Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst 13.11 WHQL Download (Unofficial)
Old
  (#1)
Hilbert Hagedoorn
Don Vito Corleone
 
Hilbert Hagedoorn's Avatar
 
Videocard: AMD | NVIDIA
Processor: Core i7 4770K
Mainboard: Z77
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi - GigaWorks 7.1
PSU: 1200 Watt
Default AMD Catalyst 13.11 WHQL Download (Unofficial) - 11-12-2013, 11:17 | posts: 21,000 | Location: Guru3D testlab

Here you can download the un-official AMD Catalyst 13.11 WHQL driver....

AMD Catalyst 13.11 WHQL Download
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Olvik
Master Guru
 
Olvik's Avatar
 
Videocard: ASUS GTX Titan Black
Processor: Intel i7 3960x @4.80MHz
Mainboard: ASUS Rampage IV BE
Memory: G.Skill 2133MHz.
Soundcard: Creative X-Fi Fatal1ty
PSU: OCZ ZX Series 1250w
Default 11-12-2013, 11:31 | posts: 170 | Location: Spain

Ok...
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
motoman26
Newbie
 
Videocard: XFX R290
Processor: i5 3570k
Mainboard: Gigabyte GA-Z77X-D3H
Memory: Mushkin DDR3 Redline 16gi
Soundcard:
PSU: Corsair 750
Default 11-12-2013, 11:51 | posts: 1 | Location: Indiana

Any release notes for these yet? Thanks for posting these.
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Kohlendioxidus
Maha Guru
 
Kohlendioxidus's Avatar
 
Videocard: HIS 7950 IceQ Turbo CFX
Processor: AMD FX 8350
Mainboard: ASUS 990FX Crosshair V
Memory: 8Gig Crucial Balist @1866
Soundcard: Creative XFi Fatality Pro Gamer
PSU: Corsair TX 750W
Cool 11-12-2013, 11:52 | posts: 1,272 | Location: Germany

2nd GPU 100% bug still there ? I'll try this in the evening but I would like to know before I do it.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
LocKeRoM14
Newbie
 
Videocard: Sapphire 7990
Processor: I7 4770@4.2ghz
Mainboard: MSI Z87 G41 PC Mate
Memory: DDR3-1600 corsair
Soundcard:
PSU: AZZA Titan 1000W
Default 11-12-2013, 11:53 | posts: 13

is this only for the 290?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
k37chup
Newbie
 
k37chup's Avatar
 
Videocard: MSI GTX 770 2GB
Processor: i7 920D0 3.8GHz1.2 HToff
Mainboard: Asus P6X58D Premium
Memory: D.GT 6GB DDR3 1600 88824
Soundcard: Asus Xonar Essence STX
PSU: Xfx Proseries 750w core
Default 11-12-2013, 12:19 | posts: 43

Quote:
Originally Posted by Kohlendioxidus View Post
2nd GPU 100% bug still there ? I'll try this in the evening but I would like to know before I do it.
Me2. If you try before me please let us know
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
Phuncz
Newbie
 
Phuncz's Avatar
 
Videocard: AMD R9 290X + EK FCWB
Processor: Core i5-4670K + H220
Mainboard: ASRock Z87E-ITX
Memory: Crucial BallistixVLP 16GB
Soundcard: Logitech Z5500
PSU: Silverstone ST45SF-G
Default 11-12-2013, 12:46 | posts: 37 | Location: Belgium

Just installed these, for information sake:

Driver Packaging Version 13.25.22-131025a-164183C-ATI
Catalyst Version 13.11
Provider Advanced Micro Devices, Inc.
2D Driver Version 8.01.01.1360
Direct3D Version 9.14.10.01001
OpenGL Version 6.14.10.12613
AMD Catalyst Control Center Version 2013.1025.1524.25781
AMD Audio Driver Version 7.12.0.7717
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Nwanko
Newbie
 
Videocard: Sapphire Dual-X 7970 CF
Processor: Core i7 3770K/4.5Ghz/1.22
Mainboard: Gigabyte Z77X-UD5H
Memory: Kingston HyperX LoVo 8GB
Soundcard: Realtek HD Onboard
PSU: Corsair RM1000
Default 11-12-2013, 13:05 | posts: 25 | Location: Maribor

When i try to install this driver i only get catalyst install manager and hdmi audio driver,there's nothing else showing. I also tried to disable driver signature. I'm using windows 8.1 pro.
What am i doing wrong?!
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 11-12-2013, 13:09 | posts: 3,972 | Location: Australia

These are OLDER than the 13.11 Beta 9.2. The obvious older component is OpenGL (12614 in the Beta 9.2's vs 12613 for this one), but even the other components that are supposedly the same version are older builds and are not bit identical (different uncompressed file sizes too). For example, atikmdag.sys.

