Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst 14.1 Mobility Beta Modded(Mantle API enabled) Driver
Old
  (#1)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Angry AMD Catalyst 14.1 Mobility Beta Modded(Mantle API enabled) Driver - 02-02-2014, 09:23 | posts: 446 | Location: South Korea

delete

Last edited by LeeKM; 04-22-2014 at 11:51.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 09:42 | posts: 142

Thanks Leek, will try
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 02-02-2014, 09:48 | posts: 446 | Location: South Korea

Other mobility not yet....
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 09:56 | posts: 142

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
Other mobility not yet....
Oh missed that...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 10:31 | posts: 216

i have problem like 13.30 with 14.1. can u fix this with modded driver ? ( not for mantle. general compatiblity )
toshiba 13.35 drivers modded edition not problem.

i need working driver first. mantle not compatible with all gcn notebook drivers. driver problematic.

amd working again ( edit: fixed with regedit disabled ulps. but power management at idle higher )

im waiting for 7730m mantle driver mod from u. leekm u are our hero

Last edited by dell7520user; 02-02-2014 at 11:11.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
bether
Newbie
 
Videocard: ati HD5650 OC:650x950
Processor: i5 560m
Mainboard:
Memory: 6GB DDR3
Soundcard:
PSU: 12v
Default 02-02-2014, 12:38 | posts: 4

Great!
Oh please add mobility HD 5650 (AMD68C1.1 = "ATI Radeon HD 5000 Series")

PLEASE!
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 02-02-2014, 12:41 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by bether View Post
Great!
Oh please add mobility HD 5650.

PLEASE!
Only GCN mobility.....
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 12:42 | posts: 142

Quote:
Originally Posted by dell7520user View Post
i have problem like 13.30 with 14.1. can u fix this with modded driver ? ( not for mantle. general compatiblity )
toshiba 13.35 drivers modded edition not problem.

i need working driver first. mantle not compatible with all gcn notebook drivers. driver problematic.

amd working again ( edit: fixed with regedit disabled ulps. but power management at idle higher )

im waiting for 7730m mantle driver mod from u. leekm u are our hero
I tried to mod driver for all mobility cards, and it was a bit successful. I could enabled Mantle in Starswarm and BF4 Mantle API. Sadly they crashed immediately so I don't think we could get Mantle to work. Just currently not supported.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 13:04 | posts: 216

im thinking something bad....

mantle need some number of stream pipeline ????

if need is gcn capable mantle. my mobility radeonhd 7730m giving all of desktop hd 7750 engine capabilities.

desktop hd 7750 is ok for mantle. why mine not ??? if 7970m can use with mantle then there is a fix for muxless design.

my 7730m shader stream is 512 but 8730m have 384.........................

if 384 is not enough for mantle... then 8730m can not run but 7730m runs.
amd cant show if problem near of this..... can not work for two of them.

Last edited by dell7520user; 02-02-2014 at 13:10.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 13:38 | posts: 142

Quote:
Originally Posted by dell7520user View Post
im thinking something bad....

mantle need some number of stream pipeline ????

if need is gcn capable mantle. my mobility radeonhd 7730m giving all of desktop hd 7750 engine capabilities.

desktop hd 7750 is ok for mantle. why mine not ??? if 7970m can use with mantle then there is a fix for muxless design.

my 7730m shader stream is 512 but 8730m have 384.........................

if 384 is not enough for mantle... then 8730m can not run but 7730m runs.
amd cant show if problem near of this..... can not work for two of them.
Dude... it has nothing to do with the Shader Cores, it has do to with Enduro. Mantle has to be optimized for Enduro, or Mantle won't be on low level contact to GCN hardware which is needed for Mantle. Just have patience, I'm sure in the next Catalyst they will add mobility support.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
mahmoud elfar
Banned
 
Videocard: Radeon HD6750M OC 775 950
Processor: AMD A6 3410MX @2.3
Mainboard: hewlett packard
Memory: 6 GB DDR3 1333Mhz
Soundcard: beats audio
PSU: HP Adabter 120W
Default 02-02-2014, 13:42 | posts: 292 | Location: Egypt

when you will add the px fix for all the mobility leekm?? i waiting for it
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 13:44 | posts: 142

Quote:
Originally Posted by mahmoud elfar View Post
when you will add the px fix for all the mobility leekm?? i waiting for it


Isn't Enduro working>?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
mahmoud elfar
Banned
 
Videocard: Radeon HD6750M OC 775 950
Processor: AMD A6 3410MX @2.3
Mainboard: hewlett packard
Memory: 6 GB DDR3 1333Mhz
Soundcard: beats audio
PSU: HP Adabter 120W
Default 02-02-2014, 13:45 | posts: 292 | Location: Egypt

i dont need mantle my graphics card dont support it i asking for switchable graphics fix for this driver did u understand
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Alex_Dom1n0
Newbie
 
Videocard: 7950/3072mb
Processor: FX8320/A10-5750M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 750
Default 02-02-2014, 13:47 | posts: 1

APU mobility version please.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
BailA
Newbie
 
