Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
Wanna Flash your RX 470 towards a 570? Itís possible. 480 towards 580 as well.
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 5960K
Mainboard: X99
Memory: 16GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default Wanna Flash your RX 470 towards a 570? Itís possible. 480 towards 580 as well. - 04-19-2017, 15:37 | posts: 28,386 | Location: Guru3D testlab

So yesterday after posting our RX 570 and 580 reviews some questions have risen on the fact if the the 470/480 and be flashed towards the 570/580. This seems to be a correct assumption....

Wanna Flash your RX 470 towards a 570? Itís possible. 480 towards 580 as well.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
wavetrex
Member Guru
 
wavetrex's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX1080 AMP!
Processor: i7 6800K Bw-E
Mainboard: GA-X99-Ultra Gaming
Memory: 64GB HyperX Predator
Soundcard: Asus Xonar DX
PSU: SuperFlower Gold 800W
Default 04-19-2017, 16:00 | posts: 78 | Location: Nederlanden

AMeDeus Rebrandus Maximus wants his RX 5x0 card back.

Same ol', same ol', move along, nothing to see here...

Last edited by wavetrex; 04-19-2017 at 16:07.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
vinyl
Member Guru
 
Videocard: 6870(OC) @ 975mhz
Processor: Xeon X5470 @ 4.5ghz
Mainboard: P5Q TURBO @ RAID0 500mb/s
Memory: 8GB DDR2 @ 1066
Soundcard: XONAR DG
PSU: SEASONIC 750W
Default 04-19-2017, 16:07 | posts: 70 | Location: Florida

Supposed to wait a week, if not months (or years as of late) Now, we just need to find the one that's the least hassle / coolest.

P.S. I did this with my 6850 (->6870 higher clocked bioses) that still runs today, don't remember if i did it with the 4850.

Last edited by vinyl; 04-19-2017 at 16:18.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
fragba1t
Master Guru
 
fragba1t's Avatar
 
Videocard: RX480 Nitro 4GB@1365/1860
Processor: FX 8320 @4.5
Mainboard: Gigabyte GA-970A-UD3P
Memory: DDR3/8GB
Soundcard: X-Fi Extreme Music
PSU: OCZ 700w
Default 04-19-2017, 16:15 | posts: 469 | Location: Edinburgh

Nice! Will try this with my Nitro+ 480 4GB soon and report back. (If I don't report back you know why )
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
vinyl
Member Guru
 
Videocard: 6870(OC) @ 975mhz
Processor: Xeon X5470 @ 4.5ghz
Mainboard: P5Q TURBO @ RAID0 500mb/s
Memory: 8GB DDR2 @ 1066
Soundcard: XONAR DG
PSU: SEASONIC 750W
Default 04-19-2017, 16:19 | posts: 70 | Location: Florida

Quote:
Originally Posted by fragba1t View Post
Nice! Will try this with my Nitro+ 480 4GB soon and report back. (If I don't report back you know why )
You're fine, just bring along another vid card as your fail-safe/de-brick. We hope to see you back as that's the card i will probably be using.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Fender178
Ancient Guru
 
Videocard: GTX 1070 FTW 2113/8996
Processor: i7 4790k @ 4.4ghz
Mainboard: Asus Z97 Pro
Memory: Gskill Ares 32Gb 2133
Soundcard: RealTek AC1150
PSU: Corsair AX 860W
Default 04-19-2017, 16:42 | posts: 3,203 | Location: Pennsylvania

Quote:
Originally Posted by vinyl View Post
You're fine, just bring along another vid card as your fail-safe/de-brick. We hope to see you back as that's the card i will probably be using.
If he has a card with a Dual BIOS switch then he will be fine as well.
Quote:
Originally Posted by fragba1t View Post
Nice! Will try this with my Nitro+ 480 4GB soon and report back. (If I don't report back you know why )
You should be fine if you have a backup card or if your card has dual BIOSes on it.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
fragba1t
Master Guru
 
fragba1t's Avatar
 
Videocard: RX480 Nitro 4GB@1365/1860
Processor: FX 8320 @4.5
Mainboard: Gigabyte GA-970A-UD3P
Memory: DDR3/8GB
Soundcard: X-Fi Extreme Music
PSU: OCZ 700w
Default 04-19-2017, 16:54 | posts: 469 | Location: Edinburgh