These are only valid for the R9 200 series.

At a guess, I would say these are quite possibly the original beta 9's, or variation of an earlier beta than 9.2 thereof, that were never released to the public.

Last edited by thatguy91; 11-12-2013 at 13:14.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 11-12-2013, 13:43 | posts: 1,494

Quote:
Originally Posted by thatguy91 View Post
These are OLDER than the 13.11 Beta 9.2. The obvious older component is OpenGL (12614 in the Beta 9.2's vs 12613 for this one), but even the other components that are supposedly the same version are older builds and are not bit identical (different uncompressed file sizes too). For example, atikmdag.sys.

These are only valid for the R9 200 series.

At a guess, I would say these are quite possibly the original beta 9's, or variation of an earlier beta than 9.2 thereof, that were never released to the public.
And I think this is normal, as you can't put the beta code into the WHQL/stable driver.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 11-12-2013, 14:01 | posts: 3,972 | Location: Australia

Well, this really isn't a full WHQL driver as it is R9 only (INF support that is), but I know what you mean. In any case, this isn't the final mainstream Catalyst 13.11.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
llPersianll
Newbie
 
Videocard: AMD 7970
Processor: core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: G
Default 11-12-2013, 14:11 | posts: 14

where is mobility version ?
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
COOPOD
Member Guru
 
Videocard: HIS HD7970 IceQ X 3GB
Processor: AMD FX-8350
Mainboard: ASUS M5A97 EVO R2.0
Memory: Transcend JM1333KLU-2G8GB
Soundcard: Xonar DS
PSU: SeaSonic X-850
Default 11-12-2013, 14:27 | posts: 49

Quote:
Originally Posted by LocKeRoM14 View Post
is this only for the 290?
Yes, I cant install to my 7970.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
thatguy91
Ancient Guru
 
Videocard: HIS R9-280x Iceq X2 Turbo
Processor: i5-3570K
Mainboard: Asrock Z77 Extreme6
Memory: DDR3-2400 2x8GB
Soundcard: ALC898 + Microlab FC-730
PSU: Enermax Platimax 750W
Default 11-12-2013, 14:43 | posts: 3,972 | Location: Australia

Like I said, just use the Catalyst 13.11 Beta 9.2, it's a later build.
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
danfim
Master Guru
 
Videocard: 2x 280X TOP
Processor: i7 4770k @ 4.4GHz
Mainboard: Asus Z87-Pro
Memory: 16GB DDR3
Soundcard: Xonar Essence STX
PSU: Toughpower 1.2kW
Default 11-12-2013, 15:00 | posts: 355 | Location: Finland

Nothing to see here, WHQL is old.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Kohlendioxidus
Maha Guru
 
Kohlendioxidus's Avatar
 
Videocard: HIS 7950 IceQ Turbo CFX
Processor: AMD FX 8350
Mainboard: ASUS 990FX Crosshair V
Memory: 8Gig Crucial Balist @1866
Soundcard: Creative XFi Fatality Pro Gamer
PSU: Corsair TX 750W
Cool 11-12-2013, 15:25 | posts: 1,272 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by COOPOD View Post
Yes, I cant install to my 7970.
wtf is this? You cannot install WHQL drivers on older cards as 290's??
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
The Mac
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard: X-Fi Titianum HD
PSU: Corasir AX750
Default 11-12-2013, 16:24 | posts: 2,333 | Location: USA

its not an officiel WHQL, geez people..

relax...
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
automaticman
Maha Guru
 
automaticman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Vapor-X
Processor: i5 2500k @ 4.4Ghz
Mainboard: Asus P8Z68 Deluxe Gen3
Memory: 16GB Mushkin DDR3 1600
Soundcard: SB ZxR/Onkyo/Polk
PSU: Seasonic X-1050
Default 11-12-2013, 20:55 | posts: 814 | Location: Orange County, CA

Quote:
Originally Posted by BenYeeHua View Post
And I think this is normal, as you can't put the beta code into the WHQL/stable driver.

