185.85 WHQL available

Discussion in 'Videocards - NVIDIA GeForce Drivers Section' started by gjaegy, May 7, 2009.

  1. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
    Ok got them loaded on a Vista32bit with a 9800GTX and a XP pro 32bit with a 8600GT and both installs look good. I did run into a odd problem with the Vista machine cause I had both drivers on a USB key..I for some reason clicked to install the XP drivers but they still showed as Vista32bit and installed...they didn't look right sure enough but usually they prompt to say they won't work..I wonder what they changed here??

    IQ looks good on both machines and video playback looks good on both. I'll test BF2 and Crysis warhead later on the Vista machine.
     
  2. Bravo

    Bravo Master Guru

    Messages:
    866
    Likes Received:
    0
    GPU:
    eVGA Geforce 9600GT 512MB
    I'm not complaining...I love the 185 drivers. So...TAKE THAT! :banana:
     
  3. applejack

    applejack Master Guru

    Messages:
    589
    Likes Received:
    7
    GPU:
    GTX 1070 GAMING X
    rivatuner works ok for monitor & profiles if you follow the instructions here:
    http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3125112&postcount=9

    and btw if you install nvidia system tools you can easily control geforce fan:

    [​IMG]
     
  4. intellimoo

    intellimoo Master Guru

    Messages:
    313
    Likes Received:
    12
    GPU:
    MSI 1660 SUPER GamX
    This is true, on xp32 here and the install doesn't ask to reboot and actually loaded the driver normally (did this too with 185.81). I rebooted right away anyway, of course. :)
     

  5. thug_angel

    thug_angel Member Guru

    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA GTX 470
    Time to grab these, was holding off from betas and this came quick.
     
  6. intellimoo

    intellimoo Master Guru

    Messages:
    313
    Likes Received:
    12
    GPU:
    MSI 1660 SUPER GamX
    It's just nvidia drunkedness at work again, seems .0408 is such a minor internal tweak or something that they didn't even bother changing anything about the version number except for the .exe setup file name. (The original .0203 file and the .0408 file do binary-compare different.) :biggun:
     
    Last edited: May 8, 2009
  7. collinvue

    collinvue Member

    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    GPU:
    ~ 169 GB/sec. currently
    +

    Having no problems with Riva Tuner,..XP~32
    Also, gained approx. 100 points on 3DMark06, ran it twice

    ~ For about the last year, I'v only kept CUDA drivers on my system...these included.

    edit: my 3DMark06 score,
    Reran it with 16AF & gained approx. 100 points from 181.20 to 185.85
     
    Last edited: May 8, 2009
  8. sava700

    sava700 Ancient Guru

    Messages:
    4,862
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 1080GTX FWT
    so far when loading in I lose sound in BF2...then next two times I CTD.... I'm restarting to see if that solves it but at this point something doesn't look right.:3eyes:
     
  9. intellimoo

    intellimoo Master Guru

    Messages:
    313
    Likes Received:
    12
    GPU:
    MSI 1660 SUPER GamX
    We are now allowed to for sure with so-called WHQL release. lol :3eyes:
     
    Last edited: May 8, 2009
  10. bokah

    bokah Ancient Guru

    Messages:
    2,316
    Likes Received:
    0
    GPU:
    EVGA 670GTX 2G
    same as any 185, flickering in both xp and win7
     

  11. Burnt_Ram

    Burnt_Ram Ancient Guru

    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    GPU:
    Zotac GTX 1050 Ti
    182 WHQL to 185 WHQL, bit of a gap there. kinda strange dont yall think?

    Is anyone else running XP having issues with the CP? im not even going to bother if the NVCP is foobared, again!
     
  12. Jack Nicholson

    Jack Nicholson Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3 way SLI GTX 280 x 3
    RivaTuner isn't working with these drivers, it says my display is not detected???

    This has never happened before with any driver.
     
  13. Mv740

    Mv740 Member Guru

    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    GPU:
    580 GTX SLI
    great drivers everything running smoothly :)
     
  14. Jack Nicholson

    Jack Nicholson Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3 way SLI GTX 280 x 3
    Omg these drivers are HORRID! I play Empire total war a few hours ago on those new 182.50 drivers and the graphical glitching at startup error was FIXED! It worked wonderfully.

    So I see these drivers and foolishly thought they were bug-free since it is WHQL afterall, but now not only does Rivatuner not detect my card, (forcing me to download Ncrap system tools), but Empire has the same graphical glichty crap all the other 185 betas had.

    Back to 182.50....
     
  15. Maverick78

    Maverick78 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    GPU:
    PowerColor Radeon HD 5850
    These drivers working very good on my rig, all games runs great. Tested them with Crysis, Crysis Warhead, CoD4, Grid and CoH OF.
    Riva Tuner isn't work with these drivers on my system, but there is eVGA precision tool and it's working great.
     

  16. Zenoth

    Zenoth Maha Guru

    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    166
    GPU:
    MSI GTX 1080
    Can anyone using Windows XP SP2 (or SP3) x86 confirm that RivaTuner 2.24 reports a missing nvapi.dll file in the main menu (under the "File" column) with those drivers? Because that's what I see, but I'm currently using Windows XP SP2 x64 Edition, and I wanted to know if it was related to the OS version rather than RivaTuner and/or the drivers.
     
  17. Shadowdane

    Shadowdane Maha Guru

    Messages:
    1,364
    Likes Received:
    40
    GPU:
    MSI RTX2080Ti
    RivaTuner isn't working cause these new drivers are WDDM v1.1. All the older releases where WDDM v1.0, I take it RivaTuner was not designed to read the newer driver model at all.

    This is also why people using XP have no problems cause XP doesn't use WDDM at all.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Display_Driver_Model
     
  18. HeavyHemi

    HeavyHemi Ancient Guru

    Messages:
    6,963
    Likes Received:
    963
    GPU:
    GTX1080Ti
    Interesting install. I initially installed directly over the 185.81;s which ran flawlessly w/o the reported nvidia control panel delay issue. After installing the 185.85's I now had the nvidia control panel delay of about 5 seconds or so...Naturally my first words were fugh this...Anyhow I uninstalled the driver, ran Driver Cleaner, reinstalled the 185.85 and now the delay is around a second or so which I can live with.
     
  19. Zenoth

    Zenoth Maha Guru

    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    166
    GPU:
    MSI GTX 1080
    Well I'm on XP (x64 Edition) and I am seeing a problem with RT, as I mentioned in my post, it reports a missing file. But it doesn't seem to actually cause problems during game-play (I've tested a few games). In the meantime I think I will wait until RT releases another version to support the new driver model. But thanks for the information, maybe that's indeed the cause of the problem.
     
  20. Jack Nicholson

    Jack Nicholson Member Guru

    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    GPU:
    3 way SLI GTX 280 x 3
    I can live without RivaTuner until they release a new version, but can they please find out what is causing my graphical flickering in Empire total war?

    It only happens with the 185 drivers but not 182!
     

Share This Page