Guru3D.com Forums

Go Back   Guru3D.com Forums > General > Games, Gaming & Game-demos
Games, Gaming & Game-demos You can talk about the latest games here and more ..


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Mickey Mouse: Castle of Illusion
Old
  (#1)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default Mickey Mouse: Castle of Illusion - 08-30-2013, 10:53 | posts: 11,995 | Location: England

This HD update is out on the PC on 4th September and it looks really great if you have nostalgic memories of cute cartoon console platformers like I do. Check out gameplay footage here: http://www.youtube.com/watch?v=VGWqi-lNwN4

Anyway, you can get this game for 8 using the 20% voucher code on Green Man Gaming: http://www.greenmangaming.com/s/gb/e...stle-illusion/

The voucher code is GMG20-KCDKK-H4TPB.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#2)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 08-30-2013, 11:02 | posts: 23,384 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

looks ok and probably get it due to nostalgic feelings at a sale in december.
Have my hands full on rayman legends atm which is more fun imo.
   
Reply With Quote
Old
  (#3)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 08-30-2013, 11:07 | posts: 11,995 | Location: England

I'm biased but Castle of Illusion looks more fun than Rayman Legends at the moment, not that I'm saying it isn't a great game but from the demo it's far too similar to Rayman Origins so I'll either get the game for my PS Vita or wait for it to appear in a Steam Sale. I played Rayman Origins on my PS Vita, PS3 and PC so I've had enough of Rayman for the time being!
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
grunger
Maha Guru
 
Videocard: EVGA 660Ti SC 2GB
Processor: Core i7 950 @4.2Ghz H100
Mainboard: Asus P6T
Memory: 12GB Corsair DDR3 1600Mhz
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: OCZ ModXtreme Pro 600W
Default 08-30-2013, 11:18 | posts: 1,866 | Location: London

Interesting, may have to fire up the original tonight on my Megadrive....
(Think I might have it on my GameGear too!)
   
Reply With Quote
 
Old
  (#5)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 08-30-2013, 11:26 | posts: 11,995 | Location: England

I hope the original game is an unlockable because from the looks of things the level design looks to be substantially remixed, not that I'm criticizing that as it means the game will be relatively fresh even for people who played the original game to death. Unfortunately, this is a game I only played at a friend's and never actually owned, although I had read about it in magazines and was deeply jealous at the time as I owned an Amiga. I'm very much looking forward to it - well, the child inside me is - and the HD remake certainly looks superb visually. I love Epic Mickey 2 on my PS3 and PS Vita (yeah, I'm probably the only one!) but Castle of Illusion is generally considered to be a classic so I'm hyped!

I was kind of a little disappointed with the recent DuckTales remake though but it was an older platformer than Castle of Illusion. Next Wednesday can't come soon enough!
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
grunger
Maha Guru
 
Videocard: EVGA 660Ti SC 2GB
Processor: Core i7 950 @4.2Ghz H100
Mainboard: Asus P6T
Memory: 12GB Corsair DDR3 1600Mhz
Soundcard: Asus Xonar DG
PSU: OCZ ModXtreme Pro 600W
Default 08-30-2013, 14:43 | posts: 1,866 | Location: London

I'll definitely be taking a look, I was also an Amiga owner back then (BTW - 50-500 Amiga games coming for Win8/RT officially shortly!)

If you want to play the original properly though - 20 should buy you a copy and a MegaDrive to play it on.

That said beware - you'll suddenly remember all those other games, I bought a SNES to play Mario world, now I have a SNES, and N64, a NES, a MegaDrive, a MasterSystem, numerous Handhelds and loads of games!

(And lets not mention the MAME and Visual Pinball cabinets!)

Its an addiction!
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
(.)(.)
Ancient Guru
 
(.)(.)'s Avatar
 
Videocard: 580sli (water)
Processor: 2600k @ 4.7
Mainboard: Asus M4E
Memory: Corsair Vengence
Soundcard: onboard
PSU: Enermax Rev 1250w
Default 08-30-2013, 15:14 | posts: 4,907 | Location: Logd n jst 2 change avatar

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
This HD update is out on the PC on 4th September and it looks really great if you have nostalgic memories of cute cartoon console platformers like I do. Check out gameplay footage here: http://www.youtube.com/watch?v=VGWqi-lNwN4

Anyway, you can get this game for 8 using the 20% voucher code on Green Man Gaming: http://www.greenmangaming.com/s/gb/e...stle-illusion/

The voucher code is GMG20-KCDKK-H4TPB.
Pffft, lol. Pre-ordered. Cheers for the heads up and the discount code Darren.
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 09-03-2013, 09:41 | posts: 23,384 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

eurogamer review 7/10 http://www.eurogamer.net/articles/20...y-mouse-review

seems ok, def getting it at a sale though since its so short.

