77.72 nvidia

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by spike21, Jun 22, 2005.

  1. fOrTy_7

    fOrTy_7 Master Guru

    Messages:
    345
    Likes Received:
    36
    GPU:
    N/A
    Issues Resolved in Version 77.72

    I don't want to spam, so I just post what has been fixed in 77.72 Forceware release for that guy who asked.

    This following are changes made and issues resolved since driver version 71.89:

    Single GPU Issues

    • GeForce 6800 Ultra, Windows XP: The opening videos are corrupted
    in the game Silent Hunter 3.
    • GeForce 6800: Slow performance in the game Star Wars Lego when
    played at a resolution of 1600x12200.
    • GeForce 6800 Ultra: Stuttering occurs in the game World of Warcraft.
    • GeForce 6200 32MB with TurboCache, Windows XP Media Center
    Edition 2005, HDTV: Setting HD modes, such as 720p or 1080i, does
    not take effect until after you restart the computer.
    • GeForce 6200 with TurboCache, Windows XP: The left side of Half
    Life 2 is blacked out when 2x or 4x antialiasing is enabled.
    • GeForce 6200: There is screen corruption when antialiasing is enabled
    within 3DMark05.
    • GeForce FX 5900 Ultra, Windows XP Media Center Edition 2005,
    NVTV: Live TV hangs the system when run in full screen mode.
    • GeForce FX 5950: The game Ultra Battle for Middle-earth crashes to
    the desktop with a Direct3D error.
    • GeForce FX 5200: There is corruption on the water in the 3DMark05
    Canyon Flight Game test.

    SLI Related Issues

    • GeForce 6800 GT/Ultra, SLI: Half Life 2 crashes when switching the
    aspect ratio from 4:3 to wide-screen on a wide-screen LCD panel.
    • GeForce 6800 GT, SLI: Flickering corruption occurs with several
    games when played with 2x antialiasing enabled and using SLI SFR
    mode.
    • GeForce 6800 Ultra, SLI: The computer crashes when setting a
    widescreen flat panel resolution to the native 1900x1200 with SLI
    mode enabled.
    • Dual GeForce 6600 GT, SLI, Windows XP: There is texture corruption
    in the game Toca Race Driver 2 when played at 1600x1200 resolution,
    with 4x antialiasing and SLI mode enabled.
    • GeForce 6600 GT, SLI, Windows XP: Frame skipping occurs in the
    game PainKiller with SLI mode enabled.
    • GeForce 6600, SLI: Screen goes black momentarily during Tomb
    Raider—Angel of Darkness with SLI mode enabled.
    • GeForce 6 Series, SLI, Windows XP: Light sources show through solid
    objects in the game Halo with SLI mode enabled.
    • Quadro FX 4400, SLI, Windows XP: There is corruption in the
    Splinter Cell Chaos Theory menu when changing video options.

    General Issues

    • Desktop corruption occurs with VIA KT880 chipset.
    This was not an NVIDIA bug. See “VIA and ATI AGP 3.0 Chipsets” on
    page 14 for further explanation.
     
    Last edited: Jun 22, 2005
  2. Tyson123

    Tyson123 Active Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Aopen 6800GT@stock 81.95
    Re: Issues Resolved in Version 77.72

    This is what is on page 14:
    • Problem
    The use of AGP-protocol cycles for coherent access to regular system
    memory results in data corruption on systems based on VIA and ATI AGP
    3.0-compatible chipsets.
    AGP-protocol cycles to the AGP aperture are not affected.
    • Workaround
    To correct the data corruption problem, the Release 75 driver exclusively
    uses PCI-protocol cycles to access regular system memory when it detects a
    VIA or ATI AGP 3.0-compatible chipset.


    Would this mean when it detects ANY VIA chipset, it will go into PCI mode? I hope not....
     
  3. YellowDart18

    YellowDart18 Member Guru

    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Visitontek HD4870
    Anyone wana explain why on the guru3d downloads page it has these listed as windows98/ME drivers and not XP?
     
  4. omarmakki

    omarmakki Ancient Guru

    Messages:
    4,079
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Inno3D GeForce 6800 (12x1,6vp)
    Sound like a lot of problems with this driver to me... I don't think I'll get it...
     

  5. SamW

    SamW Master Guru

    Messages:
    540
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GTX
    First official drivers to fully support Opengl 2.0
    Does anyone know what the difference between the stepping stone of 1.5 and 2.0 are?
     
  6. FirePhoenixCtk

    FirePhoenixCtk Active Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    GPU:
    X1900xt 512mb
    when i was dling this earlier it said potential whql not actualy whql..
     
  7. omarmakki

    omarmakki Ancient Guru

    Messages:
    4,079
    Likes Received:
    2
    GPU:
    Inno3D GeForce 6800 (12x1,6vp)
    what doesn *potential* whql mean??!!
     
  8. GaryX

    GaryX Master Guru

    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA RTX 2080 Super
    installation worked fine - HalfLife 2 - Counter Strike source gives a popup window with:

    failed to set video mode - resetting to defaults
    game will now start with the new video settings

    -

    failed to set video mode
    this game has a minimum requirement of DirectX7 compatible hardware

    well, again...


