Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst 13.11 BETA8 (13.250.18.0 October 29)
Old
  (#1)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default AMD Catalyst 13.11 BETA8 (13.250.18.0 October 29) - 10-28-2013, 19:51 | posts: 1,143 | Location: Charleroi, PA

> Download <

Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta8 Driver for Windows
  • Includes all Feature Highlights of the AMD Catalyst 13.11 Beta7
  • Resolves intermittent crashes experienced with Battlefield 4 on Windows 8 based systems

Build Info:
DriverVer=10/29/2013, 13.250.18.0000
13.25.18-131029a-164333E-ATI
Catalyst: 13.11
CCC: 2013.1029.1737.29798
3D: 9.14.10.01001
OGL: 6.14.10.12614
OC: 10.0.1348.4


Supported OS:
Windows 7
Windows 8
Windows 8.1

Supported Desktop Cards
 Click to show spoiler

Mobility Supported Cards:
 Click to show spoiler


Last edited by asder00; 10-31-2013 at 08:12.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 10-28-2013, 20:05 | posts: 1,092

Did I saw it wrong?
Or the Supported Cards list don't complete yet?

Because I don't saw any R7 R9, and also the 7970.

Last edited by BenYeeHua; 10-28-2013 at 20:07.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
erocker
Master Guru
 
erocker's Avatar
 
Videocard: Sapphire HD 7970
Processor: Intel i7 3770K
Mainboard: Asus Maximus V Formula
Memory: 8gb Patriot 2133Mhz
Soundcard: Onboard
PSU: NZXT Hale90 1000W
Default 10-28-2013, 20:12 | posts: 207

Quote:
Originally Posted by BenYeeHua View Post
Did I saw it wrong?
Or the Supported Cards list don't complete yet?

Because I don't saw any R7 R9, and also the 7970.
They're in there. "7900, r7 200, r9 200"
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default 10-28-2013, 20:12 | posts: 1,143 | Location: Charleroi, PA

Quote:
Originally Posted by BenYeeHua View Post
Did I saw it wrong?
Or the Supported Cards list don't complete yet?

Because I don't saw any R7 R9, and also the 7970.
Fixed it; was only the Mobility supported list before :p
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 10-28-2013, 20:21 | posts: 1,092

Ok, thank for telling that.

So, who are using VPN to playing the BF4, ready to testing this driver?
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
caleb59
Member Guru
 
Videocard: Sapphire HD 7850 OC 2GB
Processor: C2Q Q6600 @ 3.00GHz
Mainboard: Gigabyte GA-P35-DS3L 2.0
Memory: Kingston 4GB DDR2 @ CL5
Soundcard: Sound Blaster Audigy SE
PSU: Chieftec 450W
Default 10-28-2013, 20:57 | posts: 60

Still same problem:

I can't untick AMD Gaming Evolved App during a custom installation! I checked that few times!



Also AMD Cleanup Utility displays error at the end of cleaning says something wrong with Raptr.msi... Weird...
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
signex
Ancient Guru
 
signex's Avatar
 
Videocard: R9 290 DCII 4GB / U2913WM
Processor: Intel Core i7 4770K@stock
Mainboard: Gigabyte GA-B85M-D3H
Memory: Crucial 2x4GB 1600Mhz
Soundcard: ALC892@Altec Lansing 621
PSU: Corsair CX600M
Default 10-28-2013, 20:59 | posts: 4,610 | Location: Netherlands

I don't even have that AMD Gaming Evolved App in that list.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
1bit
Member Guru
 
Videocard: 7970 / Samsung SA27950D
Processor: i7 2600k 4.4GHz
Mainboard: Gigabyte Z68X-UD7-B3
Memory: 8GB Ram
Soundcard: Creative ZxR
PSU: Corsair AX850
Default 10-28-2013, 21:03 | posts: 67 | Location: Uk, England

It let me untick it, what's the difference in this driver? I hope it brings me stablitiy
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Seth-01
Newbie
 
Videocard: CF HD7970 - 3 Gb @ 1.018v
Processor: Intel i7 3930K
Mainboard: ASUS Rampage Formula IV
Memory: 2x4 Gskill Ares PC17000*2
Soundcard: Realtek HD Audio
PSU: Corsair HX750W
Default 10-28-2013, 21:07 | posts: 31

changelog :

Increases AMD CrossFire scaling up to an additional 20% for Battlefield 4
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
robertmor52
Member Guru
 
robertmor52's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X @ 1175/1400
Processor: i5 2500k@4,4Ghz
Mainboard: GA-Z68A-D3H-B3 rev 1.3
Memory: 8Gb DDR3 1600Mhz
Soundcard: 5.1 integrated
PSU: Nox Hummer 750W
Default 10-28-2013, 21:08 | posts: 112