Thanks guys, it has a dual bios so I'll be fine Just need to track down a 4gb 580 nitro+ bios! I'll have a look into to later on and do some before and after benchies.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
gianluca
Newbie
 
Videocard: Sapphire Nitro+ RX480 OC
Processor: AMD FX 8320E
Mainboard: Asus M5A97 Evo R2.0
Memory: 2x8GB HyperX 1866MHz
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Seasonic M12II 520W
Default 04-19-2017, 17:06 | posts: 35 | Location: Italy

I go your same gpu, so I'll wait your feedback.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
BigMaMaInHouse
Newbie
 
Videocard: RX 470 NITRO+
Processor: I7 860@4.0Ghz
Mainboard:
Memory: G.skill 4X4GB
Soundcard:
PSU: Seasonic 620W
Default 04-19-2017, 17:14 | posts: 37

Thanks Hilbert for sharing the Bios file and helping :-)
Here another screenshot of Max sensor values while running Time Spy(all default settings in the RADEON SETTINGS including Fan profile:
Original size:
https://s24.postimg.org/5njdiklib/image.png
http://www.3dmark.com/3dm/19386949

Last edited by BigMaMaInHouse; 04-19-2017 at 17:19.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
kastriot
Master Guru
 
kastriot's Avatar
 
Videocard: Z-AMP.extr-GTX980 1.5GHz
Processor: X5650@4GHz
Mainboard: Asus P6T Deluxe V2
Memory: Avexir&GSkill 24GB
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair HX850
Default 04-19-2017, 17:19 | posts: 622 | Location: Kosovo/Pristina

So gpu in 570/580 are just more quality yield of n-th generation silicon absolutely no new hardware implementations?
   
Reply With Quote
Old
  (#11)
bernek
Maha Guru
 
Videocard: ASUS ATI R9 270X TOP OC
Processor: AMD FX X8 8300@4GHz
Mainboard: GIGABYTE 970A-DS3P REV.2
Memory: Kingston HyperXSavage 8GB
Soundcard: Realtek ALC887 audio
PSU: Antec HCG M 550W
Default 04-19-2017, 17:19 | posts: 1,314 | Location: Romania

Maybe a little off topic but I have an ASUS 270X can I flash it to 370 or 370X ?

Thanks !
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
isidore
Ancient Guru
 
isidore's Avatar
 
Videocard: Radeon R9 FuryX 4GB HBM
Processor: Intel i7 2700K@4.4GHZ
Mainboard: Sabertooth Z77
Memory: 16GB DDR3 1866Mhz
Soundcard: X-Fi Titanium Pro
PSU: Corsair HX750 Pro Series
Default 04-19-2017, 17:20 | posts: 6,142 | Location: Tara tuturor posibilitatilor!

Minus the overclock towards 1500mhz i suppose.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
alanm
Ancient Guru
 
alanm's Avatar
 
Videocard: 1070 AMP!
Processor: 7700k / D15s
Mainboard: z270 Taichi
Memory: 16gb Vengeance 3200mhz
Soundcard: SB Zx
PSU: XFX Pro 750w
Default 04-19-2017, 17:23 | posts: 7,011

"Should you want to give it a go, be warned as failure is an option."

I think it may be better worded as "be warned as failure is a possibility."
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Turanis
Maha Guru
 
Turanis's Avatar
 
Videocard: Gigabyte
Processor: SBA
Mainboard: Gigabyte
Memory: 16GB
Soundcard:
PSU: Corsair RM650 650W
Default 04-19-2017, 17:27 | posts: 1,036 | Location: Into the light

Quote:
Originally Posted by bernek View Post
Maybe a little off topic but I have an ASUS 270X can I flash it to 370 or 370X ?