    Valve sucks :mad:
     
  9. spike21

    spike21 Member Guru

    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7970CF 16@2133mhz
    Submitted for WHQL certification,seems like alot of fixes to me.Will be more later.I'm sure.;)Sounds like they are making effort to fix things,should have place to post problems w/drivers so they can see it and make adjustments on the next one.Even though I don't have the nicest card,More things work than not,I'm happy w/what I see. :D
     
    Last edited: Jun 22, 2005
  10. Jelle Mees

    Jelle Mees Banned

    Messages:
    2,355
    Likes Received:
    0
    GPU:
    8800GT 512MB 684Mhz/1836Mhz/2088Mhz
    3DMark05 Benchmarks:

    ForceWare Xtreme G 76.45b
    -> 2798

    ForceWare Xtreme G 77.13
    -> 3019

    Forceware 72.14 WHQL
    -> 3045

    Forceware 77.72 WHQL
    -> 3047


    Forceware 77.13 beta
    -> 3092

    Forceware 77.62 beta
    -> 3107

    Forceware 77.50 beta
    -> 3115

    Forceware Xtreme G 76.10
    -> 3123

    Forceware 77.30 beta
    -> 3127
     

  11. Kaleid

    Kaleid Ancient Guru

    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    237
    GPU:
    Gigabyte 3070 OC
    User with VIA K8T800Pro chipset here.
    Problem:
    All videos played with Window Media Player 10, Divx Player, PowerDVD have very high gamma + distorsion. Would post a screenshot but "printscreen" doesn't work.
     
  12. foofi

    foofi Master Guru

    Messages:
    318
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7900 GT 550/1630 VIVO
    No Problems here!

    DL it from NVidia

    - HL2 & CS , CS/S
    - FarCry
    - Chronicles of Riddick
    - Doom3
    - Rome Total War
    - BF2 Demo
    - LockOn - lo-mac

    ------------ no Probblems! -------------
     
  13. Icanium

    Icanium Ancient Guru

    Messages:
    1,583
    Likes Received:
    105
    GPU:
    MSI RTX3080ti GamX
    You need to look farther down on the list:
    ForceWare 77.72 Win98/ME
    ForceWare 77.72 WinNT
    ForceWare 77.72 Win2000/XP
    A differtent download for different OS supported.
     
  14. FatBoyNL

    FatBoyNL Ancient Guru

    Messages:
    1,599
    Likes Received:
    62
    GPU:
    MSI 2070 Gaming Z
    Mr.DJ posted a workaround for that on page two.
    Annoying thing is that all colors look all trippy again (in MP10) after a reboot :(

    Can't show it as well. Taking screenshots from scenes played in Media Player isn't done that easy ;)
    DivX Player 6 shows all colors fine though.

    Buggy driver. Wiping it right now. At last a reason to see how the good old 76.45s will run with San Andreas!
     
  15. Kaleid

    Kaleid Ancient Guru

    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    237
    GPU:
    Gigabyte 3070 OC
    @ FatBoyNL
    Thanks for the tip, missed that one. Oh well, went back to 77.13. Any performance increase or decrease is rather minimum anyway.
    Forgot to mention that Rivatuner o/c was disabled with 77.72.
     

  16. xgodxicex

    xgodxicex Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 8800GTS
    seriously im just getting really pissed off.... i have tried this driver, the 77.50 and the 77.62 ... i only have 2 games installed on my pc at the moment .. the HL2 set and Farcry .... and when i try any of the 3 new drivers it stutters so bad that its unplayable .... anyone know why...seriously its getting on my nerves and leaving me to resort to using the 71.89 drivers ...
     
  17. WiZZLa

    WiZZLa Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Leadtek WinFast A400 GT TDH (6800GT) @ Ultra
    Try Tools -> Options -> Performance -> Advanced -> and disable overlays. You can also try taking off video acceleration then take the screenshot.
     
  18. Kaleid

    Kaleid Ancient Guru

    Messages:
    2,637
    Likes Received:
    237
    GPU:
    Gigabyte 3070 OC
    Thanks for the tip WiZZLa.
     
  19. peacetilence

    peacetilence Master Guru

    Messages:
    530
    Likes Received:
    0
    GPU:
    7800GTX 512 620/1.83
    I've had these drivers installed on my machine for about an hour and in the last hour I've had to troubleshoot multiple problems.

    Firstly, GTA: San Andreas wouldn't start, upon further investigating I learned that deleting the graphic settings file would make it start again however the colors for the intro videos are extremely bloomed. The games settings were reset to default so I put them back to my normal settings and got a blue screen crash with nv4dsp.dll at fault. When I got back into windows and GTA:SA every time I tried to change settings my PC would automatically reboot...

    I tried playing the BF2 demo to see if there were any other problems and coincidentally it ran ultra smooth.

    The color bloom issue; it seems the settings in video overlay are all funky, they're set to 6.0 after install and if you set them to default they goto 3.61. The lowest possible setting is .50 (which looks more normal on my LCD than 3.61) however it is too dark. There doesn't seem to be a way to set it to the normal 1.0 gamma...

    So far these drivers really really suck for me. I'm having crashes in windows as well. I really hope these drivers haven't destroyed my 6800GT.

    I wonder who released these drivers and what they were smoking?


    edit: it seems you can fix the retardedly bright gamma bloom by selecting advanced mode in the overlay control panel. This will make the level settings flat.
     
    Last edited: Jun 23, 2005
  20. macatak

    macatak Maha Guru

    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    24
    GPU:
    Gigabyte RTX 3070
    Just d/loaded :)
     

Share This Page