I hope them to have a proper BF4 profile for crossfire...and a fix for my vsync/frame pacing GPUs usage problem...
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
robertmor52
Member Guru
 
robertmor52's Avatar
 
Videocard: 7950 Vapor-X @ 1175/1400
Processor: i5 2500k@4,4Ghz
Mainboard: GA-Z68A-D3H-B3 rev 1.3
Memory: 8Gb DDR3 1600Mhz
Soundcard: 5.1 integrated
PSU: Nox Hummer 750W
Default 10-28-2013, 21:10 | posts: 112

Quote:
Originally Posted by Seth-01 View Post
changelog :

Increases AMD CrossFire scaling up to an additional 20% for Battlefield 4
For all series or 7xxx and new R series??? I hope the first!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default 10-28-2013, 21:10 | posts: 1,143 | Location: Charleroi, PA

Quote:
Originally Posted by caleb59 View Post
Still same problem:

I can't untick AMD Gaming Evolved App during a custom installation! I checked that few times!

Also AMD Cleanup Utility displays error at the end of cleaning says something wrong with Raptr.msi... Weird...
It says you already have it installed. Fully uninstall it first, then try again. I just cleanly installed Windows 8.1 on my laptop with these drivers, and was able to uncheck Raptr.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 10-28-2013, 21:12 | posts: 1,092

Quote:
Originally Posted by robertmor52 View Post
For all series or 7xxx and new R series??? I hope the first!!!
I think the answer is yes, as they are GCN.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Deathchild
Maha Guru
 
Deathchild's Avatar
 
Videocard: HD7950CFX+Qnix2710
Processor: 3770K@4.8GHz delid HT off
Mainboard: Gigabyte Z77X D3H 1.1
Memory: C Vengeance 8GB 1866
Soundcard: VIA VT2021
PSU: Seasonic Platinum 760W
Default 10-28-2013, 21:13 | posts: 1,824 | Location: Estonia

Eclap get these drivers!!!
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
PieEyedPiper
Master Guru
 
Videocard: MSi HD7950 Twin Frozr/3GB
Processor: Xeon X3360 @ 3.6GHz
Mainboard: Asus P5K Deluxe
Memory: 4GB DDR2 G.Skill @1100MHz
Soundcard: SB Z / Logitech 5.1 550w
PSU: Kingwin LazerP 550w
Default 10-28-2013, 21:19 | posts: 177

Dang,
back to back to back to back...

Installing.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
eclap
Ancient Guru
 
eclap's Avatar
 
Videocard: HD7950 CFX + Qnix QX2710
Processor: i5 2500k @4.5 1.2v
Mainboard: Asus P8Z77-V Pro
Memory: 8GB G-Skill RipjawsX 1600
Soundcard: SB Z/Aune T1/AD700/DT880
PSU: XFX Black 750W 80+ Gold
Default 10-28-2013, 21:20 | posts: 24,339 | Location: Hampshire UK

nice, got my crossfire 7950 set up today, then these come out, can't wait to play bf4 now!!
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
eclap
Ancient Guru
 
eclap's Avatar
 
Videocard: HD7950 CFX + Qnix QX2710
Processor: i5 2500k @4.5 1.2v
Mainboard: Asus P8Z77-V Pro
Memory: 8GB G-Skill RipjawsX 1600
Soundcard: SB Z/Aune T1/AD700/DT880
PSU: XFX Black 750W 80+ Gold
Default 10-28-2013, 21:21 | posts: 24,339 | Location: Hampshire UK

Quote:
Originally Posted by Deathchild View Post
Eclap get these drivers!!!
I will do when I get in from work then I'm all over bf4, will stay up late I guess, already drank a lot of coffee haha
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
|ALE|
Master Guru
 
Videocard: Asus R290X DCII
Processor: Intel Core-i7 980x@4.2Ghz
Mainboard: Gigabyte X58A-OC
Memory: 3x4GB DDR3 2ghz
Soundcard:
PSU: Thermaltake 875W
Default 10-28-2013, 21:25 | posts: 232

someone can test crossfire on windows 8 / 8.1 with different games and report if it works ever?
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
BAZOKA1942
Member Guru
 
Videocard: sapphire r7 260x oc
Processor: Intel Core 2 Duo e 7500
Mainboard: p 31 gigabyte
Memory: 3 giga
Soundcard:
PSU: 650 w
Default 10-28-2013, 21:25 | posts: 71

change log official amd
http://support.amd.com/en-us/kb-arti...dows-beta.aspx

detailed :

http://translate.google.fr/translate...tbb=1&ie=UTF-8

Last edited by BAZOKA1942; 10-28-2013 at 21:28.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
eTheBlack
Newbie
 
Videocard: GigaByte R9 280X W3X OC
Processor: i7 950@3.59GHz
Mainboard: Gigabyte GA-X58-USB3
Memory: DDR3 6x2GB 1710MHz
Soundcard: Asus Xonar DGX (Uni)
PSU: Corsair AX850
Default 10-28-2013, 21:28 | posts: 19 | Location: Slovenia

Quote:
Originally Posted by caleb59 View Post
Still same problem:

I can't untick AMD Gaming Evolved App during a custom installation! I checked that few times!



