Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > Videocards > Videocards - AMD - ATI Drivers Section
Videocards - AMD - ATI Drivers Section In this section you can discuss everything Catalyst related. AMD Catalyst drivers are for all AMD ATI based graphics cards. This is also the place to discuss modified Catalyst drivers.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
AMD Catalyst Mobility PowerXpress and Enduro Fix Drivers (13.10b)
Old
  (#1)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Smile AMD Catalyst Mobility PowerXpress and Enduro Fix Drivers (13.10b) - 09-06-2013, 04:30 | posts: 446 | Location: South Korea

Windows 7(non-local accounts) or Windows 8/8.1 Users: You will need to Disable Driver Signature Enforcement between installing the PX and Enduro fix Driver. (Disable Secure Boot)
(In the motherboard's UEFI firmware settings, click/tap on the Security menu, select the Secure Boot option, and click/tap/press Enter to enable or disable it.)

Step 1. Open the Windows command promt as “Run as Administrator”.
Step 2. Run “bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”).
Step 3. To finalize the process run “bcdedit -set TESTSIGNING ON” (without the “”).
Step 4. Reboot and you’re done.



To disable it do step 1 and run these commands on step 2 and 3:
Step 2. “bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”)
Step 3. “bcdedit -set TESTSIGNING OFF” (without the “”)
Then do step 4 and you’re done.

Supported OS:

Windows 8.1 64bit
Windows 8 64bit
Windows 7 64bit

AMD Product Compatibility:

AMD Mobility Radeon™ Discrete Product Family

AMD Mobility Radeon™ HD 8000M Series
AMD Mobility Radeon HD 5400 Series
AMD Mobility Radeon HD 7000M Series
AMD Mobility Radeon HD 5100 Series
AMD Mobility Radeon HD 6900M Series
AMD Mobility Radeon HD 6800M Series
AMD Mobility Radeon HD 6300M Series
AMD Mobility Radeon HD 6300 Series
AMD Mobility Radeon HD 6200 Series
AMD Mobility Radeon HD 5800 Series
AMD Mobility Radeon HD 5700 Series
AMD Mobility Radeon HD 5600 Series

Consumer Notebooks with AMD Accelerated Processor (APU) Product Family

AMD A10 Series APU
- utilizing AMD Radeon™ HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series

AMD A8 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

AMD A6 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

AMD A4 Series APU
- utilizing AMD Radeon HD 8000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 7000G Series
- utilizing AMD Radeon HD 6000G Series

note: Before you install fix driver..... Please delete the existing drivers with Driver Cleaner.

Download:

For 2nd Intel users: AMD_Mobility_Catalyst_13.10_BETA_W64(Enduro_Fix+32 23).exe (259.3 MB)

For 3rd+4th Intel users: AMD_Mobility_Catalyst_13.10_BETA_W64(Enduro_Fix+33 04).exe (242.2 MB)

For APU users: AMD_Mobility_Catalyst_13.10_BETA_W64(APU_Fix).exe (177.4 MB)

Password: www.notebookreview.co.kr


Last edited by LeeKM; 10-11-2013 at 08:15.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 09-06-2013, 06:04 | posts: 446 | Location: South Korea



HD7970M Enduro Fix (@900/1250Mhz)





HD7970M Enduro Fix (850/1200Mhz) Max 193~196 FPS (1920x1080, High AF on AA)

Last edited by LeeKM; 09-06-2013 at 08:03.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
PlsHelpMe
Master Guru
 
Videocard: HD 8750m 2 GB
Processor: AMD A8 5557m
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 09-06-2013, 09:29 | posts: 200

you're so fast, thank you very much
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 2500k @ 4.5ghz
Mainboard: Gigabyte GA-Z68AP-D3
Memory: Patriot Signature 8GB
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Tt Toughpower XT 775W
Default 09-06-2013, 12:05 | posts: 3,960 | Location: Serbia, NS

Lovely, thanks.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
atoneapone
Member Guru
 
Videocard: Radeon 6650M +6520g/ 1GB
Processor: AMD A6 3400M(Llano)
Mainboard: ASUS K53TA laptop model
Memory: 8GB
Soundcard:
PSU: N/A
Default 09-06-2013, 15:04 | posts: 55

Big Thanks for the latest driver & Very Fast!
How do 13.10b PX compare to 13.8b2 PX?
(I used Google Chrome browser to download them since Firefox required an extension to be installed.)
AMD has still not fixed the problem with the switchable dual gfx laptops. Glad you are here to save the day, LeeKM!!

