Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General Chat > Frontpage news
Frontpage news Perhaps you have some news to report or want to check out the latest Guru3D headlines and comment ? Check it in here.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Watch_Dogs - First Official PC Patch Detailed
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default Watch_Dogs - First Official PC Patch Detailed - 06-19-2014, 08:18 | posts: 20,784 | Location: Guru3D testlab

Ubisoft has revealed the changelog for the first official PC patch that will go live in the coming days. An overview of changes can be found right after the break....

Watch_Dogs - First Official PC Patch Detailed
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
somemadcaaant
Master Guru
 
somemadcaaant's Avatar
 
Videocard: R9 290
Processor: i7 920 @ 4.2ghz @ 1.26v
Mainboard: Gigabyte GA-EX58-UD5 F13K
Memory: G Skill 12G DDR3 PC12800
Soundcard: SB X-Fi TF PRO
PSU: Corsair HX-850mhz
Default 06-19-2014, 10:07 | posts: 202 | Location: Australia

- Fixed the issue preventing players from using hacks in game.

Isn't this what Uplay DRM is for? So we can now uninstall Uplay(U****) now? pls pls?? Lol
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
AlRayes_BRN
Member Guru
 
AlRayes_BRN's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780Ti SC
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Maximus VI Impact
Memory: G.Skill Trident X 16GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair RM850
Default 06-19-2014, 10:41 | posts: 134 | Location: Bahrain

Quote:
Originally Posted by somemadcaaant View Post
- Fixed the issue preventing players from using hacks in game.

Isn't this what Uplay DRM is for? So we can now uninstall Uplay(U****) now? pls pls?? Lol
Might be something to do with the E3 codes in game files? Visual Hacks?

Last edited by AlRayes_BRN; 06-19-2014 at 10:44.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Loophole35
Ancient Guru
 
Loophole35's Avatar
 
Videocard: 670 FTW Sli H2O/780 TFIV
Processor: 2600k@4.8 H2O/2500k@4.5
Mainboard: P8Z68-V PRO/P8Z77-V
Memory: corsair ddr3 8GB@1866
Soundcard: ASUS Phoebus/onboard
PSU: Corsair HX850w/TX850w
Default 06-19-2014, 12:01 | posts: 5,226 | Location: FLA,USA

Quote:
Originally Posted by somemadcaaant View Post
- Fixed the issue preventing players from using hacks in game.

Isn't this what Uplay DRM is for? So we can now uninstall Uplay(U****) now? pls pls?? Lol
Quote:
Originally Posted by AlRayes_BRN View Post
Might be something to do with the E3 codes in game files? Visual Hacks?
Please tell me your both trying to be funny.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 2500k @ 4.6Ghz
Mainboard: Gigabyte GA-Z68AP-D3
Memory: 8GB Patriot Signature
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Tt Toughpower XT 775W
Default 06-19-2014, 12:03 | posts: 4,124 | Location: Serbia, NS

I'm seeing performance improvements listed so that's good enough, hope damn stutter will go away.
   
Reply With Quote
Ubisoft & PC = BIG SCAM
Old
  (#6)
db87
Newbie
 
Videocard: HD7970 @ 1075/1625 1.15v
Processor: Intel Core i7 920 @4.3GHz
Mainboard: Intel DX58SO
Memory: Vengeance 12GB 1600/CL9
Soundcard: Logitech Z680 & Z-Cinema
PSU: XFX Pro 850W XXX Edition
Thumbs down Ubisoft & PC = BIG SCAM - 06-19-2014, 12:42 | posts: 1 | Location: Netherlands

But does it fix the MAJOR e3 2012 bug/scam?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Li4m79
Ancient Guru
 
Li4m79's Avatar
 
Videocard: 2xPalit GTX770 Jetstream
Processor: i5 4670k@4.4Ghz
Mainboard: Asus z87-Pro
Memory: 8Gb - Kingston HyperX
Soundcard: oboard
PSU: Corsair RM 750w
Default 06-19-2014, 13:05 | posts: 4,886 | Location: Scotland