Also AMD Cleanup Utility displays error at the end of cleaning says something wrong with Raptr.msi... Weird...
It is installed already :S


Anything else except 20% for Crossfire? Guess it is not worth it moving from beta6
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
caleb59
Member Guru
 
Videocard: Sapphire HD 7850 OC 2GB
Processor: C2Q Q6600 @ 3.00GHz
Mainboard: Gigabyte GA-P35-DS3L 2.0
Memory: Kingston 4GB DDR2 @ CL5
Soundcard: Sound Blaster Audigy SE
PSU: Chieftec 450W
Default 10-28-2013, 21:28 | posts: 60

Quote:
Originally Posted by Espionage724 View Post
It says you already have it installed. Fully uninstall it first, then try again. I just cleanly installed Windows 8.1 on my laptop with these drivers, and was able to uncheck Raptr.
I uninstalled it successfully from Control Panel - Programs - Uninstall a program - Raptr

This still don't help me - don't know what the hell is going on...
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
NiColaoS
Master Guru
 
NiColaoS's Avatar
 
Videocard: 7950 WindForce
Processor: i5 3570K
Mainboard: P8Z77-V Plus
Memory: 8GB
Soundcard: X-Fi FatalPro & Z5500 5.1
PSU: TPX-575M TOUGHPOWER XT
Default 10-28-2013, 21:30 | posts: 371 | Location: Macedonia, Greece

Quote:
Originally Posted by caleb59 View Post
Still same problem:

I can't untick AMD Gaming Evolved App during a custom installation! I checked that few times!

Also AMD Cleanup Utility displays error at the end of cleaning says something wrong with Raptr.msi... Weird...
I untick the HDMI driver but it's being installed anyway ( and causes the need of reboot after the installation ). These are the famous AMD tricks.

The only solution, go to the folder where you extracted all the drivers/apps and delete everything except the ones you need... I leave in there only the display drivers and for now catalyst because if you're using HDMI connection, many things go wrong on default settings.

Incidentally, the Dx9 corruptions remain on War Thunder.

Last edited by NiColaoS; 10-28-2013 at 21:33.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
eclap
Ancient Guru
 
eclap's Avatar
 
Videocard: HD7950 CFX + Qnix QX2710
Processor: i5 2500k @4.5 1.2v
Mainboard: Asus P8Z77-V Pro
Memory: 8GB G-Skill RipjawsX 1600
Soundcard: SB Z/Aune T1/AD700/DT880
PSU: XFX Black 750W 80+ Gold
Default 10-28-2013, 21:32 | posts: 24,339 | Location: Hampshire UK

Quote:
Originally Posted by |ALE| View Post
someone can test crossfire on windows 8 / 8.1 with different games and report if it works ever?
I played bf3 with 13.6 today, pure smooth
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Olvik
Master Guru
 
Olvik's Avatar
 
Videocard: AMD 7970 CrossFire
Processor: Intel i7 3960x @4.80MHz
Mainboard: ASUS Rampage IV Extreme
Memory: G.Skill 2133MHz.
Soundcard: Creative X-Fi Fatal1ty
PSU: OCZ ZX Series 1250w
Default 10-28-2013, 21:37 | posts: 154 | Location: Spain

Thank...!
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
dell7520user
Banned
 
Videocard: hd4000+hd7730m
Processor: i7-3612qm
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: 90w laptop
Default 10-28-2013, 21:39 | posts: 216

Quote:
Originally Posted by NiColaoS View Post
I untick the HDMI driver but it's being installed anyway ( and causes the need of reboot after the installation ). These are the famous AMD tricks.

The only solution, go to the folder where you extracted all the drivers/apps and delete everything except the ones you need... I leave in there only the display drivers and for now catalyst because if you're using HDMI connection, many things go wrong on default settings.

Incidentally, the Dx9 corruptions remain on War Thunder.
yes yes yes

they are not fixing war thunder problem.

when i select system debug: win7+ from launcher ( warthunder default) result : micro sluttering

when i select system debub: vista or xp. fixed.

but microsot update driver working perfectly with default win7+ option.

misrosoft update version is 13.152.1.1000.... ( near catalyst 13.9 ). 13.9 13.10 13.11 catalyst drivers never fix this problem. only windows update driver fix....

Last edited by dell7520user; 10-28-2013 at 21:42.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.