Thanks !
Big Nope.
Because R9 270X have 1280 shaders,R7 370 have 1024 shaders,etc etc.
R7 370 is weaker than 270X.

About 370X,nobody knows.

Last edited by Turanis; 04-19-2017 at 17:30.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Silva
Master Guru
 
Silva's Avatar
 
Videocard: Asus R9 270X
Processor: Intel i5 2500K
Mainboard: Asus P8Z68 V-Pro
Memory: G-Skill Sniper 4x4096Mb
Soundcard: Logitech Z5500
PSU: Nox Urano VX 650W
Default 04-19-2017, 17:48 | posts: 203 | Location: Portugal

Quote:
Originally Posted by kastriot View Post
So gpu in 570/580 are just more quality yield of n-th generation silicon absolutely no new hardware implementations?
Same design from 2016, I hopped the fab process would make them a bit better but I was wrong.

This is just playing with fire in my opinion, the gain is so small over the possibility of losing your card...I'd rather OC and keep temps in check.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
BigMaMaInHouse
Newbie
 
Videocard: RX 470 NITRO+
Processor: I7 860@4.0Ghz
Mainboard:
Memory: G.skill 4X4GB
Soundcard:
PSU: Seasonic 620W
Default 04-19-2017, 18:23 | posts: 37

I was able to OC to same level as Hilbert on the RX 570 Nitro+ review, but only added +48mv.
+96 was too much and I was hiting 85C and throttling, then I lowered to +48 and added another fun to cool the card(only using 2x120mm ~600rpm in+ 120mm 600rpm out fans so case is not friendly place for extreme overclocking :-)

http://www.3dmark.com/3dm/19388424

Original Size: 5120*2880!
https://s22.postimg.org/ajguhugzz/rx470_OC.png

Last edited by BigMaMaInHouse; 04-19-2017 at 18:25.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Loophole35
Ancient Guru
 
Videocard: 1070 SC
Processor: 2600k@4.8 w/ NH-D15S
Mainboard: P8Z77-V
Memory: G-Skills ddr3 16GB@1866
Soundcard: SoundBlaster Z
PSU: TX850
Default 04-19-2017, 18:27 | posts: 7,820 | Location: FLA,USA

What was your max overclock before?
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
kapu
Ancient Guru
 
kapu's Avatar
 
Videocard: MSI Geforce 1060 6gb
Processor: Intel i5 7600K @ Stock.
Mainboard: Gigabyte Z270-Gaming K3
Memory: Corsair Dual 16GB,3200mhz
Soundcard:
PSU: Be Quiet! E9 680W
Default 04-19-2017, 18:34 | posts: 3,662 | Location: Poland

Rebrands like this are joke.... So they just made new bios (with bunch of tweaks) and call it new card huh ?
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
vinyl
Member Guru
 
Videocard: 6870(OC) @ 975mhz
Processor: Xeon X5470 @ 4.5ghz
Mainboard: P5Q TURBO @ RAID0 500mb/s
Memory: 8GB DDR2 @ 1066
Soundcard: XONAR DG
PSU: SEASONIC 750W
Default 04-19-2017, 18:44 | posts: 70 | Location: Florida

Quote:
Originally Posted by Fender178 View Post
If he has a card with a Dual BIOS switch then he will be fine as well.
Makin me feel old now, j/k. I know that wasn't the intention. Well at least many now see why I dont regret it. I just threw ME4 plus other 2k17 triple-a's, and all is more than fine.

But yes, i should of realized a secondary bios re-mediates that and necessary if you run >1 pci-ex, and didn't because I never owned one. Yeah i'm from the time when you could easily chip an xbox (classic) console and even that had the outside switch w/ dual rom/bios support. Nice ocer's tool, implemented by the chip manu, off-topic old-fart, buzzer. See, now i'm doing the whole "In my day...we had hunting knifes!" sch-peal, so def no offense taken!