1 month of waiting and I bet we get a 500kb patch...lol..... that would be a kick in the stones!!
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Whiplashwang
Maha Guru
 
Whiplashwang's Avatar
 
Videocard: EVGA 670GTX FTW+ 4GB
Processor: Intel i5 2500k @ 4.4GHz
Mainboard: TP67XE [B3]
Memory: 8GB DDR3 Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi XtremeMusic
PSU: Corsair TX850W
Default 06-19-2014, 20:23 | posts: 1,604 | Location: Earth

And the game is still ****ing broken!! Stuttering mess! Worst game purchase I've made in a while. Screw Ubisoft! No more pre-orders from me you shysters.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Finrecon
Newbie
 
Videocard: ASUS R9 290x DCU II OC
Processor: Core i7 4770k@ 4.0Ghz
Mainboard: ASUS Z87-A
Memory: Kingston Hyperx 4x4GB
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: XFX 650W
Default 06-19-2014, 20:35 | posts: 24 | Location: Finland

Quote:
Originally Posted by Whiplashwang View Post
And the game is still ****ing broken!! Stuttering mess! Worst game purchase I've made in a while. Screw Ubisoft! No more pre-orders from me you shysters.
same ****t over here!
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
JJayzX
Master Guru
 
JJayzX's Avatar
 
Videocard: Evga GTX 660 FTW Sig2 Sli
Processor: i7 4770k
Mainboard: Gigabyte Z87X-UD3H
Memory: RipjawsX 8gb DDR3 2133
Soundcard: Creative Sound Blaster Z
PSU: Corsair GS700
Default 06-19-2014, 22:00 | posts: 339 | Location: RI, USA

My game has been running fine and probably a little smoother after patch.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 06-20-2014, 01:22 | posts: 3,892 | Location: Australia

I wouldn't be surprised if they have disabled the ability to make the game look good.

Is the game an update or a patch? Technically an update replaces files whereas a patch changes affected code. Some games may have files that are say, 1 GB in size, and if 200 bytes of code need changing the update will replace the whole file. The patch (delta patch) will just patch that 200 bytes of code. So, for the same game, a 2 GB update and a 500 KB patch may have the same outcome, and identical resultant files.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Aoyagi
Newbie
 
Aoyagi's Avatar
 
Videocard: Sapphire Radeon HD5870
Processor: Phenom II 955 BE
Mainboard: Gigabyte MA790FX-DS5
Memory: DDR2 800 / 4 GB
Soundcard: Creative SB X-Fi
PSU: FSP 400W
Default 06-20-2014, 11:04 | posts: 31

Quote:
Originally Posted by Whiplashwang View Post
And the game is still ****ing broken!! Stuttering mess! Worst game purchase I've made in a while. Screw Ubisoft! No more pre-orders from me you shysters.
And you deserve nothing else for pre-ordering to begin with. Serves you right.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
BedantP
Member Guru
 
BedantP's Avatar
 
Videocard: NVIDIA GEFORCE GT630M 2GB
Processor: IntelCore i5 3210M@2.5GHz
Mainboard: Samsung NP500P4C-S07AE FA
Memory: DDR3 1600mhz DIMM0 4gb
Soundcard: JBL/Realtek HD Audio
PSU: N/A
Default 06-20-2014, 18:55 | posts: 98 | Location: God Is Everywhere even Area 51

Quote:
Memory: DDR2 800 / 4 GB
Memory bottleneck, I suppose?
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Whiplashwang
Maha Guru
 
Whiplashwang's Avatar
 
Videocard: EVGA 670GTX FTW+ 4GB
Processor: Intel i5 2500k @ 4.4GHz
Mainboard: TP67XE [B3]
Memory: 8GB DDR3 Corsair Vengence
Soundcard: X-Fi XtremeMusic
PSU: Corsair TX850W
Default 06-20-2014, 21:56 | posts: 1,604 | Location: Earth

Quote:
Originally Posted by Aoyagi View Post
And you deserve nothing else for pre-ordering to begin with. Serves you right.
Who asked for your opinion? F#ck OFF!!