Hey LeeKM, maybe you can send AMD your fix allowing switchable gfx to work, so they don't have to keep repeating the same mistake on every future driver. (You should probably charge them for it, for doing their work for them.)

Last edited by atoneapone; 09-06-2013 at 16:45.
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
GORILA
Newbie
 
Videocard: AMD Radeon HD 6720G2
Processor: AMD A6 3400M
Mainboard: Asus K53TA SeriesNotebook
Memory: 8 GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Soundcard: Altec Lansing® Speakers
PSU: Adaptor
Default 09-06-2013, 16:12 | posts: 5 | Location: Romania

The fix for 13.8b2 was awsome, will put this later(downloading it now). Finally, I can choose my primary adaptor after so long ...
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
atoneapone
Member Guru
 
Videocard: Radeon 6650M +6520g/ 1GB
Processor: AMD A6 3400M(Llano)
Mainboard: ASUS K53TA laptop model
Memory: 8GB
Soundcard:
PSU: N/A
Default 09-06-2013, 22:43 | posts: 55

Bad News about this driver...
I just found out it didn't work for 2 other people with my AMD A6 laptop switchable gfx 6650M+6520G. I haven't tested it yet but I'll take their word for it.
.....so these don't seem to work well like the 13.8B2 PX mod did. Maybe AMD changed something else to prevent LeeKM's mod from having switchable gfx menu so you cannot choose between low performance or the high performance gfx card....
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
mahmoud elfar
Master Guru
 
mahmoud elfar's Avatar
 
Videocard: Radeon HD6750M OC 775 950
Processor: AMD A6 3410MX @2.3
Mainboard: hewlett packard
Memory: 6 GB
Soundcard: beats audio
PSU: HP charger 120W
Default 09-06-2013, 22:49 | posts: 345 | Location: Egypt

i need help i try this method but it didnt work at all i still missing the switchable graphics menu and the over drive menu i follow your steps put sorry it didnt work i think i will rollback from 13.10 to 13.4 sadly
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Espionage724
Maha Guru
 
Espionage724's Avatar
 
Videocard: MSI R7850 PE 2GD5/OC
Processor: AMD Phenom II X4 @ 3.4GHz
Mainboard: ASRock 970 Extreme3
Memory: DDR3 1333 (PC3 10666) 8GB
Soundcard: ASUS Xonar DG
PSU: hec HP585D 585W ATX12V
Default 09-06-2013, 22:50 | posts: 1,229 | Location: Charleroi, PA

Quote:
Originally Posted by atoneapone View Post
Bad News about this driver...
I just found out it didn't work for 2 other people with my AMD A6 laptop switchable gfx 6650M+6520G. I haven't tested it yet but I'll take their word for it.
.....so these don't seem to work well like the 13.8B2 PX mod did. Maybe AMD changed something else to prevent LeeKM's mod from having switchable gfx menu so you cannot choose between low performance or the high performance gfx card....
Clean older drivers, completely, if you haven't already.
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
leshcat
Newbie
 
leshcat's Avatar
 
Videocard: AMD 6770
Processor: Intel Core i7
Mainboard: Asus
Memory: 8 GB DD3
Soundcard: Realtek
PSU: Standard
Default 09-06-2013, 23:15 | posts: 41 | Location: Belarus

So...according to comparison of Original and this one, only 1 string has been added and nothing else changed. So...1 string addition in config makes the magic?
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 09-07-2013, 00:30 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by leshcat View Post
So...according to comparison of Original and this one, only 1 string has been added and nothing else changed. So...1 string addition in config makes the magic?
yes it is.


