Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Hardware > Processors and motherboards Intel
Processors and motherboards Intel Is that Core i7 or X99 chipset giving you a hard time? Enter this forum, this is all about Intel baby.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
IVYBRIDGE i5 3570 voltage at 4ghz
Old
  (#1)
freeman94
Master Guru
 
Videocard: GIGABYTE HD7870 OC 2GB
Processor: Core i5 3570
Mainboard: ASUS P8H77-M PRO
Memory: DDR3 (2x8GB) 1600MHz
Soundcard: Yamaha RX-V381
PSU: OCZ 600W
Default IVYBRIDGE i5 3570 voltage at 4ghz - 08-13-2017, 15:28 | posts: 272 | Location: Poland

Hi there
I have non K i5 3570 with non OC capable H77 Chipset Board
After 4 years on Stock I did tweak a little OC by BLCK Jump to 105 with gives Me 3,990ghz of max clock
After the BLCK I disable the Intel eist and c1e and set manual voltage to 1.18V with jumps from the lowest 1.12v up to 1.16V on normal game 4core usage 3.7 turbo
And max clock 3990Mhz on 2-3cores with up to voltage 1.18V is the voltage good or should I increase or decrease it. Stress test puts it up to 80'C but in games it never reach higher then 72'C at summer 28 C in room temperature

The idle is about 38-42.
The cooler is old spartan he924 with was bought for stock no OC by me years ago.

The voltage are good?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Agent-A01
Ancient Guru
 
Agent-A01's Avatar
 
Videocard: 1080Ti H20
Processor: i7 5930K 4.7GHz H20
Mainboard: ASUS X99-AU31
Memory: G.Skill 32GB 3200C12
Soundcard: ASUS Phoebus
PSU: EVGA P2-1200W
Default 08-13-2017, 18:04 | posts: 9,605 | Location: USA

That's a good, safe voltage.

Be wary BCLK can cause other issues, make sure you are not getting file corruption as it affects Sata controller
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
freeman94
Master Guru
 
Videocard: GIGABYTE HD7870 OC 2GB
Processor: Core i5 3570
Mainboard: ASUS P8H77-M PRO
Memory: DDR3 (2x8GB) 1600MHz
Soundcard: Yamaha RX-V381
PSU: OCZ 600W
Default 08-13-2017, 18:32 | posts: 272 | Location: Poland

Quote:
Originally Posted by Agent-A01 View Post
That's a good, safe voltage.

Be wary BCLK can cause other issues, make sure you are not getting file corruption as it affects Sata controller
ahhh, Can I somehow test it out, or other components for that matter?
I'm using it since 2 days its working fine, drives no bsods or other memory errors, seems fine,

I don't want files or sata controller issues as it could demage my drives right?
I have 2TB RAID drives so it would be very bad for me.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 2017, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.