Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Consoles & console games
Consoles & console games This section is for all hardcore console gamers out there .. XBOX 360, PlayStation 3, Wii Threads with posts in January 2007 can be found in General Hardware


Reply
 
Thread Tools Display Modes
So who's getting Titan Fall?
Old
  (#1)
SerotoNiN
Maha Guru
 
SerotoNiN's Avatar
 
Videocard: MSI 290X OC Twin Frozr
Processor: AMD FX-8350 @ 4.4GHZ
Mainboard: ASUS M5A97 EVO
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz Kingston
Soundcard:
PSU: CoolerMaster 700-Watt 52A
Default So who's getting Titan Fall? - 03-10-2014, 19:01 | posts: 1,150 | Location: Chicago

This is the first FPS I have ever played in my life that I enjoyed more with a controller.

I tried the beta on PC, and quickly dismissed it for it's subpar graphics.

Then I tried the open beta on Xbox One, I was extremely surprised at how well I enjoyed it with a controller and even more, how fun the game was once I gave it a chance and put the graphics wh0re in me to the side.

So I plan to purchase tomorrow when it arrives and was just wondering who else is getting in on it? Maybe we can exchange gamer tags and make a guru 3D team?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 03-10-2014, 21:41 | posts: 12,262 | Location: England

You could play the PC beta with an Xbox 360 controller as that's how I played it. You don't need to pay more for the inferior Xbox One version (792p resolution, framerate issues, screen tearing, long loading times, etc.) to play the game with a controller. Do yourself a favour and buy it for the PC.

Not that I will be buying it myself. I only tried the beta out of curiosity as competitive online multiplayer isn't my thing; it's just too repetitive to hold my interest, I'm afraid. However, I do like the idea of playing a story-driven FPS with mechs and parkour though so it's all the more disappointing that the game doesn't have a proper fleshed campaign mode for solo players like myself.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Datagg3
Maha Guru
 
Datagg3's Avatar
 
Videocard: XFX 5970 BE
Processor: i7-930
Mainboard: Asus P6X58D Premium
Memory: CORSAIR 6GB(3 x 2GB)
Soundcard: Creative XiFi
PSU: True Power Quattro 1200W
Default 03-11-2014, 04:33 | posts: 1,905 | Location: AZ

Re spawn already announced it will be updated to 1080P in a few weeks. Plus with DX12 announced for the Xbox one things are going to change. Resolution isn't everything, but for those who like to whine about it DX12 will bring it fruition. MS had a secret weapon in its arsenal.

Will I be getting it, absolutely. Digitally tonight at midnight. The game kicks ass period. X1 already sold 1 million units in a couple of weeks, believe the hype See ya in game man!!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
drandiiski
Master Guru
 
drandiiski's Avatar
 
Videocard: GTX460 768M @800/2000
Processor: Intel C2Q Q6600 @3.2Ghz
Mainboard: Jetway I35P-SG
Memory: 2x2Gb DDR2 Kingston
Soundcard: Creative Audigy
PSU: CM 500W eXtreme Power
Default 03-11-2014, 07:43 | posts: 389 | Location: Bulgaria

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
You could play the PC beta with an Xbox 360 controller as that's how I played it. You don't need to pay more for the inferior Xbox One version (792p resolution, framerate issues, screen tearing, long loading times, etc.) to play the game with a controller. Do yourself a favour and buy it for the PC.
...
Well you can do that, but then you'll have to face other players with KB+M combo and sure enough they will come on top of you. I enjoy single player FPSs with my wireless Xbox360 controller, but I'm not going to online with it. On the other hand I do play Killzone 3 MP and enjoy it. It is quite nice when you know that everyone has the same hardware and if you lose it is because you suck, not because someone has a better mouse or fps or whatnot. So I can agree with the OP that if he enjoys playing with controller maybe the console version is better for him.
Back on topic - the game looks nice, but I don't have or plan on getting an Xbone and my PC can't handle it. Even if it could I still would not play it for a few reasons - Origin, EA and that the price over time will not be justified for me, because I'm sure I'll get bored with it pretty fast. I like the occasional MP FPS, but I'm not the kind of guy to invest days and months into one.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Veteran
Ancient Guru
 