Last edited by LeeKM; 09-07-2013 at 00:32.
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
OniMask
Newbie
 
Videocard: AMD Radeon 6650M
Processor: AMD A6-3400M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop PSU
Default 09-07-2013, 01:29 | posts: 6

Quote:
Originally Posted by atoneapone View Post
Bad News about this driver...
I just found out it didn't work for 2 other people with my AMD A6 laptop switchable gfx 6650M+6520G. I haven't tested it yet but I'll take their word for it.
.....so these don't seem to work well like the 13.8B2 PX mod did. Maybe AMD changed something else to prevent LeeKM's mod from having switchable gfx menu so you cannot choose between low performance or the high performance gfx card....
Same
Installed over 13.8b2.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 09-07-2013, 04:54 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by atoneapone View Post
Bad News about this driver...
I just found out it didn't work for 2 other people with my AMD A6 laptop switchable gfx 6650M+6520G. I haven't tested it yet but I'll take their word for it.
.....so these don't seem to work well like the 13.8B2 PX mod did. Maybe AMD changed something else to prevent LeeKM's mod from having switchable gfx menu so you cannot choose between low performance or the high performance gfx card....
AMD_Catalyst_13.10_Mobility_Beta_APU_Fix.exe (263.0 MB) https://mega.co.nz/#!aMgBhbRC!Z0MJxC...NQp4695OmtIKeM
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 09-07-2013, 04:55 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by OniMask View Post
Same
Installed over 13.8b2.
AMD_Catalyst_13.10_Mobility_Beta_APU_Fix.exe (263.0 MB) https://mega.co.nz/#!aMgBhbRC!Z0MJxC...NQp4695OmtIKeM
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
mahmoud elfar
Master Guru
 
mahmoud elfar's Avatar
 
Videocard: Radeon HD6750M OC 775 950
Processor: AMD A6 3410MX @2.3
Mainboard: hewlett packard
Memory: 6 GB
Soundcard: beats audio
PSU: HP charger 120W
Default 09-07-2013, 13:15 | posts: 345 | Location: Egypt

Quote:
Originally Posted by LeeKM View Post
AMD_Catalyst_13.10_Mobility_Beta_APU_Fix.exe (263.0 MB) https://mega.co.nz/#!aMgBhbRC!Z0MJxC...NQp4695OmtIKeM
any one tried this fix because i dont want to get stuck again with crap drivers
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Undying
Ancient Guru
 
Undying's Avatar
 
Videocard: R9 280X Vapor-X
Processor: Intel i5 2500k @ 4.5ghz
Mainboard: Gigabyte GA-Z68AP-D3
Memory: Patriot Signature 8GB
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: Tt Toughpower XT 775W
Default 09-07-2013, 13:21 | posts: 3,960 | Location: Serbia, NS

What about brightness problem? Any possible fix on this one?

13.8b2 had missing brightness slider in power options.
   
Reply With Quote
Intel Switching
Old
  (#17)
emottier
Newbie
 
Videocard: AMD HD6700M+Intel HD3000
Processor: Intel I7
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Unhappy Intel Switching - 09-07-2013, 22:38 | posts: 23

With 13.8b2 everything concerning switching work.
With this one (intel version) I cannot make switching working.

Notebook HP 6B50EZ, Radeon HD6700M, Intel HD GRAPHICS 3000.

Last edited by emottier; 09-07-2013 at 22:44.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
OniMask
Newbie
 
Videocard: AMD Radeon 6650M
Processor: AMD A6-3400M
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Laptop PSU
Default 09-07-2013, 23:10 | posts: 6

Quote:
Originally Posted by mahmoud elfar View Post
any one tried this fix because i dont want to get stuck again with crap drivers
didn't work for me
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
atoneapone
Member Guru
 
Videocard: Radeon 6650M +6520g/ 1GB
Processor: AMD A6 3400M(Llano)
Mainboard: ASUS K53TA laptop model
Memory: 8GB
Soundcard:
PSU: N/A
Question 09-08-2013, 00:03 | posts: 55

Confirmed: New APU fix did NOT work for me: switchable graphics menu is lost again. AMD must have changed something else, hopefully LeeKM can figure it out in the future.

