Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst Mobility PowerXpress and Enduro Modified Drivers (13.11beta V1)
Old
  (#1)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Smile AMD Catalyst Mobility PowerXpress and Enduro Modified Drivers (13.11beta V1) - 10-08-2013, 18:52 | posts: 446 | Location: South Korea

Windows 7(non-local accounts) or Windows 8/8.1 Users: You will need to Disable Driver Signature Enforcement between installing the PX and Enduro fix Driver. (Disable Secure Boot)
(In the motherboard's UEFI firmware settings, click/tap on the Security menu, select the Secure Boot option, and click/tap/press Enter to enable or disable it.)

Step 1. Open the Windows command promt as “Run as Administrator”.
Step 2. Run “bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”).
Step 3. To finalize the process run “bcdedit -set TESTSIGNING ON” (without the “”).
Step 4. Reboot and you’re done.



To disable it do step 1 and run these commands on step 2 and 3:
Step 2. “bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”)
Step 3. “bcdedit -set TESTSIGNING OFF” (without the “”)
Then do step 4 and you’re done.

Supported OS:

Windows 8 64bit
Windows 7 64bit

AMD Product Compatibility:

AMD Mobility Radeon™ Discrete Product Family

AMD Mobility Radeon™ HD 8000M Series
AMD Mobility Radeon HD 5400 Series
AMD Mobility Radeon HD 7000M Series
AMD Mobility Radeon HD 5100 Series
AMD Mobility Radeon HD 6900M Series
AMD Mobility Radeon HD 6800M Series
AMD Mobility Radeon HD 6300M Series
AMD Mobility Radeon HD 6300 Series
AMD Mobility Radeon HD 6200 Series
AMD Mobility Radeon HD 5800 Series
AMD Mobility Radeon HD 5700 Series
AMD Mobility Radeon HD 5600 Series

Consumer Notebooks with AMD Accelerated Processor (APU) Product Family

AMD A10 Series APU
- utilizing AMD Radeon™ HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series

AMD A8 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

AMD A6 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

AMD A4 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

note: Before you install fix driver..... Please delete the existing drivers with Driver Cleaner.

Download:

For Intel users: AMD_Catalyst_13.11_Mobility_BetaV1_W64(Enduro_MOD) .exe (178.5 MB)

For APU users: AMD_Catalyst_13.11_Mobility_BetaV1_W64(PX_MOD).exe (178.5 MB)

Password: www.notebookreview.co.kr




Last edited by LeeKM; 10-11-2013 at 09:14.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
Prasad007
Member Guru
 
Prasad007's Avatar
 
Videocard: AMD Radeon HD 7970M 2GB
Processor: Intel® Core™ i7-3820QM
Mainboard: Dell Alienware M17x R4
Memory: 16GB DDR3 1600MHz
Soundcard: Sound Blaster Recon3Di
PSU: Smart 9-Cell Li-ion 90Wh
Default 10-08-2013, 19:03 | posts: 97 | Location: Bangalore, India

Thank you! Gonna try these asap..
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-08-2013, 19:07 | posts: 446 | Location: South Korea

http://www.3dmark.com/3dm11/7282287

   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Berdugoo
Member Guru
 
Berdugoo's Avatar
 
Videocard: AMD 6470M+INTEL 3000
Processor: Intel Core i5 2410m
Mainboard: Hewlett-Packard 166E
Memory: DDR3 6GB (Dual)
Soundcard: Intel Audio
PSU: Laptop
Default 10-08-2013, 19:42 | posts: 106 | Location: Philippines

Thank you LeeKM... you're the Man yeahhhh!!! gonna try this... again thank you so much!!!
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Berdugoo
Member Guru
 
Berdugoo's Avatar
 
Videocard: AMD 6470M+INTEL 3000
Processor: Intel Core i5 2410m
Mainboard: Hewlett-Packard 166E
Memory: DDR3 6GB (Dual)
Soundcard: Intel Audio
PSU: Laptop
Talking 10-09-2013, 09:01 | posts: 106 | Location: Philippines

Hi LeeKM... Iwant to say thank you... your LeeKM 13.11beta V1 works perfect and flawlessly easy to install just follow clean uninstall and force DSE... again thank you LeeKM till next update your driver is perfect more power to you...
   
Reply With Quote
13.11 b1
Old
  (#6)
emottier
Newbie
 
Videocard: AMD HD6700M+Intel HD3000
Processor: Intel I7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Cool 13.11 b1 - 10-09-2013, 09:49 | posts: 29

Hi Leekm,
I was 13.10 b2 had no pb with installation and switching (Fixed and Dynaymic). Except that I could not see your fix in CCC. I dont know if that is normal or not according to my config:
Laptop HP 6B50EZ I7 Intel HD3000 AMD HD 6700M Windows 8.1 activated.