Veteran's Avatar
 
Videocard: 690@1372-Vmod on H20-24/7
Processor: 4930k@4.2ghz-1.05v-H20
Mainboard: R4BE@Monoblock-H20
Memory: 16Gb Mushkin Redline2133
Soundcard: SupremeFX-Sennheiser 350
PSU: Corsair AX 1200i
Default 03-11-2014, 13:06 | posts: 10,932 | Location: United kingdom

Ill wait for the feedback in the thread before i purchase, making sure dont come across another BF4.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
XP-200
Ancient Guru
 
XP-200's Avatar
 
Videocard: Zotac GTX 760 2GIG OC
Processor: Intel i7-4770 @ 3.40ghz
Mainboard: Asus Z87-K
Memory: Corsair XMS3 12GB 1333
Soundcard: VIA HD Onboard
PSU: OCZ 600w+80
Default 03-11-2014, 14:11 | posts: 2,761 | Location: UK

Possible buy when it's on sale, big 75% off type sale mind you, and seeing as it's origin that sale price should be about £49.99. lol
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
moab600
Ancient Guru
 
moab600's Avatar
 
Videocard: GTX 780 AMP 1267/7300MHZ
Processor: Core I7 4790K 4.6GHZ DC
Mainboard: Asus Z97 PRO 1204
Memory: 8GB DDRIII 1866MHZ
Soundcard: Asus Xonar STX II Z906
PSU: SeaSonic M12II 650W 85+Br
Default 03-11-2014, 15:41 | posts: 4,658 | Location: Israel

looks ok but nothing special that will make me wanna buy it now.we c how it goes
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
SerotoNiN
Maha Guru
 
SerotoNiN's Avatar
 
Videocard: MSI 290X OC Twin Frozr
Processor: AMD FX-8350 @ 4.4GHZ
Mainboard: ASUS M5A97 EVO
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz Kingston
Soundcard:
PSU: CoolerMaster 700-Watt 52A
Default 03-11-2014, 16:32 | posts: 1,150 | Location: Chicago

Quote:
Originally Posted by Datagg3 View Post
Re spawn already announced it will be updated to 1080P in a few weeks. Plus with DX12 announced for the Xbox one things are going to change. Resolution isn't everything, but for those who like to whine about it DX12 will bring it fruition. MS had a secret weapon in its arsenal.

Will I be getting it, absolutely. Digitally tonight at midnight. The game kicks ass period. X1 already sold 1 million units in a couple of weeks, believe the hype See ya in game man!!
I've been living under a rock, what's this dx12 stuff about in regards to xbox one? Can't the ps4 also get dx12 since it's also x86 based?
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
SerotoNiN
Maha Guru
 
SerotoNiN's Avatar
 
Videocard: MSI 290X OC Twin Frozr
Processor: AMD FX-8350 @ 4.4GHZ
Mainboard: ASUS M5A97 EVO
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz Kingston
Soundcard:
PSU: CoolerMaster 700-Watt 52A
Default 03-11-2014, 16:56 | posts: 1,150 | Location: Chicago

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
You could play the PC beta with an Xbox 360 controller as that's how I played it. You don't need to pay more for the inferior Xbox One version (792p resolution, framerate issues, screen tearing, long loading times, etc.) to play the game with a controller. Do yourself a favour and buy it for the PC.

