Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Affiliates > MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum
MSI AfterBurner Overclock Application Discussion forum This forum is intended for MSI customers for questions on the AfterBurner Overclock Utility based off Rivatuner. In this section the users help each other out with answers as well as support staff from MSI.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
MSI Afterburner On-Screen Displays on Windows 8.1
Old
  (#1)
Hyphen
Newbie
 
Videocard: Radeon HD 6850
Processor: Intel Core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: a bad one
Default MSI Afterburner On-Screen Displays on Windows 8.1 - 08-06-2014, 13:30 | posts: 6

Has anyone had any luck in getting these to display? I select a monitor to be shown on the OSD and it doesn't appear on my desktop. I've tweaked it through the RivaTuner system tray icon that shows, and I've adjusted the positioning of it on the screen map, but I can't get it to show anything.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
EdKiefer
Master Guru
 
Videocard: MSI 970 Gaming 4G
Processor: 3570k
Mainboard: Asus P8Z77V pro
Memory: DDR3 1600
Soundcard:
PSU: Corsair XT650
Default 08-06-2014, 14:17 | posts: 578

Quote:
Originally Posted by Hyphen View Post
Has anyone had any luck in getting these to display? I select a monitor to be shown on the OSD and it doesn't appear on my desktop. I've tweaked it through the RivaTuner system tray icon that shows, and I've adjusted the positioning of it on the screen map, but I can't get it to show anything.
what app are you trying to get OSD to display ?

Check "i" in AB for any 3d process active app that might be taking focus .
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Hyphen
Newbie
 
Videocard: Radeon HD 6850
Processor: Intel Core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: a bad one
Default 08-06-2014, 14:27 | posts: 6

I'll explain more thoroughly, should have done that originally.

I enable it in MSI like so: puu.sh/aH3wc/9d47e08d5d.png

It doesn't display, but it shows a tray icon, which I've messed with a bit: puu.sh/aH3B2/ebf894ae31.jpg

Still, no luck in getting it to show. (Sorry, can't hyperlink due to post restriction.)
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
EdKiefer
Master Guru
 
Videocard: MSI 970 Gaming 4G
Processor: 3570k
Mainboard: Asus P8Z77V pro
Memory: DDR3 1600
Soundcard:
PSU: Corsair XT650
Default 08-06-2014, 15:01 | posts: 578

Quote:
Originally Posted by Hyphen View Post
I'll explain more thoroughly, should have done that originally.

I enable it in MSI like so: puu.sh/aH3wc/9d47e08d5d.png

It doesn't display, but it shows a tray icon, which I've messed with a bit: puu.sh/aH3B2/ebf894ae31.jpg

Still, no luck in getting it to show. (Sorry, can't hyperlink due to post restriction.)
I still don't follow what app you want OSD to show info in ?
Looking at your pic try setting rendering mode to vector 3d for 3d app, like games .
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 08-06-2014, 15:17 | posts: 1,510

Quote:
Originally Posted by EdKiefer View Post
I still don't follow what app you want OSD to show info in ?
Looking at your pic try setting rendering mode to vector 3d for 3d app, like games .
I think he is trying to show the OSD on Desktop....
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
EdKiefer
Master Guru
 
Videocard: MSI 970 Gaming 4G
Processor: 3570k
Mainboard: Asus P8Z77V pro
Memory: DDR3 1600
Soundcard:
PSU: Corsair XT650
Default 08-06-2014, 16:40 | posts: 578

Quote:
Originally Posted by BenYeeHua View Post
I think he is trying to show the OSD on Desktop....
Ahh, don't think that is possible ?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 08-07-2014, 14:44 | posts: 1,510

Quote:
Originally Posted by EdKiefer View Post
Ahh, don't think that is possible ?
It should be possible with Windows 7 without KB2670838, as Fraps can showing the FPS on DWM, but not with Windows 8+.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
EdKiefer
Master Guru
 
Videocard: MSI 970 Gaming 4G
Processor: 3570k
Mainboard: Asus P8Z77V pro
Memory: DDR3 1600
Soundcard:
PSU: Corsair XT650
Default 08-07-2014, 16:12 | posts: 578

Quote:
Originally Posted by BenYeeHua View Post
It should be possible with Windows 7 without KB2670838, as Fraps can showing the FPS on DWM, but not with Windows 8+.
I tried on W7 and couldn't get anything to show on desktop , for me I need a app to be running, other than explorer .
I have that patch installed .
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 08-07-2014, 16:21 | posts: 1,510

Quote:
Originally Posted by EdKiefer View Post
I tried on W7 and couldn't get anything to show on desktop , for me I need a app to be running, other than explorer .
I have that patch installed .
I will said that the first thing you should try is get Fraps showing the FPS on DWM first, if it can showing, then it should has some ways to showing MSI AB OSD on DWM too, like enable 64-bit OSD I guess.

Based on some video on YouTube, the patch updated the directX or whatever, and caused Fraps stop working on DWM.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.