Isn't all code Beta until it gets certified as WHQL? Eventually, don't they just decide that a beta driver is good and submit it for certification?
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
The Mac
Maha Guru
 
Videocard: Sapphire R9-290 Vapor-X
Processor: i7-4970K
Mainboard: Asus Z97-A
Memory: Corsair Vengence Pro 16GB
Soundcard: X-Fi Titianum HD
PSU: Corasir AX750
Default 11-12-2013, 21:33 | posts: 2,333 | Location: USA

yes, but they keep making betas after submission, which take 3 to 4 weeks.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
The Postman
Maha Guru
 
The Postman's Avatar
 
Videocard: 290x CF EK H2O
Processor: I7 4770k 4.6ghz
Mainboard: Z87X-UD5H
Memory: Corsair 16GB DDR3
Soundcard: Soundblaster Z
PSU: Antec HCP 1200w
Default 11-12-2013, 23:57 | posts: 1,695 | Location: Boston

Quote:
Originally Posted by Kohlendioxidus View Post
2nd GPU 100% bug still there ? I'll try this in the evening but I would like to know before I do it.
Do this:

Disable CF, reboot
Enable CF, reboot
Done.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: 2x Club3D R9-280x RK
Processor: i7-4790k Stock
Mainboard: MSI z97 Gaming 5
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 11-13-2013, 06:02 | posts: 491 | Location: South Africa

Can anyone tell me if this driver is better than 13.11 beta 8 for bf4 as I tried beta 9.2 but that makes my game crash
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
psykeed
Newbie
 
Videocard: Sapphire DUAL-X R9 280x
Processor: Intel Core i5 2500K
Mainboard:
Memory: Corsair XMS3 1333 16Gb
Soundcard: Realtek HD + Creative 5.1
PSU: Thermaltake TR2 800W
Default 11-13-2013, 07:37 | posts: 1 | Location: Moscow, Russia

Someone try this to fix 2d Flickering on R9 series?

Last edited by psykeed; 11-13-2013 at 08:21.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Kohlendioxidus
Maha Guru
 
Kohlendioxidus's Avatar
 
Videocard: HIS 7950 IceQ Turbo CFX
Processor: AMD FX 8350
Mainboard: ASUS 990FX Crosshair V
Memory: 8Gig Crucial Balist @1866
Soundcard: Creative XFi Fatality Pro Gamer
PSU: Corsair TX 750W
Cool 11-13-2013, 09:34 | posts: 1,272 | Location: Germany

Quote:
Originally Posted by The Postman View Post
Do this:

Disable CF, reboot
Enable CF, reboot
Done.
cool man. I have already disabled CF but did not enabled back. Do you think this will solve the issue? I'll try this today .
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
DiceAir
Master Guru
 
Videocard: 2x Club3D R9-280x RK
Processor: i7-4790k Stock
Mainboard: MSI z97 Gaming 5
Memory: 16GB corsair 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Z
PSU: Corsair ax850w
Default 11-13-2013, 10:30 | posts: 491 | Location: South Africa

Quote:
Originally Posted by psykeed View Post
Someone try this to fix 2d Flickering on R9 series?
Glad I'm not the only one getting screen jump and flickering. even on 3d mode it's doing that so happy I can sort of rest assured that it's not only me.

http://forums.amd.com/game/messagevi...yword1=flicker

Hope they fixed it or will fix it soon as this is getting annoying

let me just post my video again

http://youtu.be/80NDUAyUcRM
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
saif
Master Guru
 
Videocard: Sapphire R9 280X DualX OC
Processor: AMD FX-8350 BE
Mainboard: Asus M5A97 Evo
Memory: G.Skill 2x4GB 1600
Soundcard: X-Fi Extreme Audio PCI
PSU: Antec Ea 650W
Default 11-13-2013, 16:26 | posts: 643 | Location: Argentina - Buenos Aires

Quote:
Originally Posted by DiceAir View Post
Glad I'm not the only one getting screen jump and flickering. even on 3d mode it's doing that so happy I can sort of rest assured that it's not only me.

http://forums.amd.com/game/messagevi...yword1=flicker

Hope they fixed it or will fix it soon as this is getting annoying

let me just post my video again

http://youtu.be/80NDUAyUcRM
Be careful, the officially admitted problem only happens in 2D (AMD said it would be fixed in next release). But the bug is not happening while in 3D Mode (since de videocard doesnt change clocks with powertune)
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.