Not that I will be buying it myself. I only tried the beta out of curiosity as competitive online multiplayer isn't my thing; it's just too repetitive to hold my interest, I'm afraid. However, I do like the idea of playing a story-driven FPS with mechs and parkour though so it's all the more disappointing that the game doesn't have a proper fleshed campaign mode for solo players like myself.
The PC version, other than adjustable FOV and resolution is just as flawed as the xbone version. I'd rather get it on X1, play it on my big screen and lay on my couch. http://www.kdramastars.com/articles/...c-xbox-one.htm
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
drbaltazar
Banned
 
Videocard: amd 7950 3gb
Processor: i5 2500k
Mainboard: asus p8z68-v-le
Memory: channel flex 1x2gb+1x8gb
Soundcard: microsoft lx-3000
PSU: 700w
Default 03-11-2014, 17:09 | posts: 416 | Location: french part of america

Was gona ignore xbox one till halo 5 .but if respawn disable all the aa (yes including fxaa)AF ,and respawn ask ms for pointer for 1080 on xbox one?dam I might have to buy an xb1 an titanfall.(since I doubt respawn will do this ,its a safe bet I ll have to not spend the money

Last edited by drbaltazar; 03-11-2014 at 17:13.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
drbaltazar
Banned
 
Videocard: amd 7950 3gb
Processor: i5 2500k
Mainboard: asus p8z68-v-le
Memory: channel flex 1x2gb+1x8gb
Soundcard: microsoft lx-3000
PSU: 700w
Default 03-11-2014, 17:32 | posts: 416 | Location: french part of america

DX 12 isn't relevant for xbox one!it already is like dx12(or so the web wispers say!
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
SerotoNiN
Maha Guru
 
SerotoNiN's Avatar
 
Videocard: MSI 290X OC Twin Frozr
Processor: AMD FX-8350 @ 4.4GHZ
Mainboard: ASUS M5A97 EVO
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz Kingston
Soundcard:
PSU: CoolerMaster 700-Watt 52A
Default 03-11-2014, 21:18 | posts: 1,150 | Location: Chicago

Quote:
Originally Posted by drbaltazar View Post
DX 12 isn't relevant for xbox one!it already is like dx12(or so the web wispers say!
I was just wondering in regards to compatibility, how dx12 would work with the hardware under the hood of an xbox one, unless it's something they planned on doing from the start - that would mean AMD produced a different GPU for them vs. PS4

I mean, 360 never got new api's..of course I don't think 360 used direct X, so maybe that's the difference now.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
Datagg3
Maha Guru
 
Datagg3's Avatar
 
Videocard: XFX 5970 BE
Processor: i7-930
Mainboard: Asus P6X58D Premium
Memory: CORSAIR 6GB(3 x 2GB)
Soundcard: Creative XiFi
PSU: True Power Quattro 1200W
Default 03-13-2014, 06:47 | posts: 1,905 | Location: AZ

Quote:
Originally Posted by SerotoNiN View Post
I was just wondering in regards to compatibility, how dx12 would work with the hardware under the hood of an xbox one, unless it's something they planned on doing from the start - that would mean AMD produced a different GPU for them vs. PS4

I mean, 360 never got new api's..of course I don't think 360 used direct X, so maybe that's the difference now.
Many articles on the net on this, but here is but one I read that got me interested in what is to come. http://gamingbolt.com/dx12-may-allow...custom-effects - This is going to be the X1's Secret Sauce!!!

As for Titanfall, it kicks ass. Nuff said!!!

Last edited by Datagg3; 03-13-2014 at 06:55.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
The Phoenix
Maha Guru
 
The Phoenix's Avatar
 
Videocard: gigabyte 970 g1
Processor: 3770k@4.8ghz/hyper212+
Mainboard: biostar tz68a+ z68
Memory: 8 gig g-skill DDR3
Soundcard: onboard hd audio
PSU: CORSAIR 650w
Default 03-13-2014, 07:01 | posts: 966

yay the xb1 gets blast processing lol
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
drandiiski
Master Guru
 
drandiiski's Avatar
 
Videocard: GTX460 768M @800/2000
Processor: Intel C2Q Q6600 @3.2Ghz
Mainboard: Jetway I35P-SG
Memory: 2x2Gb DDR2 Kingston
Soundcard: Creative Audigy
PSU: CM 500W eXtreme Power
Default 03-13-2014, 07:57 | posts: 389 | Location: Bulgaria

Quote:
Originally Posted by The Phoenix View Post
yay the xb1 gets blast processing lol
Xbone does what Nintendont
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
PieEyedPiper
Master Guru
 
Videocard: MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
Processor: Xeon X3360 @ 3.6GHz
Mainboard: Asus P5K Deluxe
Memory: 4GB DDR2 G.Skill @1100MHz
Soundcard: SB Z / Logitech 5.1 550w
PSU: Kingwin LazerP 550w
Default 03-13-2014, 17:20 | posts: 312

I'm enjoying it so far - I think.