This the first time I experienced this bug: configure switchable graphics screen is black--no selecting applications for high performance and power saving graphics.

update: First I did an express install over the old 13.8b2, but now I'm trying it a second time with a fresh install after using ati uninstall utility/ & atiman uninstaller....
update2: Clean install DID NOT WORK

....So I will do a "clean" reinstall of 13.8b2 LeeKM fix which was working fine for me before.

Last edited by atoneapone; 09-08-2013 at 01:30.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
PlsHelpMe
Master Guru
 
Videocard: HD 8750m 2 GB
Processor: AMD A8 5557m
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: Notebook
Default 09-08-2013, 08:29 | posts: 200

Quote:
Originally Posted by atoneapone View Post
Confirmed: New APU fix did NOT work for me: switchable graphics menu is lost again. AMD must have changed something else, hopefully LeeKM can figure it out in the future.

This the first time I experienced this bug: configure switchable graphics screen is black--no selecting applications for high performance and power saving graphics.

update: First I did an express install over the old 13.8b2, but now I'm trying it a second time with a fresh install after using ati uninstall utility/ & atiman uninstaller....
update2: Clean install DID NOT WORK

....So I will do a "clean" reinstall of 13.8b2 LeeKM fix which was working fine for me before.
Very strange, for me, it works perfectly just like the 13.8 Beta 2 fix
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
FunkyMike
Member Guru
 
FunkyMike's Avatar
 
Videocard: ATI 6850m /Intel 3000HD
Processor: 2630QM
Mainboard:
Memory:
Soundcard:
PSU: laptop
Default 09-10-2013, 20:46 | posts: 52

LeeKM maybe the CU inf is the problem for some people that are testing this on 8.1?

I wonder if they can install this fine if they force the C8 inf.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
GORILA
Newbie
 
Videocard: AMD Radeon HD 6720G2
Processor: AMD A6 3400M
Mainboard: Asus K53TA SeriesNotebook
Memory: 8 GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Soundcard: Altec Lansing® Speakers
PSU: Adaptor
Default 09-10-2013, 23:14 | posts: 5 | Location: Romania

Quote:
Originally Posted by atoneapone View Post
Confirmed: New APU fix did NOT work for me: switchable graphics menu is lost again. AMD must have changed something else, hopefully LeeKM can figure it out in the future.

This the first time I experienced this bug: configure switchable graphics screen is black--no selecting applications for high performance and power saving graphics.

update: First I did an express install over the old 13.8b2, but now I'm trying it a second time with a fresh install after using ati uninstall utility/ & atiman uninstaller....
update2: Clean install DID NOT WORK

....So I will do a "clean" reinstall of 13.8b2 LeeKM fix which was working fine for me before.
Same thing here, back on 13.8b2. Thanks LeekM for it.
   
Reply With Quote
Old
  (#23)
stuffaa
Newbie
 
Videocard: ATi HD7470M 1GB
Processor: AMD E-450 w/ HD6320
Mainboard: ASUS K53BR
Memory: DDR3 2+4GB
Soundcard: Integrated Realtek
PSU: N/A
Default 09-14-2013, 11:47 | posts: 36

Lee, I cant even see the tab where you say "fix worked".

Any help?
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
cutestguy
Member Guru
 
cutestguy's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 780 SC SLI
Processor: i7-4820k 4.4ghz
Mainboard: Gigabyte
Memory: 32 GB ADATA
Soundcard: Beats Audio
PSU: 1200 watts
Default 09-14-2013, 20:20 | posts: 87 | Location: US

have problem got intel hd 4000 and 7850m amd. cant get it to work... catalyst not showing after i install.. do i need to install intel drivers first? or just this?


i tried to make it work but i have 100% gpu usage everytime and radeonpro dont show in OSD

Last edited by cutestguy; 09-14-2013 at 23:18.
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
LeeKM
Master Guru
 
LeeKM's Avatar
 
Videocard: HD7970M
Processor: i7-3610QM
Mainboard: HM77
Memory: DDR3 8GB (Dual)
Soundcard: REALTEK
PSU: 180W
Default 09-15-2013, 04:44 | posts: 446 | Location: South Korea

Quote:
Originally Posted by stuffaa View Post
Lee, I cant even see the tab where you say "fix worked".

Any help?
APU user?
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.