BailA's Avatar
 
Videocard: Ati Radeon 5870
Processor: Intel Core 2 Quad Q9650
Mainboard: Asus Maximus Formula II
Memory: Gskill Ddr 2 4Gb
Soundcard: X-Fi
PSU: Corsair 650 Watt
Default 02-02-2014, 13:55 | posts: 25 | Location: Italy

With my 7970M when press start show this:
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 13:56 | posts: 216

Quote:
Originally Posted by dampflokfreund View Post
Dude... it has nothing to do with the Shader Cores, it has do to with Enduro. Mantle has to be optimized for Enduro, or Mantle won't be on low level contact to GCN hardware which is needed for Mantle. Just have patience, I'm sure in the next Catalyst they will add mobility support.
i hope. thanks for explanation. performance difference good or poor if i can can use mantle then its good. they are said mantle for all gcn.

best amd gcn mobile gpu users building their driver for self usage........ if most expensive notebook gpu users doing that its not good....

but when i disabled ulps 14.1 working and giving good results for dx9 games. im not added leekm reg fixes now but games like hawken results good...

14.1 not bad ( specialy not bad for amd )

Last edited by dell7520user; 02-02-2014 at 14:01.
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 13:58 | posts: 216

Quote:
Originally Posted by BailA View Post
With my 7970M when press start show this:
pls try disable ulps from regedit. pls set "EnableUlps" to "0"
(edit: ops wrong message)
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
dampflokfreund
Member Guru
 
Videocard: 8600/8700M Series
Processor: A8 2 GHz Quad
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 02-02-2014, 14:00 | posts: 142

Quote:
Originally Posted by dell7520user View Post
i hope. thanks for explanation. performance difference good or poor if i can can use mantle then its good. they are said mantle for all gcn.

best amd gcn mobile gpu users building their driver for self usage........ if most expensive notebook gpu users doing that its not good....
Right it will be for all mobile GCN products, slow or fast.

http://forums.guru3d.com/showpost.ph...&postcount=196

You can help me if you want.

Quote:
Originally Posted by BailA View Post
With my 7970M when press start show this:
Huh? I never got that when I was modding the drivers. Everything started with Mantle, but then crashed.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
Emre9110
Newbie
 
Videocard: SAPPHIRE 280X VAPOR-X
Processor: INTEL i5 4670K @4.2 GHZ
Mainboard: MSI Z97 PC MATE
Memory: CORSAIR 2X4GB 1600 MHZ
Soundcard: LOGITECH S220 2.1
PSU: AKASA VENOM 750W
Default 02-02-2014, 14:06 | posts: 18 | Location: ISTANBUL

Quote:
Originally Posted by dell7520user View Post
i hope. thanks for explanation. performance difference good or poor if i can can use mantle then its good. they are said mantle for all gcn.

best amd gcn mobile gpu users building their driver for self usage........ if most expensive notebook gpu users doing that its not good....
Hi, did you try 14.1 beta mobility version from official amd ?

I tried it. Bf4 does not show chosable api option. In addition. Altouhg i did cleand install, catalyst says your catalyst version is 13.12. Here screenshot

i.hizliresim.com/eo0ZEq.png (picture copy and paste to adress bar)

And sometimes system trays says this

img805.imageshack.us/img805/7821/img0018wa.jpg (picture copy and paste to adress bar)

After test bf4, i can back to 13.11 beta 9.5
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
mahmoud elfar
Banned
 
Videocard: Radeon HD6750M OC 775 950
Processor: AMD A6 3410MX @2.3
Mainboard: hewlett packard
Memory: 6 GB DDR3 1333Mhz
Soundcard: beats audio
PSU: HP Adabter 120W
Default 02-02-2014, 14:33 | posts: 292 | Location: Egypt

leekm is that driver have the switchable graphics menu (PX Fix)???
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 02-02-2014, 15:32 | posts: 446 | Location: South Korea

This Modded driver is compatible by DELL Alienware, CLEVO P37*EM/SM Series. (MUXed, CFX)
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
BailA
Newbie
 
BailA's Avatar
 
Videocard: Ati Radeon 5870
Processor: Intel Core 2 Quad Q9650
Mainboard: Asus Maximus Formula II
Memory: Gskill Ddr 2 4Gb
Soundcard: X-Fi
PSU: Corsair 650 Watt
Default 02-02-2014, 15:33 | posts: 25 | Location: Italy

My Clevo P170EM no work with 7970M.
This pc have Enduro
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 16:01 | posts: 216

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
This Modded driver is compatible by DELL Alienware, CLEVO P37*EM/SM Series. (MUXed, CFX)
muxed ???

we can drink cold water
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 02-02-2014, 16:08 | posts: 446 | Location: South Korea



Dell Only MUXed
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 02-02-2014, 17:00 | posts: 216

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post


Dell Only MUXed
i have dell notebook but im thkinking this is muxless. ( inspiron 7520 )
how i can test it muxless or not....

but i can start radeon accelerated window in standart hd4000 desktop. im thinking its muxless
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.