Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI
Videocards - AMD - ATI AMD Radeon graphics cards. Do you have one or want to buy one? Use this forum to discuss anything concerning products using Radeon graphics cards, CrossFireX, from Radeon 9800 to HD 6900


Reply
 
Thread Tools Display Modes
r7 260x stuck at 300 mhz
Old
  (#1)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default r7 260x stuck at 300 mhz - 04-18-2014, 15:09 | posts: 9

the core clock of my his r7 260x 1gb is locked at 300 mhz,, memory clock is working fine,, it's scaring the hell out of me,, amd overdrive, MSI afterburner, Sapphire trixxx does not help solving the problem, so far tried several driver installation, ry8 now driver version is 14.3 beta.. system specs are cpu fx 4300,, corsair 550w psu, corsair 8gb ram.. os-windows7 64 bit.. any help will be highly appreciated
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
AcidSnow
Master Guru
 
AcidSnow's Avatar
 
Videocard: VisionTek R9 290X
Processor: i7 920 @ 3.7GHz
Mainboard: ASUStek P6T Deluxe V2
Memory: 12GB 6-6-6-18 @ 1333MHz
Soundcard: 5.1 Klipsch
PSU: 850W Corsair
Default 04-18-2014, 22:12 | posts: 312 | Location: Texas

Sounds really odd, but then again are you seeing bad performance in games? ...Not like that card is all that great, but still.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: 3GB HD7970OC/2GB HD7770
Processor: 4770K@4.5GHz/Q6600@3.6GHz
Mainboard: Z87-GD65 / P5K PREMIUM
Memory: 16GB@1866MHz/4GB@1066MHz
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W/900W
Default 04-18-2014, 22:54 | posts: 5,662 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

Quote:
Originally Posted by Hewitt View Post
the core clock of my his r7 260x 1gb is locked at 300 mhz,, memory clock is working fine,, it's scaring the hell out of me,, amd overdrive, MSI afterburner, Sapphire trixxx does not help solving the problem, so far tried several driver installation, ry8 now driver version is 14.3 beta.. system specs are cpu fx 4300,, corsair 550w psu, corsair 8gb ram.. os-windows7 64 bit.. any help will be highly appreciated
Download DDU here

Run that in SAFE MODE (you do not need to uninstall any AMD driver your self just run that and it will delete everything from your system).

Reboot back into normal mode, and install latest WHQL 13.12 driver from AMD. Don't bother with 14.x drivers yet. Use the one that is probably going to be the least buggy.

Once you have installed the driver REBOOT the system.

Test your games now and see if that has fixed it.

This sounds like a bad driver install to me.

If this does not work then try disabling ULPS (ultra low powerstate) and also disable Powershell as well and see if that wakes the card up when gaming.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
winningsince133
Newbie
 
Videocard: XFX R9 290 Reference
Processor: Intel Core 2 Quad @3Ghz
Mainboard: Intel Extreme DX48BT2
Memory: 8Gb Corsair XMS 3
Soundcard:
PSU: Antec 500w
Default 04-19-2014, 05:02 | posts: 19

I had this issue with a 7790 (same card). After an RMA, I got a card that worked well. However it could be a driver issue.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-19-2014, 06:19 | posts: 9

Quote:
Originally Posted by AcidSnow View Post
Sounds really odd, but then again are you seeing bad performance in games? ...Not like that card is all that great, but still.
having really bad performance while gaming
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-19-2014, 06:32 | posts: 9

Run that in SAFE MODE (you do not need to uninstall any AMD driver your self just run that and it will delete everything from your system).

Reboot back into normal mode, and install latest WHQL 13.12 driver from AMD. Don't bother with 14.x drivers yet. Use the one that is probably going to be the least buggy.

Once you have installed the driver REBOOT the system.

Test your games now and see if that has fixed it.

This sounds like a bad driver install to me.

If this does not work then try disabling ULPS (ultra low powerstate) and also disable Powershell as well and see if that wakes the card up when gaming.[/QUOTE]

already tried that driver swiping stuff and ulps,, but didn't help,, what's powershell? didn't try that one yet.. can a os reinstall help?
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-19-2014, 06:39 | posts: 9

Quote:
Originally Posted by winningsince133 View Post
I had this issue with a 7790 (same card). After an RMA, I got a card that worked well. However it could be a driver issue.
not looking for rma yet,, cause it's a hazardous process here in india
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-20-2014, 04:29 | posts: 9

anyone?
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
WittyScreenName
Newbie
 
Videocard: Sapphire r7 260x 2gb
Processor: Athlon II x4 635 3ghz
Mainboard: Foxxcon 2ab1
Memory: 8gb Gskill Ripjaw 1333
Soundcard:
PSU: Coolermaster 500w
Default 04-24-2014, 00:27 | posts: 41

Your problem sounds like PowerPlay,i had a similar issue.
Since you have MSI Afterburner,try this opening the settings,general tab and change the "Unofficial overclocking mode" to "without PowerPlay Support"

Cant submit images as this is my first post.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-24-2014, 17:20 | posts: 9

Quote:
Originally Posted by WittyScreenName View Post
Your problem sounds like PowerPlay,i had a similar issue.
Since you have MSI Afterburner,try this opening the settings,general tab and change the "Unofficial overclocking mode" to "without PowerPlay Support"

Cant submit images as this is my first post.
an image would have been really helpful,, I didn't get it, do you want me enable unofficial overclocking? can you just explain it a bit,, I am not that tech savvy
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
WittyScreenName
Newbie
 
Videocard: Sapphire r7 260x 2gb
Processor: Athlon II x4 635 3ghz
Mainboard: Foxxcon 2ab1
Memory: 8gb Gskill Ripjaw 1333
Soundcard:
PSU: Coolermaster 500w
Default 04-28-2014, 22:57 | posts: 41

I'll try since i cant even send links in PMs.

In MSI Afterburner v3.0.0 Beta19(and 18 as far as i remember) you hit the Settings button. In the window make sure the General Tab is selected,at the bottom of it the options i have are,
  • Extend Official Overclocking Limits-unchecked
  • Disable ULPS-Unchecked
  • "Unofficial Overclocking mode"-Without PowerPlay Support
  • Reset Display mode on applying unofficial overclocking-unchecked
  • Enable unified GPU usage monitoring-Unchecked

These settings are all check boxes besides Unofficial Overclocking mode,its a dropbox option,select "Without PowerPlay Support".

Last edited by WittyScreenName; 04-28-2014 at 23:05.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Hewitt
Newbie
 
Videocard: r7 260x
Processor: amd fx 4300
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: corsair 550w
Default 04-29-2014, 10:41 | posts: 9

Quote:
Originally Posted by WittyScreenName View Post
I'll try since i cant even send links in PMs.

In MSI Afterburner v3.0.0 Beta19(and 18 as far as i remember) you hit the Settings button. In the window make sure the General Tab is selected,at the bottom of it the options i have are,
  • Extend Official Overclocking Limits-unchecked
  • Disable ULPS-Unchecked
  • "Unofficial Overclocking mode"-Without PowerPlay Support
  • Reset Display mode on applying unofficial overclocking-unchecked
  • Enable unified GPU usage monitoring-Unchecked

These settings are all check boxes besides Unofficial Overclocking mode,its a dropbox option,select "Without PowerPlay Support".
thanks for the reply , will definitely try it when I get home..
update :just disabled powerplay but did nothing, thanks for your help bro, but I guess I am running short of luck

Last edited by Hewitt; 04-29-2014 at 18:09.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.