Then:
Disable driver signature.
Clean uninstall, tried 13.11b1, at install only AMD driver would not install. Reboot get BSOD's black screen freeze.
I am back to 13.10.b2, OK.

I read that these drivers 13.11b1are only for desktop, is that the reason it fails in my case?

Thank you for your work.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-09-2013, 10:19 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by emottier View Post
Hi Leekm,
I was 13.10 b2 had no pb with installation and switching (Fixed and Dynaymic). Except that I could not see your fix in CCC. I dont know if that is normal or not according to my config:
Laptop HP 6B50EZ I7 Intel HD3000 AMD HD 6700M Windows 8.1 activated.

Then:
Disable driver signature.
Clean uninstall, tried 13.11b1, at install only AMD driver would not install. Reboot get BSOD's black screen freeze.
I am back to 13.10.b2, OK.

I read that these drivers 13.11b1are only for desktop, is that the reason it fails in my case?

Thank you for your work.
Supported OS: (13.11b V1 Modified Drivers)

Windows 8 64bit
Windows 7 64bit

Last edited by LeeKM; 10-09-2013 at 10:21.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-09-2013, 11:04 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by Berdugoo View Post
Hi LeeKM... Iwant to say thank you... your LeeKM 13.11beta V1 works perfect and flawlessly easy to install just follow clean uninstall and force DSE... again thank you LeeKM till next update your driver is perfect more power to you...
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
emottier
Newbie
 
Videocard: AMD HD6700M+Intel HD3000
Processor: Intel I7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 10-09-2013, 13:34 | posts: 29

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
Supported OS: (13.11b V1 Modified Drivers)

Windows 8 64bit
Windows 7 64bit
My apologies.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
cutestguy
Member Guru
 
cutestguy's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780 SC SLI
Processor: i7-4820k 4.4ghz
Mainboard: Gigabyte
Memory: 32 GB ADATA
Soundcard: Beats Audio
PSU: 1200 watts
Default 10-09-2013, 21:59 | posts: 88 | Location: US

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
is this better than the 13.10b2? or not stable yet
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-10-2013, 05:48 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by cutestguy View Post
is this better than the 13.10b2? or not stable yet
Better than 13.10b2. (smooth frame)
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
pedja doktor
Newbie
 
Videocard: AMD 7640g+7670m 2gb
Processor: AMD A8 Q 4500m
Mainboard: Acer VA50 CM
Memory: 12 gb DDR3
Soundcard: AMD High Definition Audio
PSU: notebook aspire v3
Default 10-10-2013, 09:34 | posts: 42 | Location: Serbia

Lee,will this work for my mobility 7640g+ radeon hd 7670m???I have currently 13.9 wich works great for example on crysis 3 but weak on saints row 4...
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
BenYeeHua
Maha Guru
 
Videocard: Asus 650M D3
Processor: I5-3210M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop 90W Adapter
Default 10-10-2013, 16:44 | posts: 1,511

I can say yes, but just try it first, everyone get difference result.
Except you are using laptop that using CrossFireX, not switch between the graphic, then I think it should be the same.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
Amidamaru
Newbie
 
Videocard: AMD Radeon HD 7670M
Processor: Intel core i5
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop
Default 10-10-2013, 21:19 | posts: 1

So I installed this thinking I would get my switchable graphics menu back, but I still have nothing, the option is there when I right-click on the desktop, but opening it only brings up AMD home from CCC. Does anyone know how can I get the menu back?
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Berdugoo
Member Guru
 
Berdugoo's Avatar
 
Videocard: AMD 6470M+INTEL 3000
Processor: Intel Core i5 2410m
Mainboard: Hewlett-Packard 166E
Memory: DDR3 6GB (Dual)
Soundcard: Intel Audio
PSU: Laptop
Wink 10-10-2013, 21:25 | posts: 106 | Location: Philippines

Quote:
Originally Posted by Amidamaru View Post
So I installed this thinking I would get my switchable graphics menu back, but I still have nothing, the option is there when I right-click on the desktop, but opening it only brings up AMD home from CCC. Does anyone know how can I get the menu back?
restart it 2x after you install AMD update if still no CCC option reinstall amd with DSE enable... that's what happen to me amd option gone i restart 2x and the AMD option back
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
pedja doktor
Newbie
 
Videocard: AMD 7640g+7670m 2gb
Processor: AMD A8 Q 4500m
Mainboard: Acer VA50 CM
Memory: 12 gb DDR3
Soundcard: AMD High Definition Audio
PSU: notebook aspire v3
Default 10-11-2013, 13:07 | posts: 42 | Location: Serbia

Works fine fro me,thanks a lot man !
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
kurtextrem
Member Guru
 
kurtextrem's Avatar
 
Videocard: NVIDIA GeForce GTX 765M
Processor: Intel i5-4200H
Mainboard:
Memory: 8GB
Soundcard:
PSU: ?
Default 10-11-2013, 15:25 | posts: 70 | Location: Munich

So is disabling DSE on Windows 7 x64 needed or not? (what is a non-local account?)