The problem is, this is the first FPS I've ever played on a console. I feel like a helpless child while everyone seems to already be a master of the controls.

I have to stop, concentrate and slowly position my crosshair to get a kill. Just having a hell of a time adjusting to thumbsticks.

If you see my name on your team roster - quit to lobby, ASAP! haha
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
Datagg3
Maha Guru
 
Datagg3's Avatar
 
Videocard: XFX 5970 BE
Processor: i7-930
Mainboard: Asus P6X58D Premium
Memory: CORSAIR 6GB(3 x 2GB)
Soundcard: Creative XiFi
PSU: True Power Quattro 1200W
Default 03-13-2014, 19:18 | posts: 1,905 | Location: AZ

Quote:
Originally Posted by PieEyedPiper View Post
I'm enjoying it so far - I think.

The problem is, this is the first FPS I've ever played on a console. I feel like a helpless child while everyone seems to already be a master of the controls.

I have to stop, concentrate and slowly position my crosshair to get a kill. Just having a hell of a time adjusting to thumbsticks.

If you see my name on your team roster - quit to lobby, ASAP! haha
LOL.. It does take some time to master. Don't forget (if you didn't already), to update your controllers as that improves things a bit stick wise. See ya on the battlefield.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
BABA-The Hacker
Banned
 
Videocard: PALIT GTX770 OC 2GB
Processor: i7-4790K - Devil's Canyon
Mainboard: ECS-Z87H3-A2XG GANK MACH
Memory: G-Skill 8GB DDR3 1333 MHz
Soundcard: Realtek High Definition
PSU: Corsair Carbide Series™ 4
Default 03-13-2014, 19:27 | posts: 455 | Location: Xylanthia

Quote:
Originally Posted by SerotoNiN View Post
This is the first FPS I have ever played in my life that I enjoyed more with a controller.

I tried the beta on PC, and quickly dismissed it for it's subpar graphics.

Then I tried the open beta on Xbox One, I was extremely surprised at how well I enjoyed it with a controller and even more, how fun the game was once I gave it a chance and put the graphics wh0re in me to the side.

So I plan to purchase tomorrow when it arrives and was just wondering who else is getting in on it? Maybe we can exchange gamer tags and make a guru 3D team?
Lack of PC titles.....nowadays.....

Where's GABE.N??
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
drbaltazar
Banned
 
Videocard: amd 7950 3gb
Processor: i5 2500k
Mainboard: asus p8z68-v-le
Memory: channel flex 1x2gb+1x8gb
Soundcard: microsoft lx-3000
PSU: 700w
Default 03-14-2014, 15:38 | posts: 416 | Location: french part of america

Sorry !me next gen is 1920x1080 .I don't care if it is interlaced or progressive,and they can disable as,fxaa,AF, etc etc .they aren't required for awesome graphic,but proper color profile and 1920x1080 are not negotiable !those two are required otherwise one false move and all look awfull
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: MSI GTX970 (SLI soon...)
Processor: i7 4770K@4.5GHz
Mainboard: MSI Z87-GD65
Memory: 16GB Kingston HyperX Fury
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W
Default 03-14-2014, 16:28 | posts: 6,128 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

Quote:
Originally Posted by Datagg3 View Post
Many articles on the net on this, but here is but one I read that got me interested in what is to come. http://gamingbolt.com/dx12-may-allow...custom-effects - This is going to be the X1's Secret Sauce!!!