Last edited by WhiteLightning; 09-03-2013 at 09:43.
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
PNeV
Maha Guru
 
PNeV's Avatar
 
Videocard: MSI 7950 @ 1150/1650
Processor: 3570K @ 4.4GHZ
Mainboard: ASRock Extreme4 Z77
Memory: 8GB Corsair Vengeance
Soundcard: Onboard
PSU: Antec HCG M 620W
Default 09-03-2013, 12:25 | posts: 1,746 | Location: Northampton, United Kingdom

World of Illusion next please
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
alanm
Ancient Guru
 
alanm's Avatar
 
Videocard: MSI TF GTX 770
Processor: i5-3570k
Mainboard: Asrock Z77 Pro4
Memory: 8gb G.Skill DDR3 1600
Soundcard: SB Zx
PSU: XFX Pro 750w
Default 09-03-2013, 14:35 | posts: 5,547

At first I thought oh, its just Trine with Mickey. But looks more interesting in it being 3d where the character can go in all directions rather than just forwards and back as in traditional platformers.
   
Reply With Quote
 
Old
  (#11)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-03-2013, 22:29 | posts: 11,995 | Location: England

*sigh*

I thought this might unlock at midnight but it looks like it's another game that I can't play until 6pm tomorrow. Why is that some games on Steam unlock at midnight and others at 6pm?
   
Reply With Quote
Old
  (#12)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-04-2013, 07:57 | posts: 11,995 | Location: England

Uh-oh, I got my Steam serial key for this game this morning from Green Man Gaming and entered it into Steam as I would with any other Steam game. It took a long time to activate (over 30 seconds) but it did in the end but it is apparently called Steam Sub 208260 or something similar rather than Castle of Illusion. The game is not showing in my Steam library either, although I now have a game called Spiral Knights which I don't recall buying. I cannot re-enter the game as it says the game is already owned.

Why doesn't it show in my Games library? I've exited and restarted Steam and it still doesn't show. I realise the game isn't released here in the UK until 6pm but have I messed everything up by entering the serial key too early?

Last edited by Darren Hodgson; 09-04-2013 at 09:19.
   
Reply With Quote
Old
  (#13)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 09-04-2013, 09:08 | posts: 9,681 | Location: Sweden

It's not in the Steam DB yet or rather it's not visible to us normal users, it'll be added once the game is released later today, at that time restart Steam and you'll see the actual game ready to be installed.
   
Reply With Quote
Old
  (#14)
WhiteLightning
Ancient Guru
 
WhiteLightning's Avatar
 
Videocard: EVGA 780GTX ACX
Processor: i7-2600k HT @ 4.5 +H70 PP
Mainboard: MSI Z77A-GD65 GAMING
Memory: Gskill 2133Mhz 8GB
Soundcard: Onboard
PSU: Corsair 1000 watt
Default 09-04-2013, 09:14 | posts: 23,384 | Location: Hoek van Holland, Netherlands

yeah no need to worry, had this happen to me a couple of times. will be added when its released. Spiral Knights is a F2P game btw http://store.steampowered.com/app/99900/
   
Reply With Quote
Old
  (#15)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-04-2013, 09:19 | posts: 11,995 | Location: England

Thanks.
   
Reply With Quote
Old
  (#16)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-04-2013, 18:23 | posts: 11,995 | Location: England

Has anyone been able to download and play this yet?

The game finally appeared in my Steam library, complete with grid icon, but it's only 116 MB and when I try to run it I'm told the executable is missing. When I validate the game cache I am told all the files are OK.

Surely, this game is larger than 116 MB?
   
Reply With Quote
Old
  (#17)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 09-04-2013, 18:40 | posts: 9,681 | Location: Sweden

It is, what you got was just the runtime redistributable files, seems they forgot to update and thus there's nothing else to download yet.
   
Reply With Quote
Old
  (#18)
Li4m79
Ancient Guru
 
Li4m79's Avatar
 
Videocard: 2xPalit GTX770 Jetstream
Processor: i5 4670k@4.4Ghz
Mainboard: Asus z87-Pro
Memory: 8Gb - Kingston HyperX
Soundcard: oboard
PSU: Corsair RM 750w
Default 09-04-2013, 18:48 | posts: 4,881 | Location: Scotland

Quote:
Originally Posted by PNeV View Post
World of Illusion next please
this.... such a WOW game for me in its day...... magadrive foreva!
   
