Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI
Videocards - AMD - ATI AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon 9800 to HD 6900


Reply
 
Thread Tools Display Modes
MSI R9 290 Stuck VRM Sensor?
Old
  (#1)
Supertribble
Master Guru
 
Supertribble's Avatar
 
Videocard: too many to list :P
Processor: 2600K@4.5 NH-D14
Mainboard: P8Z68 V-Pro
Memory: 16GB Mushkin Redline 2133
Soundcard: onboard
PSU: various
Default MSI R9 290 Stuck VRM Sensor? - 07-04-2014, 18:38 | posts: 319 | Location: Earth

I've just taken delivery and installed a MSI R9 290 but I have noticed that VRM sensor 2 is stuck at 49c. Is this a common problem with the 290 or do I have a bad card?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Supertribble
Master Guru
 
Supertribble's Avatar
 
Videocard: too many to list :P
Processor: 2600K@4.5 NH-D14
Mainboard: P8Z68 V-Pro
Memory: 16GB Mushkin Redline 2133
Soundcard: onboard
PSU: various
Default 07-04-2014, 20:16 | posts: 319 | Location: Earth

sorry this should be in the card section not drivers. oops

edit

there's also no fan rpm reading


Last edited by Supertribble; 07-04-2014 at 20:22.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 07-04-2014, 21:45 | posts: 2,884 | Location: Canada

The RPM bug is in newer drivers I think. Your VRM sensor 2 should see fluctuation, no way it is 49c all the time. Which 290 do you have from MSI?
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Supertribble
Master Guru
 
Supertribble's Avatar
 
Videocard: too many to list :P
Processor: 2600K@4.5 NH-D14
Mainboard: P8Z68 V-Pro
Memory: 16GB Mushkin Redline 2133
Soundcard: onboard
PSU: various
Default 07-04-2014, 21:52 | posts: 319 | Location: Earth

Um, it just says MSI Gaming.

Anyway it changed to 47c! but it never ever goes above 49c. Some other peeps are getting the same thing look

http://www.overclock.net/t/1472341/o...ing-thread/770
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
rflair
Don Commisso
 
rflair's Avatar
 
Videocard: R9 290x/670 GTX
Processor: 3770K@4.4/Q9550@3.83
Mainboard: Asus P877V-Pro/Asus P5K-E
Memory: 16G 2GHz/8G 900MHz
Soundcard: Onboard/Fiio E10
PSU: Corsair HX850/PPC 860
Default 07-04-2014, 22:13 | posts: 2,884 | Location: Canada

Maybe MSI had a bad batch of sensors. You check to see if there is an updated BIOS for your card?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Supertribble
Master Guru
 
Supertribble's Avatar
 
Videocard: too many to list :P
Processor: 2600K@4.5 NH-D14
Mainboard: P8Z68 V-Pro
Memory: 16GB Mushkin Redline 2133
Soundcard: onboard
PSU: various
Default 07-04-2014, 23:22 | posts: 319 | Location: Earth

I used live update to check but it said I had the latest BIOS.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.