Last edited by kurtextrem; 10-11-2013 at 15:44.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
tiner
Newbie
 
Videocard: 6770m
Processor: I3
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 10-11-2013, 17:21 | posts: 31

Hi,

I have a 6770m videocard. I am experiencing issues with switching options. Randomly, maybe after a while without using the laptop (powered on), I cannot push graphics switching option anymore.

Then, I reboot and I always get bluescreen. After that, everything seems to work correctly again, until that switching buttom stopps working again.


I'm using driver cleaner too, what can I do?

Thanks in advance.
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-11-2013, 17:26 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by tiner View Post
Hi,

I have a 6770m videocard. I am experiencing issues with switching options. Randomly, maybe after a while without using the laptop (powered on), I cannot push graphics switching option anymore.

Then, I reboot and I always get bluescreen. After that, everything seems to work correctly again, until that switching buttom stopps working again.


I'm using driver cleaner too, what can I do?

Thanks in advance.
Windows 7(non-local accounts) or Windows 8/8.1 Users: You will need to Disable Driver Signature Enforcement between installing the PX and Enduro fix Driver. (Disable Secure Boot)
(In the motherboard's UEFI firmware settings, click/tap on the Security menu, select the Secure Boot option, and click/tap/press Enter to enable or disable it.)
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
tiner
Newbie
 
Videocard: 6770m
Processor: I3
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 10-11-2013, 17:31 | posts: 31

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
Windows 7(non-local accounts) or Windows 8/8.1 Users: You will need to Disable Driver Signature Enforcement between installing the PX and Enduro fix Driver. (Disable Secure Boot)
(In the motherboard's UEFI firmware settings, click/tap on the Security menu, select the Secure Boot option, and click/tap/press Enter to enable or disable it.)
What do you mean with non-local account?

So, I need to disable secure boot in the motherboard settings?
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 10-11-2013, 17:43 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by tiner View Post
What do you mean with non-local account?

So, I need to disable secure boot in the motherboard settings?
Windows security is applied differently for each individual.

If you're already a legacy mode.(No need to turn off the secure boot.)
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
ex_tep
Member Guru
 
Videocard: MSI GF4Ti4200/64
Processor: AthlonXP 1700+
Mainboard: QDI Qudoz KT266A
Memory: 256DDR 2100
Soundcard:
PSU:
Default 10-11-2013, 22:38 | posts: 121 | Location: Athens

tested and working perfect . A10 4600M APU 7660g/7650M
Thank you so much!

Last edited by ex_tep; 10-11-2013 at 22:43.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Dynastar
Member Guru
 
Videocard: PNY 680 GTX
Processor: i7 3770K
Mainboard: Asus P8Z77 V Deluxe
Memory: 16 Go ddr3-2200 GSkill
Soundcard: Creative X-FI Titanium
PSU: Corsair TX-750 v2
Default 10-12-2013, 10:34 | posts: 47 | Location: Belgique

Hi
I confirm also yep.
I have installed your Enduro fixed driver and all working fine on my HP Notebook (Intel HD/AMD HD 6470M)
You've made a great job.
Ty again
best regards
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
Berdugoo
Member Guru
 
Berdugoo's Avatar
 
Videocard: AMD 6470M+INTEL 3000
Processor: Intel Core i5 2410m
Mainboard: Hewlett-Packard 166E
Memory: DDR3 6GB (Dual)
Soundcard: Intel Audio
PSU: Laptop
Talking 10-12-2013, 15:54 | posts: 106 | Location: Philippines

Quote:
Originally Posted by Dynastar View Post
Hi
I confirm also yep.
I have installed your Enduro fixed driver and all working fine on my HP Notebook (Intel HD/AMD HD 6470M)
You've made a great job.
Ty again
best regards
congrats!!! cheers!!!1
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
Jokazwild
Newbie
 
Videocard: AMD 6620g/6750M
Processor: HP dv6 6135dx
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: .
Talking 10-27-2013, 13:46 | posts: 1

Ah finally found a way to update my catalyst mobility/graphics drivers, which i thank you SO much about... im going threw my list of games right now to see how it effects them... everything seems to be doing well... dont want to jinx it yet i will post my updates and let you all know how everything goes... thanks for the awsome update since i litterally could NOT find any updates for my laptop what so ever... HP DV6 6135DX, A8 3500m, 6620g/6750M

Last edited by Jokazwild; 10-27-2013 at 13:55.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.