Last edited by vinyl; 04-19-2017 at 19:04.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
HeavyHemi
Ancient Guru
 
HeavyHemi's Avatar
 
Videocard: GTX1080Ti/980TiSC PhysX
Processor: i7 6850K 4.5 Ghz 1.34 v
Mainboard: EVGA X99 FTWK
Memory: Corsair 3200mhz LPX 32GB
Soundcard: Asus Xonar Phoebus
PSU: CORSAIR AX1200
Default 04-19-2017, 19:01 | posts: 5,210 | Location: Wooing whilst wearing only socks.

Quote:
Originally Posted by vinyl View Post
Makin me feel old now, j/k. Well at least many now see why I dont regret it. I just threw ME4 plus other 2k17 triple-a's, and all is more than fine.

But yes, i should of realized a secondary bios re-mediates that and necessary if you run >1 pci-ex, and didn't because I never owned one. Yeah i'm from the time when you could easily chip an xbox (classic) console and even that had the outside switch w/ dual rom/bios support. Nice ocer's tool, implemented by the chip manu, off-topic old-fart, buzzer. See, now i'm doing the whole "In my day...we had hunting knifes!" sch-peal, so def no offense taken!
Especially since, you're a relative youngster to some of us. Pong wasn't a thing in my youth...unless it used the actual paddles and balls.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
RooiKreef
Member Guru
 
RooiKreef's Avatar
 
Videocard: RX 480 Red Devil 8GB
Processor: Intel Core i7 6700K @ 4.7
Mainboard: Asus Maximus Viii Ranger
Memory: 16GB 2600Mhz Ripjaws V
Soundcard: Bose Companion 20
PSU: Superflower 650 80+Silver
Default 04-19-2017, 19:03 | posts: 134 | Location: South Africa

Aaaah! I knew this was going to be possible. I have been saying this since it came out about the 580. Now all I have to do is take my little Red Devil deep undercover and bring it up to RX 580.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
vestibule
Newbie
 
vestibule's Avatar
 
Videocard: RX480 4GB
Processor: i7-3770k
Mainboard: Gigabyte Z77-D3H
Memory: G-Skill 16GB
Soundcard: Recond' Extreme Gamer
PSU: coolermaster 700w
Default 04-19-2017, 19:06 | posts: 43 | Location: Barwell, UK & its raining

I would like to have a go. I have the sapphire RX480-4GB.
There are x2 sapphire RX580-8GB bios on techpowerup.
So any one got an RX580-4GB version bios as I do know the 8GB bios will cause me a lot of trouble.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
BigMaMaInHouse
Newbie
 
Videocard: RX 470 NITRO+
Processor: I7 860@4.0Ghz
Mainboard:
Memory: G.skill 4X4GB
Soundcard:
PSU: Seasonic 620W
Default 04-19-2017, 19:11 | posts: 37

do like I did- find a review on you rebranded card and ask the person who made the review to share the bios .
hope for you they will be nice like Hilbert ;-).
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
vestibule
Newbie
 
vestibule's Avatar
 
Videocard: RX480 4GB
Processor: i7-3770k
Mainboard: Gigabyte Z77-D3H
Memory: G-Skill 16GB
Soundcard: Recond' Extreme Gamer
PSU: coolermaster 700w
Default 04-19-2017, 19:18 | posts: 43 | Location: Barwell, UK & its raining

TY I will give it a shot.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Maddness
Master Guru
 
Maddness's Avatar
 
Videocard: Asus RX480 Strix
Processor: 6900k
Mainboard: Rampage V Edition 10
Memory: 16Gb Dominator DDR4 3400
Soundcard: Asus Xonar STX
PSU: Corsair 1200
Default 04-19-2017, 19:28 | posts: 320 | Location: Auckland

I'm more concerned about the PCI-E power draw than anything which has probably been completely fixed on the RX 580. I would seriously think about this before flashing my 480.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.