Reply With Quote
Old
  (#19)
PNeV
Maha Guru
 
PNeV's Avatar
 
Videocard: MSI 7950 @ 1150/1650
Processor: 3570K @ 4.4GHZ
Mainboard: ASRock Extreme4 Z77
Memory: 8GB Corsair Vengeance
Soundcard: Onboard
PSU: Antec HCG M 620W
Default 09-04-2013, 19:00 | posts: 1,746 | Location: Northampton, United Kingdom

Anyone ever play the Fantasia game, that was decent.
   
Reply With Quote
Old
  (#20)
JonasBeckman
Ancient Guru
 
JonasBeckman's Avatar
 
Videocard: R9 290 Tri-X Vapor-X OC
Processor: i7-3930K @ 4.1Ghz
Mainboard: Asus Rampage IV Extreme
Memory: Corsair Vengeance 16GB
Soundcard: Asus ROG Phoebus
PSU: Corsair AX 1200W
Default 09-04-2013, 19:43 | posts: 9,681 | Location: Sweden

Fun game so far, locked to 30 frames though so yeah that's a drawback.
   
Reply With Quote
Old
  (#21)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-04-2013, 22:02 | posts: 11,995 | Location: England

Yeah, fabulous game.

You can tell it was updated with love and admiration for both the original game and the Mickey Mouse character. The way he moves, talks and walks is spot on, the levels are beautifully designed and fun to explore and the whole game is just a joy to play. It's very slick and would be perfect if not for some punishing checkpoints that send you right back to the start of a level if you die. True, the levels aren't huge but it can get a teensy-weensy bit irritating if you're careless. It isn't a hard game as such but getting every gem can be challenging.

The only gripe I have with this game is the 30 fps cap which makes the scrolling look jerky and less smooth than it should be. I don't mind the animation running at that framerate but the screen update would be better at 60 fps or 120 fps in my opinion.
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-07-2013, 01:12 | posts: 11,995 | Location: England

It seems you can force 4xMSAA + 4xSGSSA without an AA flag for this game. Here's the profile I'm using and I'm 99.9% sure that it is working:



Here are a couple of screenshots:

 Click to show spoiler

   
Reply With Quote
Old
  (#23)
Darren Hodgson
Ancient Guru
 
Darren Hodgson's Avatar
 
Videocard: EVGA NVIDIA GTX 980 SC
Processor: Intel Core i7-4770K
Mainboard: ASUS Z87 Deluxe v2103
Memory: 16GB Corsair Veng 1600MHz
Soundcard: SB X-Fi Titanium HD
PSU: XFX PRO Black Ed. 850W
Default 09-08-2013, 10:13 | posts: 11,995 | Location: England

Someone on the Steam Discussions Forum for Castle of Illusion has apparently removed the 30 fps from the game but unfortunately the link no longer works so I cannot verify it although there are posts that say it does work.

http://steamcommunity.com/app/227600...8109881207305/

If I can find an alternative source and get hold of it then I'll post the link here.
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
RPGgamesplayer
Maha Guru
 
RPGgamesplayer's Avatar
 
Videocard: GTX 980 SLI G-SYNC 144HZ
Processor: 4790K
Mainboard: ASUS GENE Z97
Memory: CORSAIR 2400MHZ 16GB PRO
Soundcard: Soundblaster Xfi Fatality
PSU: Superflower 1000w Plat
Default 09-08-2013, 11:25 | posts: 1,217 | Location: London

I am getting this, darren you are a very bad man, your posts make me spend money looool
   
Reply With Quote
Old
  (#25)
ricardonuno1980
Ancient Guru
 
ricardonuno1980's Avatar
 
Videocard: EVGA GTX 580 3GB :D
Processor: i5-2500K@4.5GHz CM212EVO
Mainboard: ASUS P8P67 REV 3.0
Memory: HyperX 2x4GB DDR3-1600
Soundcard: onboard
PSU: NOX 1000W
Default 09-08-2013, 12:04 | posts: 4,090 | Location: Carvalhos (Gaia)

Quote:
Originally Posted by Darren Hodgson View Post
Someone on the Steam Discussions Forum for Castle of Illusion has apparently removed the 30 fps from the game but unfortunately the link no longer works so I cannot verify it although there are posts that say it does work.

http://steamcommunity.com/app/227600...8109881207305/

If I can find an alternative source and get hold of it then I'll post the link here.
I have downloaded new link (from MEGA) in Steam forum but I can't run due to error - application unabled (0xc142).
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Copyright (c) 1995-2014, All Rights Reserved. The Guru of 3D, the Hardware Guru, and 3D Guru are trademarks owned by Hilbert Hagedoorn.