3 way SLI problem

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce' started by PCTECHTRONICS, Oct 28, 2011.

  1. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Hey guys:)
    So I got a third gtx 465 for my tri sli setup. I get them all in and they run great. then I restart my pc or shut down and when I go to game I get crazy graphic glitches all over the place. So I then go out of game and disable SLI and then re enable it. go back to the game al all it good again. I have tried many drivers.I have reinstalled the OS same thing. Any ideas?
     
  2. Brendruis

    Brendruis Maha Guru

    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    1
    GPU:
    Reference GTX 680 SLI
    Have to test the cards one by one, it's the only way to be sure which card is causing the issue. You don't actually have to remove them or remove SLI bridge. Simply disable SLI and just plug DVI cable into each of the cards and test them each with 3DMark11 and Heaven Bench.

    Whichever card shows abnormality will be the culprit

    Once you find the card that causing issue, make sure you test the slot as well with a working card to rule that out
     
  3. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Hello
    ok here whats going on. All the card tested good by themselves. Wehn I put them in three way I cant run it in fullscreen. If I due it artifacts like crazy.
     
  4. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Its with all games. I can run it in 1080p windowed mode but not fullscreen.
     

  5. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Each card runs good on its own.
     
  6. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,112
    Likes Received:
    2
    GPU:
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    perhaps you are overloading a 12v rail?
     
  7. cowie

    cowie Ancient Guru

    Messages:
    13,205
    Likes Received:
    299
    GPU:
    GTX
    is sli ok? your only issues is with tri sli?
     
  8. SpajdrEX

    SpajdrEX AMD Vanguard

    Messages:
    2,187
    Likes Received:
    499
    GPU:
    Sapphire RX5700XT
    hmm 12V rail have 75A combined, im not sure if thats enough for TRI SLI, 465 were power hungry beasts like 470 or 480.
     
  9. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Hello
    It works great in non full screen. as soon as I put it in true full screen waves in the picture. I have a rose will 1000 watt and and e power drive bay 450 psu running one card and the Roswell running the other two. SLI works great. All cards work great separately. I might want to also add I'm running 1 xspc 750 and a xspc 450 pumps swiftech 420 with 8 fans push pull and a black ice gt 360 pushpull and 6 120mm side intake fans. 19 Fans all together.
     
  10. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20

  11. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    I want to say it driver related because the way it works and overclocks in non full screen but goes craxy in full screen. But I tried 285.38,285.62,270.61.275.77
    all fail
     
  12. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,112
    Likes Received:
    2
    GPU:
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    you do not add up the rails like that
    12V Combined Output 900W (75A)
    from the link you provided
     
  13. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20

    Your right
    U think it would just do it in full screen thou? Thats what don't add up to me.
    I had a roswill 530w and the 450 drive bay running this with two cards for the longest time. updated to three cards and this 1000 watt and the problems started. Like I said thou only in game if I check full screen I have issues. Weird right?

    75A is good for two cards I have the epower running the other.
    http://www.xpcgear.com/ep450cd.html
     
    Last edited: Oct 29, 2011
  14. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,112
    Likes Received:
    2
    GPU:
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    imo you got to much stuff to use a 4 rail psu of 75a. even with the gpu psu, 75 watts is still used from the pci e slot provided by your main psu. you can run all games in windowed mode ie using less gpu power and bam all games in full screen are fubar. h20, 19 fans, a i7 power hugry cpu at 4.5ghz etc. are using power too. if you cant balance the load out on the rails, you need a new psu
     
    Last edited: Oct 29, 2011
  15. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Its still in 1920x1080 and all three cards are ranging from 90% to 99 % gpu usage. Then I click full screen which is only a mm longer in picture and the PSU cant handle it. I don't think that's it but thank you.
     

  16. ---TK---

    ---TK--- Ancient Guru

    Messages:
    22,112
    Likes Received:
    2
    GPU:
    2x 980Ti Gaming 1430/7296
    good luck too you
     
  17. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    If this is the case Wont turning all my fans off and everything back to stock fix the issue?
     
  18. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Ok I turn everything off. Fans,drives,put everything back to stock. Still the same:(
     
  19. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Ok I turn everything off. Fans,drives,put everything back to stock. Still the same:(
     
  20. PCTECHTRONICS

    PCTECHTRONICS Banned

    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    GPU:
    XFX 7970 H20
    Before I could fix it by enabling SLI again but now that dont work as well. What the problem is with the mobo or power supply so I guess I will just start replacing stuff.
     

Share This Page