Last edited by Whiplashwang; 06-20-2014 at 21:59.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
PhazeDelta1
Ancient Guru
 
PhazeDelta1's Avatar
 
Videocard: MSI 780 Lightning SLI
Processor: Intel i7 4770k
Mainboard: Asus Sabertooth Z87
Memory: 16GB Corsair 2133MHz
Soundcard: Creative SB Z
PSU: EVGA SuperNOVA 1300 G2
Default 06-20-2014, 22:01 | posts: 13,219 | Location: USA

Quote:
Originally Posted by Aoyagi View Post
And you deserve nothing else for pre-ordering to begin with. Serves you right.

   
Reply With Quote
Old
  (#16)
xIcarus
Member Guru
 
xIcarus's Avatar
 
Videocard: GTX560 DirectCU II 1GB
Processor: Core i7 2600k @ 4.8GHz
Mainboard: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Memory: Exceleram 1333MHz 16GB
Soundcard: Realtek ALC892
PSU: OCZ Fatal1ty 550W
Default 06-21-2014, 18:44 | posts: 96 | Location: Cluj-Napoca, Romania

^

Quote:
Originally Posted by somemadcaaant View Post
- Fixed the issue preventing players from using hacks in game.

Isn't this what Uplay DRM is for? So we can now uninstall Uplay(U****) now? pls pls?? Lol
Quote:
Originally Posted by AlRayes_BRN View Post
Might be something to do with the E3 codes in game files? Visual Hacks?
you guys are trolling right?
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Reddoguk
Master Guru
 
Reddoguk's Avatar
 
Videocard: EVGA GeForce GTX 760 SC
Processor: AMD PII 965BE @ 4.0Ghz
Mainboard: Gigabyte GA-790XTA-UD4
Memory: Corsair Dominator 8GB
Soundcard: Onboard HD Realtek ALC889
PSU: Corsair TX 650W v2
Default 06-22-2014, 15:55 | posts: 495 | Location: Wales

MAJOR GAME FIXES:
- Automatically reconstructed corrupted save files which prevented loading to go further than 90%. Some collectibles may remain unrecoverable.
- Fixed the issue preventing players from using hacks in game.

GAMEPLAY FIXES:
- Fixed several mission-breaking bugs.
- Fixed minor mission and item-related issues.
- Fixed the issue that caused the empty weapon-wheel.

MULTIPLAYER FIXES:
- Fixed several minor respawn issues.
- Fixed some connection and session joining issues.

PC SPECIFIC FIXES:
- Fixed graphical glitches on Low & Medium settings.
- Fixed some crashes on SLI configurations.
- Implemented several performance improvements.
- Implemented a few control improvements.
- Fixed issues causing infinite messaging and timing-out when trying to access the Online Shop from the Extras Menu while Uplay is set to Offline mode.
- Fixed issues connecting to a Multiplayer game.
- Implemented several mouse modifications.
- Fixed “Drinking Game” control issue where wrong information was displayed when played with a gamepad.
- Fixed “Chess Game” control issue.
- Fixed bug where the invasion setting was never saved.
- Fixed graphical issues during cut scenes and cinematics.
- Fixed several graphical and texture bugs.
- Removed Vista OS check to prevent false positives.
- Added game version in main menu.