As for Titanfall, it kicks ass. Nuff said!!!
HAHAHAHAHA!!!

XB1.... rendering ray tracing.... HAHAHAHAHA!

At what resolution 240p??

Also, XB1 already uses its own variant of DX11 but not DX12 and it probably never will.

Honestly, think about it. They got hammered in the PR for XB1 by Sony. If they had ANY secret weapon they would have pulled it out their hat faster than a bullet!

Also you think that even if Microsoft release DX12 for XB1 that it will change current games?? Maybe if they patch them but then that could cause issues with games and it takes time and money.

Honestly even if this happens do not expect the XB1 to be rendering ray tracing any time soon, that honestly gave me a giggle though.

Oh and whoever asked, PS4 does not, and will not even use any version of DIRECTX. That is a microsoft technology locked to their devices and software. PS4 uses its own variant based off of OpenGL.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
CPC_RedDawn
Ancient Guru
 
CPC_RedDawn's Avatar
 
Videocard: MSI GTX970 (SLI soon...)
Processor: i7 4770K@4.5GHz
Mainboard: MSI Z87-GD65
Memory: 16GB Kingston HyperX Fury
Soundcard: Creative SoundBlaster Z
PSU: 1200W
Default 03-14-2014, 16:29 | posts: 6,128 | Location: Wolverhampton/United Kingdom

Quote:
Originally Posted by The Phoenix View Post
yay the xb1 gets blast processing lol
I see what you did there
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
PieEyedPiper
Master Guru
 
Videocard: MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
Processor: Xeon X3360 @ 3.6GHz
Mainboard: Asus P5K Deluxe
Memory: 4GB DDR2 G.Skill @1100MHz
Soundcard: SB Z / Logitech 5.1 550w
PSU: Kingwin LazerP 550w
Default 03-14-2014, 16:49 | posts: 312

It is terribly unfortunate when 2 teammates drop a titan at the same location within a second of one another. The first titan will get destroyed, pilot and all if you're trying to get in before your teammate kills your titan.

Quote:
Originally Posted by Datagg3 View Post
LOL.. It does take some time to master. Don't forget (if you didn't already), to update your controllers as that improves things a bit stick wise. See ya on the battlefield.
Good call, I remember reading about that. I wasn't sure if it was an automated update or not. I will check it out! Thanks!
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
drbaltazar
Banned
 
Videocard: amd 7950 3gb
Processor: i5 2500k
Mainboard: asus p8z68-v-le
Memory: channel flex 1x2gb+1x8gb
Soundcard: microsoft lx-3000
PSU: 700w
Default 03-14-2014, 17:46 | posts: 416 | Location: french part of america

There is no hidden trick ROFL!but Dev can't connect dot or won't !why?risk vs benefit !why you think most game are 32 bit and most line of code were created by either blizzard ,arenanet,or Sony(everquest)
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
PieEyedPiper
Master Guru
 
Videocard: MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
Processor: Xeon X3360 @ 3.6GHz
Mainboard: Asus P5K Deluxe
Memory: 4GB DDR2 G.Skill @1100MHz
Soundcard: SB Z / Logitech 5.1 550w
PSU: Kingwin LazerP 550w
Default 03-18-2014, 16:59 | posts: 312

Turns out the update for the xbone controllers is not automated, after all.

Lucky me, both my controllers are wireless, and the only microUSB cable I currently have is charge only. Silly xbox.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
SerotoNiN
Maha Guru
 
SerotoNiN's Avatar
 
Videocard: MSI 290X OC Twin Frozr
Processor: AMD FX-8350 @ 4.4GHZ
Mainboard: ASUS M5A97 EVO
Memory: 8GB DDR3 1600Mhz Kingston
Soundcard:
PSU: CoolerMaster 700-Watt 52A
Default 03-19-2014, 22:35 | posts: 1,150 | Location: Chicago

Made this thread, bought this game at launch. Still haven't played. Grrr...and now with Infamous coming out Friday.....Grrr again..
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.