1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

387.92 driver - Error 43 caused by a modified vBIOS?

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by maxio, Oct 9, 2017.

  1. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Working on my side; sorry to say your cards are different, not compatible or simply pebkac.

    That same vbios was made for someone on OCN as well. It’s working for them
     
  2. Flisan

    Flisan Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    GPU:
    980Ti SLI
    Yeah pebkac you say. It's your bios and not mine :D
     
  3. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Try this, if it's not working, it's definitely your setup or pebkac.
    And if that's the case, sorry buddy you are SOL.

    Sorry I took so long, didn't read it until today.

    http://www.filedropper.com/rezal
     
  4. Flisan

    Flisan Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    GPU:
    980Ti SLI
    Done and it aint working. Voltage at 3D seems to be stuck at ~1.055-1.068. If i run the cards at 1300MHz the voltage seems to run at 1.068 without problems.
    So back to 385.69 with my old bios where 1500/4000 aint a problem :D
     

  5. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Well it's only happening for you.

    I've had a 980ti SLI setup and it always worked. But perhaps newer drivers are changing something regarding SLI.

    I suggest you try one card at a time.

    But anyways good luck on finding a solution.
     
  6. Flisan

    Flisan Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    GPU:
    980Ti SLI
    Kinda hard with a custom waterloop. Take a look around the web, it seems to be several others with same problem.
    Guess Nvidia is tired of cards that are OC'ed well and want to sell more new cards :)

    Thanks.
     
  7. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    I'm not referring to the issue of code 43.
    That's a well known issue.

    I'm talking about the fact that it isn't working for you.
    Among the other dozens of people, it's only you.

    But, i don't recall anyone else having SLI so it may be other driver issues.
     
  8. Flisan

    Flisan Active Member

    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    GPU:
    980Ti SLI
    Me niether.
    And again. Take a look around you and not only on Guru3D. There's several of problems with the new drivers.
    Think i've tried everything now but with the new drivers 1.055 V is max in 3D with my current overclock
     
  9. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Sounds like specific driver issues with SLI.
    Don't have a 2nd 980ti to test anymore.

    Nevertheless, you may try this one.
    I changed everything manually via hexedit and I also updated the GOP driver within the vbios.

    http://www.filedropper.com/flisan2updgop
     
  10. Megabiv

    Megabiv Master Guru

    Messages:
    798
    Likes Received:
    2
    GPU:
    GTX980Ti SLI (h²o)
    Just wanted to say I'd been suffering from this for a while and assumed it was down to a bad driver. Thankfully using this thread I've resolved the issue with my modded bioses which was down to me messing with the P0,P2 states. Cheers guys!
     

  11. jdc2389

    jdc2389 Member Guru

    Messages:
    174
    Likes Received:
    13
    GPU:
    980ti 1408/3650
    My rig is up and running again I found my original vbios and manually edited it to look like an example you provided for someone else to flash. Works better than ever honestly. Lot's of different vbios with p0, p2 states edited out there.
     
  12. Andrewuk1990

    Andrewuk1990 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980TI 6GB
    Hi Guys, I have the same problem as OP. So I understand the fix is basically to update the bios version in order to show the additional hidden voltage sliders above P00, P02 slider so I can adjust these as required. I am currently on the old bios version 84.00.32.00.01 so these sliders are not shown (and i was running P00, P02 state locked to 1.25v like OP before which now causes same problem due to incompatibility with latest driver). My card is a GTX MSI 980Ti 6GB, reference edition, none gaming. Can I update this to the gaming or gaming golden edition 84.00.41.00.3C vBios in order to use the additional voltage sliders properly (as there is not an updated version of my exact card bios available) or will it not be compatible with my card? I notice this vBios is a slightly different size to mine, 194kb vs 224kb.

    Please see attached my stock (unmodified) bios for reference:
    https://drive.google.com/file/d/1UA0bV46dfH2zsFa1H9ZuHlegXoA0RTPg/view?usp=sharing

    VGA Bios Update List:
    https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=MSI&model=GTX+980+Ti

    Thankyou in advance for help.
     
  13. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
  14. Cave Waverider

    Cave Waverider Master Guru

    Messages:
    880
    Likes Received:
    34
    GPU:
    GeForce RTX 2080 Ti
    I wonder if the BIOS is also the reason why my folks' Zotac GTX 1060 Mini 6GB gets the Error 43 with certain drivers. It's the stock BIOS, though. Did Zotac modify it?
     
  15. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Pascal is unaffected
     

  16. Andrewuk1990

    Andrewuk1990 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    MSI GTX 980TI 6GB
    Thankyou for the help. I thought that might be the case. Good idea regarding flashing another reference bios, I hadn't thought of that. Very useful little thread with some good information, glad to see it has stayed fairly on topic. Thanks again. Will post result once I've had chance to try it.
     
  17. VRTrigger

    VRTrigger New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    GPU:
    980Ti
    Hello Agent,

    i found this forum on my research and sleepless nights cause of the driver Code 43 failure.

    I Bought my GPU used with modified Bios i think. It is watercooled and i doesn´t touched it. Im not really familar with GPU Flashing, but would risk it, to get new Drivers for my System. Can you please give me an advise if i understand everything correctly?

    I have this GPU:

    GPUZ
    Maxwell II Bios Tweaker tell me that the BIOS has this changes:



    Tweaker
    This is the Rom file

    http://filehorst.de/d/clbBbdmB

    Would it work if i change it this way:

    Edited

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 7, 2017
  18. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    That looks like a a SC stock cooler.

    Here's the unmodified bios if that card.
    https://www.techpowerup.com/vgabios/173521/evga-gtx980ti-6144-150601

    Flash it and see if it fixes your issue.

    And no, your modified version would still not work.
     
  19. Warsuperior

    Warsuperior New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Titan X 12 Gb
    Agent-A01 would you mind fixing my bios too?
    I have full evga waterblock/watercooled Titan X that has run 2 years nicely with 1463Mhz core / 1988Mbhz memory
    Voltage is 1.261v or so shows afterburner
    I dont think I have boost clock activated and dont really need it cus I setup +450Mhz on MSI afterburner and it works steady with that.
    At max could go to 1500Mhz to core but its not very stable on gaming.

    I dont know could the card go higher, it seems to stop on power limit "Perfcap reason: power"
    GPU-Z says 118% power consumption

    My card only works with 385.69 drivers. New ones give error 43

    here is bios
    http://www.filedropper.com/gm200-evga-modified-bios-06-12-2017-tr

    Card it originally Gigabyte Titan X 12Gb

    Thank you in advance if you could help me :)
     
    Last edited: Dec 8, 2017
  20. Agent-A01

    Agent-A01 Ancient Guru

    Messages:
    11,360
    Likes Received:
    896
    GPU:
    1080Ti H20
    Here you go. http://www.filedropper.com/txm

    Be sure to reset AB OC.

    I raised power limit to 315w default and 356w maxed out which should be more than enough.
     

Share This Page