So patch is released, anyone had any better luck after install, for me game is still horrible to play.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 06-22-2014, 16:03 | posts: 4,683 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Arghhhhh leave me alone Watch Dogs, im sick of seeing your name everywhere on this forum lol.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Reddoguk
Master Guru
 
Reddoguk's Avatar
 
Videocard: EVGA GeForce GTX 760 SC
Processor: AMD PII 965BE @ 4.0Ghz
Mainboard: Gigabyte GA-790XTA-UD4
Memory: Corsair Dominator 8GB
Soundcard: Onboard HD Realtek ALC889
PSU: Corsair TX 650W v2
Default 06-22-2014, 16:27 | posts: 495 | Location: Wales

Quote:
Originally Posted by (.)(.) View Post
Arghhhhh leave me alone Watch Dogs, im sick of seeing your name everywhere on this forum lol.
Sorry m8, i'm sick of reading WD stuff all the time as well.

Even sicker because i bought the stupid game and can't get it to run very well at all, even after the "fix" patch.

Just want it to work on this system, hoping that GTA5 runs ok on this PC as well because i don't want to upgrade just yet.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
INSTG8R
Maha Guru
 
INSTG8R's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 OC Edition
Processor: i7 2600K@4.6/AC Kryos H20
Mainboard: ASUS P67 Sabertooth
Memory: 8GB Corsair Vengence 1600
Soundcard: X-Fi Fatality Champion
PSU: Seasonic X-1050 80+ Gold
Default 06-22-2014, 16:41 | posts: 1,270 | Location: Lost in Norway

I like how they squeezed ALL those fixes into a 50MB patch Pretty impressive
All I got out of the patch iis the stuttering I DIDN*T have and that the pach was suppsed to fix. Yeah tell me more Ubi...
I mean I had already pretty much finished the game anyway so I will just wait until the T-Bone DLC is out and I hope by that time Ubi actually DOES fix the game instead of updating the game with 50MB if NOTHING.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 06-22-2014, 16:44 | posts: 4,683 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Quote:
Originally Posted by Reddoguk View Post
Sorry m8, i'm sick of reading WD stuff all the time as well.

Even sicker because i bought the stupid game and can't get it to run very well at all, even after the "fix" patch.

Just want it to work on this system, hoping that GTA5 runs ok on this PC as well because i don't want to upgrade just yet.
Ignore me. Hope they get this game patched properly though. They took ages to GRFS.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Reddoguk
Master Guru
 
Reddoguk's Avatar
 
Videocard: EVGA GeForce GTX 760 SC
Processor: AMD PII 965BE @ 4.0Ghz
Mainboard: Gigabyte GA-790XTA-UD4
Memory: Corsair Dominator 8GB
Soundcard: Onboard HD Realtek ALC889
PSU: Corsair TX 650W v2
Default 06-22-2014, 16:48 | posts: 495 | Location: Wales

Quote:
Originally Posted by INSTG8R View Post
I like how they squeezed ALL those fixes into a 50MB patch Pretty impressive
All I got out of the patch iis the stuttering I DIDN*T have and that the pach was suppsed to fix. Yeah tell me more Ubi...
I mean I had already pretty much finished the game anyway so I will just wait until the T-Bone DLC is out and I hope by that time Ubi actually DOES fix the game instead of updating the game with 50MB if NOTHING.
lol it isn't a content patch m8, all they did was change some txt in a few lines of code in the game and added a new .exe of course, that's why it's only 50-60mb.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
INSTG8R
Maha Guru
 
INSTG8R's Avatar
 
Videocard: Sapphire 7970 OC Edition
Processor: i7 2600K@4.6/AC Kryos H20
Mainboard: ASUS P67 Sabertooth
Memory: 8GB Corsair Vengence 1600
Soundcard: X-Fi Fatality Champion
PSU: Seasonic X-1050 80+ Gold
Default 06-22-2014, 18:19 | posts: 1,270 | Location: Lost in Norway

Quote:
Originally Posted by Reddoguk View Post
lol it isn't a content patch m8, all they did was change some txt in a few lines of code in the game and added a new .exe of course, that's why it's only 50-60mb.
Hey you posted the patch notes. I assure NOE of that was in there
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.