Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Benchmark Mayhem
Benchmark Mayhem This section is for you benchmark freaks. Wanna show off your 3D Mark Vantage scores with your brand new GTX 295 SLI or Radeon HD 4870 X2 Crossfire in that Intel Core 2 rig? Then this is your section!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
3DMark03 Demo & 5900 GPU speed
Old
  (#1)
Lucretia2XS
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 3DMark03 Demo & 5900 GPU speed - 02-28-2004, 03:03 | posts: n/a

Does anyone else have this happen? Using RivaTuner to monitor the gpu/memory clock speeds & gpu/ambient temps while running the 3DMark03 demo gives a consistent result. During demos 1 & 2 the gpu clock speed runs at the 3D rated speed; however when demo 3 (troll) starts up the clock speed goes to a speed halfway between 2D & 3D. It stays at the halfway speed again for demo 4 (nature). In-between each demo, the gpu clock speed does drop to the 2D speed.

At first, I thought it may be due to high temps; but the temps never get above 80C during the demo. And I have seen the temps get above 80C during the 3DMark03 benchmark and during 3D games.

This gpu speed problem for demos 3 & 4 is consistent and repeatable every time.

BFG Tech Asylum 5900nu.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Shex
Maha Guru
 
Shex's Avatar
 
Videocard: GeForce GTX 460 1GB
Processor: Intel C2Q Q9550
Mainboard: Asus P5B-E Plus
Memory: Kingston 4GB (2x2GB)
Soundcard: CSB/Audiophile 2496
PSU: Xilence 1000W Modular
Default 02-28-2004, 03:07 | posts: 1,594 | Location: uk

hmm you reckon that decreases the scores you get in 3d mark ?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Lucretia2XS
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-28-2004, 03:16 | posts: n/a

I don't thing it effects the benchmark scores much, as during benchmarking the gpu clock stays at the full 3D speed during the entire benchmark series. Scores are in the 5300's for 3DMark03.

It is only during the demo's that the gpu speed doesn't return to full 3D speed for the last two demo's.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Lucretia2XS
 
Videocard:
Processor:
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU:
Default 02-28-2004, 04:30 | posts: n/a

I tried this same demo on a different computer; Athlon 700 & FX5600nu. With this setup, it ran all four demos at the correct 3D speed; however, in between the demos the 2D speed dropped below what it should be. When the demos were all finished and it went back to 2D mode, the correct 2D speed was set.

Weird stuff with the 3DMark03 demos happening here! And of course, the 3DMark03 benchmark works just fine. So do all the 3D and 2D games for clock speeds. It's just those demos that don't.
   
Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.