Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
I need the right drivers for my cards
Old
  (#1)
saberwolf
Member Guru
 
saberwolf's Avatar
 
Videocard: 2X Radeon HD 7870 2GB
Processor: Intel(R)Core(TM) I7-4770K
Mainboard: SABERTOOTH Z87
Memory: COSAIR DOM/16 GB @1866
Soundcard:
PSU: X-pire PSU@650 WATTS
Default I need the right drivers for my cards - 06-19-2014, 19:50 | posts: 93 | Location: N.Y.C.

Currently have two AMD Radeon HD 7870 GFX cards Cross fired.

I am just curious if I am running the right Catalyst Control drivers for my cards?

Currently have version 13-4_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql installed.

Yet I see other versions available on the AMD site like
14-4-win7-win8-win8.1-64-dd-ccc-whql

I just would like to know if I have the right drivers for my GPU chipset

I am running Windows 7 Ultimate X64

Thanx in advance
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
saberwolf
Member Guru
 
saberwolf's Avatar
 
Videocard: 2X Radeon HD 7870 2GB
Processor: Intel(R)Core(TM) I7-4770K
Mainboard: SABERTOOTH Z87
Memory: COSAIR DOM/16 GB @1866
Soundcard:
PSU: X-pire PSU@650 WATTS
Default 06-19-2014, 20:36 | posts: 93 | Location: N.Y.C.

Hmmm?!?!?!! Where did my post post go?

Can't see it on the board?
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: 3GB HD7970OC/2GB HD7770
Processor: 4770K@4.5GHz/Q6600@3.6GHz
Mainboard: Z87-GD65 / P5K PREMIUM
Memory: 16GB@1866MHz/4GB@1066MHz
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W/900W
Default 06-19-2014, 20:43 | posts: 5,675 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

It is still here I can see your post.

Firstly,

Download DDUDownload here

Then download the latest beta drivers 14.6 June 2nd Download here

Now, load up DDU. It will ask for you to reboot in safe mode, DO THIS!!! Once in safe mode in DDU select "CLEAN AND RESTART" DDU will uninstall your drivers for you and reboot back into normal mode for you as well.

Now in normal windows mode, you can run 14.6 beta and install your new drivers.

Make sure to select custom install and uncheck "AMD Gaming Evolved" app as that is not needed.

Hope this helps.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
saberwolf
Member Guru
 
saberwolf's Avatar
 
Videocard: 2X Radeon HD 7870 2GB
Processor: Intel(R)Core(TM) I7-4770K
Mainboard: SABERTOOTH Z87
Memory: COSAIR DOM/16 GB @1866
Soundcard:
PSU: X-pire PSU@650 WATTS
Default 06-19-2014, 21:45 | posts: 93 | Location: N.Y.C.

Quote:
Originally Posted by CPC_RedDawn View Post
It is still here I can see your post.

Firstly,

Download DDUDownload here

Then download the latest beta drivers 14.6 June 2nd Download here

Now, load up DDU. It will ask for you to reboot in safe mode, DO THIS!!! Once in safe mode in DDU select "CLEAN AND RESTART" DDU will uninstall your drivers for you and reboot back into normal mode for you as well.

Now in normal windows mode, you can run 14.6 beta and install your new drivers.

Make sure to select custom install and uncheck "AMD Gaming Evolved" app as that is not needed.

Hope this helps.

That's very nice of you

One thing I've noticed is, the driver link you referred me too is a split installer, not a complete installer

Here are the files I downloaded



Do I keep the files in a separate location on my C:/Drive?

Or could I just delete them after install?

Thanx for your referral

I don't know why the AMD site official site would direct me to the 13-4_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql drivers for my cards, especially if they are outdated.

Will try these
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
mayberry1
Newbie
 
Videocard: ASUS R9 280 DC II
Processor: Intel Core i5 3550
Mainboard:
Memory: G.Skill DDR3 8GB @ 1866
Soundcard: Creative SoundBlaster ZxR
PSU: Rosewill 550W
Default 06-21-2014, 03:15 | posts: 21 | Location: Earth

It looks like everything is in the folder. Just double click on the Setup icon to run the installer. It's all split like that because the installer uses those files during installation. Once you have successfully completed the installation, you can safely delete everything shown in the screenshot.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
saberwolf
Member Guru
 
saberwolf's Avatar
 
Videocard: 2X Radeon HD 7870 2GB
Processor: Intel(R)Core(TM) I7-4770K
Mainboard: SABERTOOTH Z87
Memory: COSAIR DOM/16 GB @1866
Soundcard:
PSU: X-pire PSU@650 WATTS
Default 06-22-2014, 13:15 | posts: 93 | Location: N.Y.C.

Quote:
Originally Posted by mayberry1 View Post
It looks like everything is in the folder. Just double click on the Setup icon to run the installer. It's all split like that because the installer uses those files during installation. Once you have successfully completed the installation, you can safely delete everything shown in the screenshot.
Thanx! worked well!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.