 G1
    If it's losing signal during 3D games/benchmarks, it's almost assuredly defective. Like, 99% guarantee. At least it's an easy diagnosis. With mine, it was a bit harder to figure out.
     

  11. millibyte

    millibyte Maha Guru

    Messages:
    1,016
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    GTX 1080 Megatron
    Wow, that's pretty awful.

    @TK, is the card visibly sagging in the PCI express slot? Mine used to BSOD until I supported it with a homemade stand and I haven't had any trouble since.
     
  12. Pill Monster

    Pill Monster Banned

    Messages:
    25,234
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    7950 Vapor-X 1100/1500
    Dude why did you buy a Powercolor? They always have vram problems.....the Vortex is factory overclocked so try reducing the memory clock.

    Can you return it?
     
    Last edited: Mar 24, 2013
  13. cowie

    cowie Ancient Guru

    Messages:
    12,798
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    GTX
    It worked fine before i sent it out

    is dx9/dx10 ok tommy

    And yes he can return it
     
  14. yasamoka

    yasamoka Ancient Guru

    Messages:
    4,320
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    290X CF H2O
    What are the GPU usage, VRM temperatures, and voltages in those 4 seconds? Can you catch them before it black screens?
     
  15. IcE

    IcE Don Snow Staff Member

    Messages:
    10,646
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    Gigabyte 970 G1
    Interesting then....

    Maybe something happened in transit? ESD damage perhaps? I know you wouldn't knowingly send anyone something that didn't work, but what he's describing is an extremely bad sign.
     

  16. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    Only tried dx 11 I will try that out.
    dx9 same, latest mb bios. qx9650 oc and stock same, dl many windows updates and will try again
    dx says its updated to latest
     
    Last edited: Mar 24, 2013
  17. eclap

    eclap Banned

    Messages:
    31,511
    Likes Received:
    1
    Graphics Card::
    Palit GR 1080 2000/11000
    have you tried any games?
     
  18. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    yeah same, I still got some nvidia junk left over like physx, after the windows updates finish going to uninstall and run driver cleaner and try again
     
  19. cowie

    cowie Ancient Guru

    Messages:
    12,798
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    GTX
    Well i hope you can get it to work man that was a good card.
    Tommy if all else fails take cooler off to take off the back plate put cooler back on and try again.
    Dont have anything else besides gpuz open to monitor vrm and core temps(no osd).


    Really sucky night this card is down and kovi is down....it cant get much worser
     
  20. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,135
    Likes Received:
    0
    Graphics Card::
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    Ill chuck her in the main rig later to see if I can reproduce the black screen if I dont get her going on this. I dont want to reinstall windows if that aint the prob
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page